vrouw met haar ogen dicht

Hoe voorhoofdrimpels te verminderen voor een gladdere huid met NIVEA

Begin je voorhoofdslijnen of plooien op te merken? Leer meer over voorhoofdrimpels & hoe je ze effectief kunt behandelen voor een gladdere huid met NIVEA.

WAT ZIJN VOORHOOFDSRIMPELS?

De elastine en collageen die onze huid veerkrachtig en elastisch houden, nemen af naarmate we ouder worden. Dat betekent dat onze huid niet meer zo goed terugveert als vroeger, waardoor fijne lijntjes en plooien beginnen te ontstaan. Na verloop van tijd kunnen deze lijnen dieper worden - tot het punt waarop ze altijd aanwezig zijn. Dit gebeurt vaak op het voorhoofd. Kortom, voorhoofdrimpels zijn de horizontale lijnen die op je voorhoofd verschijnen.

Verschillende soorten voorhoofdrimpels

Er zijn twee soorten rimpels: dynamische en statische. Dynamische rimpels verschijnen wanneer je een gezichtsuitdrukking maakt en verdwijnen zodra je stopt met glimlachen, knijpen of fronsen. Maar statische rimpels laten een spoor achter als je gezicht in rust is. Het is het verschijnen van deze 'statische rimpels' dat de meeste mensen proberen te vermijden.

Onthoud dat fijne lijntjes op het voorhoofd allemaal deel uitmaken van het ouder worden en een teken zijn van een geweldig leven - hoe expressiever je bent, hoe meer ze waarschijnlijk zullen verschijnen. Frons niet in zorgen - het is niet iets waar je van streek over zou moeten zijn. Maar als ze je storen, zijn er veel manieren om hun uiterlijk te verminderen.

vrouw die Nivea gezichtscrème op haar voorhoofd aanbrengt

WAT VEROORZAAKT VOORHOOFDRIMPELS OF, ZOALS SOMMIGEN ZE NOEMEN, MIMISCHE RIMPELS?

Er zijn verschillende factoren die je huid kunnen laten rimpelen - sommige daarvan kun je zelf beheersen.
 

1. Veroudering en genetica

Naarmate je ouder wordt, wordt je huid droger en minder elastisch. Dit komt door een afname van de productie van natuurlijke oliën. Tegelijkertijd begint het vet in de diepere lagen van je huid af te nemen, waardoor de huid er los uitziet en meer uitgesproken lijnen en diepe rimpels ontstaan. Maar je genen spelen ook een rol in wanneer je statische rimpels zou kunnen ontwikkelen.

 

2. Blootstelling aan de zon

UV-stralen versnellen het natuurlijke verouderingsproces en zijn vaak de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige rimpels. Dat komt omdat UV-licht het collageen en de elastische vezels van de huid afbreekt, die deel uitmaken van het bindweefsel van je huid. Wanneer dit afbreekt, verliest je huid zijn flexibiliteit en in plaats van strak en veerkrachtig te lijken, kan het gaan verslappen en rimpelen. Daarom raden de meeste huidverzorgingsprofessionals aan om dagelijks een zonnebrandcrème aan je huidverzorgingsroutine toe te voegen.

 

3. Roken

Roken is niet alleen schadelijk voor je gezondheid, maar kan ook het verschijnen van veroudering versnellen en bijdragen aan rimpels. Sommige huidverzorgingsprofessionals schrijven dit toe aan het effect van sigaretten op de collageenproductie van het lichaam.

 

4. Gezichtsuitdrukkingen

Herhaalde uitdrukkingen - zoals knijpen, glimlachen en fronsen - kunnen fijne lijntjes en rimpels veroorzaken. Deze herhaalde bewegingen worden ingeprent in de spieren en vormen kuiltjes onder het huidoppervlak. Naarmate de stevigheid van je huid vervaagt, worden deze groeven onder de huid duidelijker.

 

5. Slaaphouding

Het is belangrijk om goed uitgerust te zijn, maar wist je dat de manier waarop je slaapt voorhoofds- en gezichtsrimpels erger kan maken? Als je op je buik of je zij ligt, kan dit ervoor zorgen dat je gezicht tegen het kussen wordt gedrukt en 'slaaplijnen' ontstaan. Na verloop van tijd kunnen ze een permanent kenmerk worden. Het kan moeilijk zijn, maar probeer indien mogelijk op je rug te slapen. 


Nivea-serum

Welke andere delen van je gezicht zijn gevoelig voor rimpels?

 

De huid op je gezicht is vrij delicaat en neigt in de loop van de tijd te rimpelen.

Enkele van de meest voorkomende gebieden zijn:
- Kraaienpootjes
Dit zijn kleine rimpels in de ooghoeken, vaak veroorzaakt door knijpen.

- Lachlijntjes
Lijnen rond de mond - vaak veroorzaakt door glimlachen en lachen.

- Fronslijnen
Deze lijken sterk op voorhoofdsrimpels, maar zijn de twee verticale lijnen die kunnen ontstaan tussen de wenkbrauwen door fronsen of concentreren.


Hoe kom je van voorhoofdsrimpels af

Het kan moeilijk zijn om van uitgesproken rimpels af te komen, maar als ze je storen, zijn er een aantal behandelingen die je kunt proberen. De eenvoudigste en aanbevolen manier voor de meeste mensen is om te beginnen met het aanpakken van hun huidverzorgingsroutine.

 

Voorhoofdrimpels behandelen met innovatieve huidverzorging

Dankzij wetenschappelijke innovaties zijn er zoveel verschillende anti-verouderingsproducten direct beschikbaar bij uw plaatselijke apotheek of schoonheidswinkel, met een aantal indrukwekkende en zeer effectieve ingrediënten.

blonde vrouw die lacht

3 KRACHTIGE INGREDIËNTEN OM LIJNEN OP HET VOORHOOFD TE BEHANDELEN

1. Hyaluronzuur

Er is veel buzz rond dit ingrediënt in huidverzorgingskringen. Hyaluronzuur wordt geroemd om zijn vermogen om hydratatie te stimuleren en een volle, gezond ogende huid te creëren. Hoewel het 'zuur'-deel misschien afschrikwekkend is, wees niet gealarmeerd - het is veilig. En het is een geweldig ingrediënt om naar te zoeken bij het bijwerken van je huidverzorging.

Hyaluronzuur is het heldeningrediënt in een aantal NIVEA anti-age huidverzorgingsproducten, waaronder het NIVEA Cellular Expert Filler-assortiment met dag- en nachtcrèmes, evenals serum.

2. Co-enzym Q10

Q10 is briljant in het verminderen van de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels. Waarom? Omdat het een krachtige antioxidant is die de huid helpt beschermen tegen schade veroorzaakt door de zon, omgevingsfactoren en veroudering. Het ondersteunt ook de productie van collageen, wat de celvernieuwing stimuleert en de elasticiteit van de huid behoudt, waardoor het uiterlijk van fijne lijntjes en rimpels vermindert. De Q10-collectie producten benut de kracht van de wetenschap om een enorme impact op de huid te maken.

NIVEA Q10 Power Anti-Rimpel Pearls Serum levert een hoge dosis Q10 bij elke pomp. Dit is een fantastische innovatie in anti-rimpeltechnologie. Hoge concentratie Q10 helpt de huid te beschermen tegen vrije radicalen en voorziet de huid van energie om te helpen regenereren. Veel vrouwen hebben na slechts twee weken fantastische voordelen gezien

Bovendien richt het nieuwe NIVEA Q10 Gerichte Rimpelopvuller de behandeling op de gebieden die u wilt aanpakken, van voorhoofdslijnen tot lachrimpels en lipcontourrimpels. Het dringt 10 lagen diep in de huid en je ziet binnen 5 minuten resultaat. Gebruik consistent voor langdurige diepe rimpelvermindering.

vrouw met een Nivea gezichtscrème

het nieuwe NIVEA Q10 Gerichte Rimpelopvuller de behandeling op de gebieden die u wilt aanpakken, van voorhoofdslijnen tot lachrimpels en lipcontourrimpels. 

vrouw die lacht

3) Bakuchiol

Je hebt waarschijnlijk wel eens van retinol gehoord - nou, dit is het gemakkelijker te gebruiken neefje van retinol. Veel mensen vinden dat retinol hun huid kan irriteren, vooral als ze een gevoelige huid hebben. Maar Bakuchiol is een volledig plantaardig alternatief dat net zo goed werkt, zonder de irritatie.
Het helpt bij het bestrijden van fijne lijntjes en rimpels, het is effectief in het verminderen van acne, kan ongelijkmatige huidtinten bestrijden en stimuleert zelfs de aanmaak van collageen. Het is een krachtig ingrediënt.

De NIVEA Cellular Expert Lift-lijn, met Bakuchiol, biedt enkele van de meest effectieve anti-aging verzorging. Probeer de NIVEA Cellular Expert Lift Anti-Age Dagcrème SPF30 te combineren met de NIVEA Cellular Expert Lift Anti-Age Nachtcrème voor een 24-uursroutine om diepe voorhoofdsrimpels aan te pakken en de huid steviger te maken.


NATUURLIJKE REMEDIES TEGEN RIMPELS

1. Kokosolie behandeling
Voeg een theelepel virgin kokosolie toe aan je handpalm en masseer tussen je handen om het op te warmen. Masseer het in je huid, met de focus op de gebieden waar je je zorgen over maakt. Nu kun je dit een paar minuten laten zitten en afspoelen, of het 's nachts laten zitten voor een intensere vochtboost. Het is echter goed om te weten dat je deze methode moet vermijden als je een acnegevoelige huid hebt.
 
2. Gezichtsmassage
Een zachte massage kan de bloedstroom bevorderen en de spieren in je gezicht helpen ontspannen, wat kan helpen om rimpels en fijne lijntjes te verminderen of te elimineren. Het is belangrijk om een olie te gebruiken bij het uitproberen van gezichtsmassage, omdat je de huid niet wilt beschadigen.
 
Probeer een theelepel olijfolie gemengd met een theelepel kokosolie. Gebruik je handen of een gua sha, masseer je voorhoofd eenvoudig in een opwaartse beweging gedurende ongeveer tien minuten. Spoel daarna je gezicht grondig af met warm water en dep droog. Herhaal elke avond.

vrouw met lang, donker haar

Hoe voorhoofdsrimpels te voorkomen

Veel huidverzorgingsexperts zijn het erover eens dat de beste manier om voorhoofdsrimpels te bestrijden is om ze te voorkomen.


Verschillende remedies die mensen gebruiken om hun rimpels te behandelen, zijn de dingen die je ook zou moeten gebruiken om ze te voorkomen - het is veel gemakkelijker om rimpels te voorkomen dan om ze te verminderen!


Het introduceren van enkele van de hierboven genoemde behandelingen en remedies in je dagelijkse routine kan de elasticiteit en collageen van je huid echt verbeteren en helpen voorkomen dat er rimpels ontstaan. Onthoud, consistentie is de sleutel.

FRONS JE WENKBRAUWEN NIET...

Onthoud dat rimpels niet hoeven te worden gerepareerd of verwijderd. Het zijn pijnloze en natuurlijke kenmerken, en ieders huid zal uiteindelijk tekenen van veroudering vertonen. Uiteindelijk zijn ze een teken van een goed geleefd leven.

Als je er niet van houdt hoe fijne lijntjes en rimpels op je voorhoofd eruit zien, zijn er manieren om ze te verminderen. Wat belangrijk is, is dat je je goed voelt in uw huid.