jonge vrouw die Nivea Soft Moisturizing Cream gebruikt

Hoe je een skincare routine kunt opbouwen: Volgorde en Laagjes

Wat moet een huidverzorgingsroutine bevatten en in welke volgorde? Waarom is het aanbrengen in lagen belangrijk? NIVEA legt de nadruk op het belang van huidverzorgingsroutines en hoe je deze kunt opbouwen voor de ochtend en avond in 6 stappen.

vrouw die nivea huidverzorging gebruikt
Hoe je een huidverzorgingsroutine kunt volgen

Huidverzorgingsroutines zijn belangrijk.

Een huidverzorgingsroutine is meer dan alleen een reeks stappen; het is een toegewijde praktijk die je huid koestert en bijdraagt aan haar algehele gezondheid en uitstraling. Huidverzorgingsroutines omvatten een zorgvuldige selectie van producten en een specifieke volgorde van toepassing, die werkt om aan de unieke behoeften van je huid te voldoen.

Een goed doordachte huidverzorgingsroutine helpt niet alleen de natuurlijke balans van de huid te behouden, maar biedt ook een moment van zelfzorg. Of je nu streeft naar een schonere huid, een jeugdiger uiterlijk, of gewoon een kans om jezelf te verwennen, een consistente huidverzorgingsroutine is essentieel om een gezonder ogende huid te bereiken.

In deze uitgebreide gids onderzoekt NIVEA alles wat je moet weten over hoe je je huidverzorgingsproducten moet ordenen en aanbrengen om een gezondere huid te bereiken.

Wat is een Skincare routine?

Een huidverzorgingsroutine verwijst naar een gestructureerde reeks stappen en producten die tot doel hebben de gezondheid, het uiterlijk en de algehele conditie van de huid te behouden en te verbeteren. Het omvat dagelijks of regelmatig uitgevoerde stappen om de huid te reinigen, behandelen en beschermen tegen verschillende omgevingsfactoren en mogelijke huidproblemen.

Typische stappen in een huidverzorgingsroutine omvatten reinigen om onzuiverheden te verwijderen, het aanbrengen van gerichte behandelingen zoals serums voor specifieke zorgen, hydrateren om te voeden en het toevoegen van zonbescherming om te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

De specifieke producten en stappen kunnen variëren op basis van individuele huidtypes, zorgen en doelen. Een goed doordachte huidverzorgingsroutine bevordert niet alleen een gezonder uitziende huid, maar stimuleert ook een gevoel van zelfzorg en welzijn.

Waarom een huidverzorgingsroutine volgen?

5 Voordelen van een Consistente Huidverzorgingsroutine

Huidverzorgingsroutines dragen bij aan de algehele gezondheid en het uiterlijk van je huid. Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom huidverzorgingsroutines belangrijk zijn:

 1. Behoud van de Gezondheid van de Huid:
  Je huid is het grootste orgaan in je lichaam en fungeert als een beschermende barrière tegen de omgeving. Een effectieve huidverzorgingsroutine helpt de integriteit van deze barrière te behouden, waardoor je huid wordt beschermd tegen vervuiling, gifstoffen en schadelijke UV-stralen.

 2. Voorkomen van Huidproblemen:
  Regelmatige huidverzorging kan helpen bij het voorkomen van verschillende huidproblemen zoals acne, droogheid, vettigheid, roodheid en meer. Het gebruik van de juiste producten en technieken kan je huid in balans houden en het risico op het ontwikkelen van deze problemen minimaliseren.

 3. Anti-Veroudering:
  Een consistente huidverzorgingsroutine kan helpen de tekenen van veroudering te vertragen. Bepaalde producten, zoals moisturizers en serums, kunnen de verschijning van fijne lijntjes, rimpels en ouderdomsvlekken verminderen, waardoor je huid er in de loop der tijd jeugdiger uitziet.

 4. Verhoging van Zelfvertrouwen:
  Het verzorgen van je huid kan je zelfvertrouwen vergroten. Wanneer je huid er gezonder uitziet en aanvoelt, is de kans groter dat je tevreden bent met je uiterlijk.

 5. Langdurige Voordelen:
  Consistentie is essentieel in huidverzorging. De voordelen van een goede huidverzorgingsroutine worden na verloop van tijd steeds duidelijker. Hoewel je misschien niet onmiddellijk resultaten ziet, kan het vasthouden aan een routine op de lange termijn leiden tot aanzienlijke verbeteringen.

Het ordenen en aanbrengen van een huidverzorgingsroutine

Het ordenen en aanbrengen van huidverzorgingsproducten is essentieel om hun effectiviteit te maximaliseren en de gewenste resultaten voor de huid te bereiken.

Bij het aanbrengen van producten is het belangrijk om te beginnen met lichte producten zoals reinigers, toners en serums, en vervolgens over te gaan op zwaardere producten zoals moisturizers om ervoor te zorgen dat elk product effectief in de huid kan doordringen en de beoogde voordelen kan bieden.
vrouw die Nivea-gezichtscrème gebruikt

Hoeveel stappen heeft jouw huidverzorgingsroutine echt nodig?

Niet iedereen heeft een ingewikkelde routine van 10 stappen nodig, omdat de behoeften op het gebied van huidverzorging kunnen variëren op basis van individuele huidtypen en zorgen. Voor sommige mensen kan een eenvoudige 3-stappen huidverzorgingsroutine bestaande uit reinigen, hydrateren en zonbescherming voldoende zijn.

Het hebben van een langere huidverzorgingsroutine biedt meer gerichte en geavanceerde oplossingen, waarbij specifieke zorgen zoals veroudering, acne of hyperpigmentatie worden aangepakt met aanvullende producten, waaronder serums, exfolianten en maskers.

De keuze tussen een basis-, tussenliggende- of geavanceerde routine hangt af van individuele doelen en voorkeuren, waarbij sommigen kiezen voor eenvoud en anderen de voorkeur geven aan een meer uitgebreide benadering van huidverzorging.


Volgorde van de Huidverzorgingsroutine

Het opbouwen van een 24-uurs Huidverzorgingsroutine voor het Gezicht: Stappen Om Op Te Nemen

Ochtend- en avondgezichtsverzorgingsroutines hebben verschillende doelen en omvatten vaak verschillende producten om aan de specifieke behoeften van je huid op verschillende momenten van de dag te voldoen. Hier is een overzicht van de volgorde van een ochtend- en avondverzorgingsroutine, samen met hoe belangrijk elke stap is:
jonge vrouw die Nivea gezichtsreiniger gebruikt

Ochtendverzorgingsroutine:

Stap 1: Reinigen
Begin je ochtendverzorgingsroutine met een grondige reiniging om vuil en onzuiverheden te verwijderen, waardoor je huid wordt voorbereid om de voedende ingrediënten in je verzorgingsroutine op te nemen.

Voordelen kunnen zijn: het verfrissen van de huid, het reguleren van overtollig talg, het beheersen van de pH-waarde, het helpen van de huid om verzorgingsproducten op te nemen en het behouden van de grootte van de poriën.

Kan ik reinigen overslaan?: Reinigen is essentieel in elke huidverzorgingsroutine, dus het mag niet worden overgeslagen. Het hebben van een grondig gereinigde huid vormt de basis waarop je je verzorgingsproducten zult aanbrengen.

Tips: Gebruik een reiniger die geschikt is voor je huidtype, breng deze voorzichtig aan en vermijd hard schrobben, gebruik lauwwarm water, vermijd agressieve ingrediënten zoals alcohol, dep je gezicht droog in plaats van te wrijven.
Stap 2: Tonifiëren
Het tonifiëren voltooit het ochtendreinigingsproces door de laatste sporen van vuil of resten te verwijderen en door te helpen de pH-waarden van de huid in evenwicht te brengen.

Voordelen kunnen zijn: het balanceren van de pH-waarden, het verwijderen van achtergebleven resten, het toevoegen van hydratatie, het verfijnen van de poriën en het verbeteren van de teint, het verhogen van de stralingsgraad, het helpen bij het beheersen van huidaandoeningen.

Kan ik tonifiëren overslaan?: Over het algemeen is tonifiëren voordelig voor de huid en verhoogt het de stralingsgraad, maar in sommige situaties is het prima om over te slaan. Dit omvat situaties waarin je een minimalistische routine volgt, negatieve reacties van de huid of als je een 2-in-1 reinigings- en tonerproduct gebruikt voor stap 1.

Tips: Gebruik een toner die geschikt is voor je huidtype en gericht is op eventuele specifieke zorgen, breng het voorzichtig aan door zachtjes te deppen met je vingertoppen of een zacht katoenen pad, vermijd toners die alcohol bevatten, vermijd overmatig gebruik (doorgaans meer dan twee keer per dag).
vrouw die Nivea-serum gebruikt
Stap 3: Serum:
Serums zijn lichte, snel absorberende en diep doordringende producten met hoge concentraties actieve ingrediënten, geformuleerd om specifieke huidproblemen aan te pakken. Ze vormen de superboost van elke schoonheidsroutine.

Voordelen kunnen zijn: Snellere resultaten dan alleen crèmes, aanpassing aan je routine, extra hydratatie, stralendheid, stevigheid of gladheid op basis van hun formulering.

Kan ik serum overslaan?: Het overslaan van een serum betekent dat je een grote kans misloopt om je huidverzorgingsroutine een boost te geven en specifieke zorgen aan te pakken. Serum is vaak het meest effectieve product om de gewenste resultaten te bereiken. Als je echter geen specifieke zorgen hebt of een minimalistische 3-stappenroutine wilt volgen, kun je overwegen om het serum over te slaan.

Tips: Kies een serum dat aansluit bij jouw zorgen, begrijp wat verschillende ingrediënten doen (bijvoorbeeld, vitamine C voor verheldering, hyaluronzuur voor hydratatie), geef 1-2 minuten de tijd voor volledige opname, een kleine hoeveelheid is voldoende.
 
Stap 4: Oogcrème:
Oogcrèmes zijn speciaal geformuleerd om de delicate huid rond de ogen te voeden en veelvoorkomende zorgen zoals donkere kringen, zwelling en kraaienpootjes aan te pakken. Deze kunnen ook na de moisturizer worden gebruikt, mits je het gebied onder de ogen vrij laat voor toepassing.

Voordelen kunnen zijn: Gerichte actie tegen veelvoorkomende zorgen zoals donkere kringen of wallen, voorkomt tekenen van veroudering, verbeterde textuur en hydratatie, verbeterde make-upapplicatie.

Kan ik oogcrème overslaan?: Jongere mensen zonder specifieke zorgen onder de ogen of degenen die een basis huidverzorgingsroutine willen volgen, kunnen overwegen om oogcrème over te slaan. Mensen met een vette huid kunnen ook vinden dat een gewone moisturizer voldoende is om het gebied gehydrateerd te houden.

Tips: Kies een oogcrème die aansluit bij jouw zorgen, breng deze voorzichtig aan door zachtjes te tikken met je ringvinger en vermijd contact te dicht bij het oog, begin met minder en voeg meer toe indien nodig, wees geduldig voor resultaten.
vrouw die Nivea-gezichtscrème aanbrengt
Stap 5: Moisturiser - Dagcrème:
Dagcrèmes bieden essentiële vochtinbrenging en hydratatie gedurende de dag, waardoor de huid soepel aanvoelt en er op haar best uitziet. Ze helpen ook dagelijkse bescherming te bieden tegen omgevingsstressoren.

Voordelen kunnen zijn: vocht, zonbescherming (indien ze SPF bevatten), bescherming tegen vrije radicalen, ondersteuning van de huidbarrière, make-upbasis, aanvullende gerichte acties op basis van formules (anti-age, boost voor een stralende huid, enz.).

Kan ik moisturising overslaan?: Het wordt aanbevolen om moisturising zelfs in basis huidverzorgingsroutines op te nemen, het is een essentiële stap en daarom niet aan te raden om over te slaan. Alleen mensen met bijzonder vette huid kunnen ervoor kiezen om dit over te slaan en in plaats daarvan een lichte zonnebrandcrème aan te brengen. In hun geval wordt het nog steeds aanbevolen om een moisturizer te vinden die is geformuleerd voor hun huidtype en die kan helpen overtollige olie te reguleren om puistjes te voorkomen.

Tips: Kies een dagcrème die geschikt is voor je huidtype en zorgen, SPF biedt extra bescherming, breng royaal aan in vergelijking met serum, geef het tijd om op te nemen (vooral bij het aanbrengen van make-up), verdeel het over je gezicht en hals voordat je het voorzichtig in de huid masseert.
Stap 6: SPF:
SPF (Sun Protection Factor) is essentieel om de huid gedurende de dag te beschermen tegen schadelijke UV-stralen die schade kunnen veroorzaken. Zonlicht is vaak de belangrijkste oorzaak van veel huidproblemen, zoals donkere vlekken en vroegtijdige veroudering, dus het is essentieel voor het behouden van een stralende teint.

Voordelen kunnen zijn: bescherming tegen UVA/B-straling, voorkomt door de zon veroorzaakte donkere vlekken, voorkomt vroegtijdige veroudering, behoudt de gezondheid van de huid, voorkomt zonnebrand.

Kan ik SPF overslaan?: SPF is essentieel voor de gezondheid van de huid, zelfs in minimalistische routines. Het moet worden aangebracht wanneer de huid wordt blootgesteld aan zonlicht om deze te beschermen tegen schade.

Tips: Richt op minimaal SPF 30 of hoger, breng royaal en regelmatig aan, controleer de vervaldatums van de zonnebrandcrème, vermijd de zon tijdens de piekuren.
 

Volgorde van de Avond Huidverzorgingsroutine:

Stap 1: Reinigen

Verschil met de ochtend: Terwijl je 's ochtends je huid verfrist en wakker maakt, probeer je 's avonds make-up, zonnebrandcrème, vuil of onzuiverheden die zich gedurende de dag hebben opgehoopt te verwijderen en je huid voor te bereiden op nachtverzorgingsproducten.

Voordelen kunnen zijn: helpt puistjes voorkomen, verbetert de opname van verzorgingsproducten, bevordert celvernieuwing, ondersteunt nachtelijke reparatie en regeneratie.

Kan ik reinigen overslaan?: Net als bij de ochtendroutine wordt het niet aanbevolen om 's avonds te reinigen, tenzij je advies hebt gekregen van een dermatoloog.

Tips: Het is populair om 's avonds dubbel te reinigen, waarbij je een reiniger op oliebasis gebruikt om make-up en zonnebrandcrème te verwijderen, gevolgd door een reiniger op waterbasis om de huid te reinigen.

jonge vrouw die Nivea Cellular Vitamine C-serum gebruikt

Stap 2: Toner

Verschil met de ochtend: Tonen in de avond heeft een zeer vergelijkbaar doel, maar veegt in plaats daarvan eventuele resterende make-up of dagelijkse vervuiling weg. Het kan ook helpen om dagelijkse vrije radicalen verder te neutraliseren.

Voordelen kunnen zijn: Hetzelfde als de ochtendroutine.

Kan ik toner overslaan: Hetzelfde als de ochtendroutine.

Tips: Hetzelfde als de ochtendroutine.

 

Stap 3: Serum

Verschil met de ochtend: Het doel van het serum is nog steeds zeer vergelijkbaar, maar je zou 's avonds andere zorgen kunnen overwegen dan 's ochtends.

Voordelen kunnen zijn: Hetzelfde als de ochtendroutine.

Kan ik serum overslaan: Hetzelfde als de ochtendroutine.

Tips: 's Avonds wil je misschien op zoek gaan naar een serum dat specifiek is geformuleerd voor hydratatie en herstel 's nachts, die met hyaluronzuur zijn bijzonder geschikt voor dit doel. Het is echter prima om hetzelfde serum 's ochtends en 's avonds te gebruiken, maar afwisseling kan helpen om verschillende zorgen aan te pakken.

Stap 4: Behandelingen voor specifieke plekken

Verschil met de ochtend: Hoewel je deze behandelingen (zoals retinoïden voor anti-veroudering of acnebehandeling) 's ochtends kunt aanbrengen, kunnen deze producten je huid soms gevoeliger maken voor zonlicht, daarom worden ze meestal 's nachts aanbevolen.

Voordelen kunnen zijn: gerichte actie, werkt in samenwerking met het natuurlijke herstelproces van de huid, preventieve zorg.

Kan ik behandelingen voor specifieke plekken overslaan: Als je geen specifieke zorgen hebt of advies volgt van een specialist, kun je overwegen om deze stap over te slaan.

Tips: Introduceer behandelingen langzaam, volg de aanwijzingen op de verpakking, breng de volgende dag SPF aan, aangezien sommige behandelingen de gevoeligheid kunnen verhogen.

vrouw die Nivea Luminous oogserum aanbrengt

Stap 5: Oogcrème

Verschil met de ochtend: Oogcrème heeft 's avonds een zeer vergelijkbaar doel als 's ochtends, dus je kunt hetzelfde advies volgen.

Stap 6: Moisturizer - Nachtcrème

Verschil met de ochtend: Terwijl dagcrème gedurende de dag ondersteuning en bescherming biedt aan de huid, zorgt nachtcrème voor voeding 's nachts en ondersteunt het het natuurlijke regeneratie- en herstelproces. Nachtcrèmes hebben vaak dikkere formules, gericht op intense hydratatie en het herstel van de huidbarrière in plaats van bescherming.

Voordelen kunnen zijn: ondersteunt het natuurlijke regeneratie- en herstelproces van de huid dat optreedt terwijl je slaapt, wakker worden met een verfriste huid, voldoet aan de behoeften van vocht 's nachts, hogere concentratie actieve ingrediënten.

Kan ik nachtcrème overslaan: Net als het aanbrengen van moisturizer 's ochtends wordt het over het algemeen niet aanbevolen om dit 's avonds over te slaan. Overslaan kan leiden tot uitdroging van de huid 's nachts, terwijl je ook de kans mist om het natuurlijke regeneratie- en herstelproces te ondersteunen.

Tips: Zoek naar een nachtcrème die aansluit bij je dagcrème, combineer ze beide voor 24-uurs zorg om de huid gezond en gevoed te houden en tegelijkertijd specifieke huidzorgen aan te pakken.


Nivea Q10 gezichtsmasker

Aanvullende stappen voor huidverzorgingsroutine

Gezichtsmaskers:
Deze kunnen worden opgenomen in uw wekelijkse routine om gerichte voordelen voor de huid te bieden. Meestal worden ze 1-3 keer per week gebruikt, afhankelijk van de behoeften en doelen van uw gezichtsverzorgingsroutine. Gezichtsmaskers zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, waaronder: sheet masks, kleimaskers, hydraterende maskers en exfoliërende maskers.

Voordelen kunnen zijn: de voordelen zijn talrijk en afhankelijk van het type masker dat u gebruikt; meestal bevatten ze allemaal een geconcentreerde dosis actieve ingrediënten om specifieke problemen aan te pakken. Ze zijn ook een geweldige toevoeging voor een diepe verwen- en ontspanningssessie. Regelmatig gebruik kan de doeltreffendheid van uw dagelijkse gezichtsverzorgingsroutine verbeteren.

Kan ik maskers overslaan?: De meeste mensen kunnen baat hebben bij de wekelijkse maskerbehandeling, maar als uw huid gezond is en u tevreden bent met uw teint, kunt u ervoor kiezen om ze over te slaan.

Tips: Kies een masker dat past bij de doelen van uw dagelijkse routine, breng aan op een gereinigde huid, volg de instructies op de verpakking, breng aan in een ontspannen omgeving, zet in de koelkast voor extra verfrissing (raadpleeg eerst de instructies op de verpakking, aangezien dit de effectiviteit van de ingrediënten kan beïnvloeden), masseer overtollig product in na gebruik of dep het weg met een wattenschijfje.

Exfoliatie:
Afhankelijk van uw huidtype en behoeften moet u als onderdeel van uw avondgezichtsverzorgingsroutine na het reinigen 2-3 keer per week exfoliëren voor een diepere reiniging. Dit helpt om eventuele ophopingen van dode huidcellen te verwijderen en celvernieuwing te bevorderen.

Voordelen kunnen zijn: huidvernieuwing, schone poriën, verbeterde huidskleur en -textuur, verminderde kans op puistjes, verbeterde doeltreffendheid van verzorgingsproducten.

Kan ik exfoliatie overslaan?: Het is het beste om minstens twee keer per week te exfoliëren om diep te reinigen, verstopte poriën te voorkomen en ophoping van dode huidcellen te verminderen. Mensen met een gevoelige huid kunnen minder vaak exfoliëren, terwijl mensen met een vette huid dat vaker kunnen doen.

Tips: Kies een exfoliant op basis van uw huidbehoeften - of het nu gaat om een mechanische scrub of een chemische (AHA of BHA) exfoliant, exfolieer na het reinigen, breng voorzichtig aan en vermijd overmatig wrijven - laat de ingrediënten het werk doen, spoel grondig af.


NIVEA Samengestelde Huidverzorgingsroutines voor Specifieke Zorgen

Of u nu op zoek bent naar oplossingen voor rimpels, pigmentvlekken, verslapte huid of oneffenheden, er is een NIVEA huidverzorgingsroutine voor u. Hieronder staan 5 eenvoudige op maat gemaakte routines met 4 stappen die elk specifieke zorgen aanpakken, alle productaanbevelingen zijn geschikt voor elk huidtype.

NIVEA Q10 Power Anti-Rimpel Huidverzorgingsroutine

De NIVEA Q10 Power-reeks bevat producten die zijn geformuleerd om fijne lijntjes en rimpels aan te pakken en u merkbaar stevigere huid te geven in 14 dagen. De NIVEA Q10 Power-producten combineren 100% huideigen Q10 en creatine om de elasticiteit en stevigheid van de huid te verbeteren. Een huidverzorgingsroutine met Q10 Power-producten is een beproefde oplossing om een stevigere huid te bereiken terwijl fijne lijntjes en rimpels verminderd worden.
Nivea Q10 Antirimpelkracht

NIVEA Luminous630 Anti-Dark Spot Huidverzorgingsroutine

De Luminous630-reeks van NIVEA is zorgvuldig samengesteld na 10 jaar zorgvuldig onderzoek om doelgericht op te treden tegen donkere vlekken. Het gepatenteerde ingrediënt Luminous630 werkt op cellulair niveau om de productie van melanine te herstellen en de verschijning van donkere vlekken te verminderen.

Als u donkere vlekken, zonnevlekken, ouderdomsvlekken of een ander type pigmentvlek wilt aanpakken, dan is een huidverzorgingsroutine die Luminous-producten bevat precies wat u zoekt
Nivea Luminous Anti-vlekkenserum
 • De formule van het NIVEA Cellular Luminous630 Anti Dark-Spot Gezichtsbehandelingsserum bevat Luminous630 om bestaande pigmentatie aan te pakken, vlekken lichter te maken en hun grootte te verminderen. Dermatologisch getest en geschikt voor alle huidtypes, het biedt een zachte en goedgekeurde benadering van huidverzorging.
 • De NIVEA Cellular Luminous630 Anti-Dark Spot Dagcrème SPF 50 is een lichte moisturizer die niet alleen diepe hydratatie biedt, maar ook geleidelijk werkt om de zichtbaarheid van donkere vlekken te verminderen. De toevoeging van SPF 50 helpt ook om zon-geïnduceerde donkere vlekken te voorkomen.
 • De NIVEA Cellular Luminous630 Anti-Dark Spot Even Tone Nachtcrème bevat celactiverende Hyaluronzuur, wat helpt bij huidvernieuwing. Deze crème bevat ook Luminous630, die werkt om uw huidskleur gelijkmatiger te maken terwijl u slaapt.
 • De NIVEA Luminous630 Anti-Dark Circles Oogbehandelingscrème helpt de pigmentatie in evenwicht te brengen om donkere kringen rond de ogen zichtbaar te verminderen. De crème is gemaakt met verkwikkende cafeïne om vermoeide ogen te ontzwellen en wallen onder de ogen te verminderen, terwijl het Hyaluronzuur de huid hydrateert om fijne lijntjes en rimpels te verminderen.

NIVEA Cellular Expert Lift Geavanceerde Liftende en Herstructurerende Skincare routine

Nivea Cellular Expert Liftende gezichtscrème

De Cellular Expert Lift-reeks bevat een innovatieve formule die speciaal is ontworpen om de collageenproductie van de huid te stimuleren en de gezichtscontouren opnieuw vorm te geven. Producten in de reeks bevatten Pure Bakuchiol (een alternatief voor Retinol), Micro en Macro Hyaluronzuur om diepe hydratatie en een anti-aging effect te bieden.

Als u op zoek bent naar een hoogwaardige anti-aging oplossing om uw huid te vernieuwen, steviger te maken en lijntjes te verminderen, dan moet u Cellular Expert Lift-producten in uw huidverzorgingsroutine opnemen.

 • De NIVEA Cellular Expert Lift Anti-Age Dagcrème bevat zorgvuldig geselecteerde actieve ingrediënten; Pure Bakuchiol om de collageenproductie van cellen te stimuleren voor een jonger uitziende huid en Micro en Macro Hyaluronzuur om de huidoppervlak te hydrateren en glad te maken, terwijl het doordringt naar diepere lagen voor een langdurig, rimpelverminderend en 'vullend effect'.
 • De NIVEA Cellular Expert Lift Anti-Age Nachtcrème 50ml ondersteunt de huid om schade te herstellen en zich 's nachts te regenereren wanneer deze het meest ontvankelijk is. Met een krachtige nacht balsem formule die collageen stimuleert en de huid versterkt. Ook geformuleerd met Pure Bakuchiol, Micro en Macro Hyaluronzuur
 • Het NIVEA Cellular Expert Lift Sculpting Facial Sheet Masker helpt zichtbaar rimpels te verminderen, de textuur te egaliseren en de hydratatie te verbeteren, omdat het Hyaluronzuur en Bakuchiol bevat. Dermatologisch getest en geschikt voor alle huidtypes, het biedt een zachte en goedgekeurde benadering van huidverzorging. Voor de beste resultaten tweemaal per week gebruiken

NIVEA Cellular Expert Filler Geavanceerde verstevigende en volumineuze huidverzorgingsroutine

Nivea Cellular Filler Serum Essentie

De NIVEA Cellular Expert Filler-reeks bevat producten die zijn samengesteld met zeer krachtige ingrediënten om uw anti-aging resultaten een boost te geven. Het combineert de kracht van Micro en Macro Hyaluronzuur om rimpels effectief te verminderen en intense hydratatie te bieden. Bovendien bevordert de toevoeging van Foliumzuur de revitalisatie van huidcellen, wat helpt om de natuurlijke veerkracht en elasticiteit van de huid te herstellen.

Een huidverzorgingsroutine met Cellular Expert Filler is een andere hoogwaardige oplossing om een jeugdiger huid te bereiken en anti-aging zorgen aan te pakken.

NIVEA Derma Skin Clear Anti-Puistjes Routine

Nivea Derma Skin Clear Nachtexfoliator

Als uw huid gevoelig is voor puistjes en symptomen van acne, probeer dan de NIVEA Derma Skin Clear routine. Deze producten zijn samengesteld met ingrediënten zoals Salicylzuur, Niacinamide en Glycolzuur die een bewezen vermogen hebben om puistjes zichtbaar te verminderen.

 • Begin met de NIVEA Derma Skin Clear Wasgel, een reiniger samengesteld met Salicylzuur en Niacinamide om diep te reinigen, poriën te zuiveren en overtollige olie te verwijderen. Geschikt voor gebruik in uw ochtend- en avondroutine, helpt het effectief puistjes te verminderen en hun terugkeer te voorkomen.
 • De NIVEA Derma Skin Clear Anti-Puistjes Scrub kan direct na de reiniger worden gebruikt voor een diepere reiniging en exfoliatie van dode huidcellen. Ook samengesteld met Salicylzuur en Niacinamide helpt het om poriën te ontstoppen, de textuur van de huid te verfijnen en mee-eters en whiteheads te verminderen. Gebruik 2-3 keer per week in uw avondroutine.
 • Het paradepaardje van deze anti-puistjes routine is de NIVEA Derma Skin Clear Chemische Exfoliator, samengesteld met Salicylzuur, Glycolzuur en Niacinamide. Voor dagelijks gebruik aan het einde van uw avondroutine en om 's nachts te laten zitten, helpt het om uw teint in 7 dagen te verhelderen, zuiveren en verfijnen.
 • Ochtends vervangt u de Exfoliator door de NIVEA SUN UV Face Specialist Derma Blemish Control SPF50+ aan het einde van de routine om uw huid gedurende de dag te beschermen tegen UV-stralen. Speciaal samengesteld voor de vette en puistjesgevoelige huid, helpt het om puistjes te voorkomen, verstopt de poriën niet en beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering

Skincare routine voor mannen en vrouwen

Huidverzorgingsroutines zijn essentieel voor zowel mannen als vrouwen om een gezondere en stralende huid te bereiken. Hoewel er enkele overeenkomsten zijn in de stappen van huidverzorgingsroutines, zoals reinigen, hydrateren en zonbescherming, kunnen er ook individuele verschillen zijn op basis van huidtype, zorgen en persoonlijke voorkeuren.

De huidverzorgingsroutine voor mannen kan rekening houden met factoren zoals scheren en gezichtshaarverzorging, terwijl de routine voor vrouwen mogelijk extra stappen omvat, zoals het verwijderen van make-up. Ongeacht het geslacht is het belangrijk om de behoeften van uw huid te begrijpen en producten te kiezen die deze factoren aanpakken.

Regelmaat is essentieel, omdat consistente huidverzorgingspraktijken leiden tot langetermijnvoordelen. Uiteindelijk is, ongeacht uw geslacht, een goed samengestelde huidverzorgingsroutine een investering in zowel zelfzorg als huidgezondheid.

man en vrouw lachend
Waar van toepassing kunnen de stappen van huidverzorgingsroutines worden afgestemd op verschillende huidtypen. Deze gepersonaliseerde aanpak zorgt ervoor dat de gekozen producten en behandelingen aansluiten bij de unieke behoeften van elk individu, resulterend in de best mogelijke resultaten voor hun huidgezondheid en uiterlijk. De producten die worden gebruikt in de samengestelde routines van NIVEA zijn geschikt voor alle huidtypen.

Een opmerking over huidverzorgingsroutines voor verschillende huidtypen

Vette Huid

Mensen met een vette huid hebben vaak te maken met overmatige talgproductie, wat kan leiden tot een glanzend en vettig uiterlijk. Om hiermee om te gaan, kan het effectief zijn om een huidverzorgingsroutine te volgen met zachte schuimende reinigers, die overtollige olie en onzuiverheden effectief kunnen verwijderen zonder de huid uit te drogen. Door dit aan te vullen met lichte, olievrije moisturizers wordt essentiële hydratatie geboden zonder de vettigheid te verergeren, wat uiteindelijk leidt tot een meer gebalanceerde en matte teint.

Droge Huid

Om droge huid effectief te bestrijden, is het essentieel om een huidverzorgingsroutine op te nemen met zachte, voedende reinigers met romige texturen. Deze reinigers verwijderen onzuiverheden en helpen tegelijkertijd de natuurlijke vochtbarrière van de huid te behouden. Het combineren van deze reinigers met rijke moisturizers die ingrediënten zoals hyaluronzuur bevatten, kan voordelen bieden door de vochtbalans van de huid aan te vullen en vast te houden, wat uiteindelijk leidt tot een gladdere, soepelere en gehydrateerde huid.

Gevoelige Huid

Voor de gevoelige huid kan een minimalistische aanpak gunstig zijn. Dit houdt in dat u kiest voor geurvrije en hypoallergene huidverzorgingsproducten, die helpen bij het voorkomen van roodheid en irritatie. Deze zachte formuleringen zijn ontworpen om de gevoelige huidtypen te kalmeren en te voeden, waardoor het risico op nadelige reacties wordt verminderd en een kalme, gezondere teint wordt bevorderd.

Huid Gevoelig voor Acne

Een huid die gevoelig is voor acne heeft baat bij een doordachte aanpak die begint met een zachte reiniger en niet-comedogene producten, omdat dit helpt bij het beheersen van puistjes zonder overmatige uitdroging. Het opnemen van doelgerichte behandelingen zoals salicylzuur of benzoylperoxide voor plaatselijke behandeling kan bijzonder nuttig zijn bij het effectief aanpakken van acneplekken.

Tieners, die vaak vatbaar zijn voor acne tijdens cruciale ontwikkelingsfasen zoals hun vroege tienerjaren, zouden een huidverzorgingsroutine voor tieners moeten opzetten en onderhouden. Dit helpt niet alleen bij het kweken van goede huidverzorgingsgewoonten, maar speelt ook een essentiële rol bij het beheersen van acne en het bevorderen van een gezondere huid gedurende deze belangrijke fase van hun leven.


Gecombineerde Huid

Door te voldoen aan de unieke behoeften van vette en droge gebieden kunt u effectief overmatige productie in het T-zone-gebied beheren en de drogere gebieden van uw huid voeden en hydrateren. Om deze balans te bereiken, moet u een zachte reinigingsroutine opnemen, doelgerichte behandelingen zoals exfoliatie en serums, en geschikte moisturizers voor elk gebied.
 

Ongeacht uw huidtype is zonnebrandcrème een universele must om de huid te beschermen tegen UV-schade. Het raadplegen van een dermatoloog kan gepersonaliseerde begeleiding bieden voor optimale resultaten.
 
Summary

Stel je eigen Routine Samen

Huidverzorgingsroutines zijn essentieel om een gezondere en stralende huid te bereiken, ongeacht je geslacht. Het is belangrijk om je huidverzorging af te stemmen op je unieke huidtype, zorgen en voorkeuren.

Of je nu een droge, vette, gevoelige, gecombineerde of acne-gevoelige huid hebt, begrip hebben van de specifieke behoeften van je huid stelt je in staat om de juiste producten en stappen te kiezen voor optimale resultaten.

Wees consistent en geduldig bij het experimenteren terwijl je wacht op resultaten. Als je problemen ervaart met je huid, aarzel dan niet om een dermatoloog of je huisarts te raadplegen voor meer begeleiding.

Veelgestelde vragen (FAQ's) over Huidverzorgingsroutines

Waarom heb ik een huidverzorgingsroutine nodig?

Een huidverzorgingsroutine is essentieel voor het behoud van de gezondheid en het uiterlijk van je huid. Het helpt specifieke zorgen aan te pakken, problemen zoals acne of vroegtijdige veroudering te voorkomen en bevordert het algehele welzijn van de huid.

Wat zou een basis huidverzorgingsroutine moeten omvatten?

In ieder geval moet een basis huidverzorgingsroutine reinigen, hydrateren en SPF (zonbescherming) bevatten.

Hoe bepaal ik mijn huidtype?

Je huidtype kan worden ingedeeld als normaal, vettig, droog, gecombineerd of gevoelig. Je kunt je huidtype bepalen op basis van factoren zoals vettigheid, droogheid en gevoeligheid. Raadpleeg een dermatoloog om je huidtype nauwkeurig te identificeren.

Kan ik dezelfde producten overdag en 's nachts gebruiken?

Hoewel sommige producten zowel 's ochtends als 's avonds kunnen worden gebruikt, zijn bepaalde behandelingen zoals Retinol of exfolianten het meest geschikt voor gebruik 's nachts vanwege een verhoogde gevoeligheid voor zonlicht.

Wat is het verschil tussen ochtend- en avondroutines?

Ochtendroutines richten zich op het beschermen van je huid tegen omgevingsfactoren, terwijl avondroutines zich vooral bezighouden met herstel en verjonging. Zonnebrandcrème is een cruciale stap in de ochtend om te beschermen tegen UV-schade.

Kan ik stappen in mijn huidverzorgingsroutine overslaan?"

Hoewel sommige stappen kunnen worden gepersonaliseerd op basis van je behoeften, zijn reinigen, hydrateren en zonbescherming fundamenteel en mogen niet worden overgeslagen. Pas je routine aan, maar zorg ervoor dat je deze kernstappen behoudt.

Kunnen mannen en vrouwen dezelfde huidverzorgingsroutine volgen?

Huidverzorgingsroutines kunnen vergelijkbaar zijn voor mannen en vrouwen, maar er kunnen variaties zijn als gevolg van factoren zoals gezichtsbeharing en hormonale verschillen. De basisprincipes van reinigen, hydrateren en zonbescherming gelden echter voor iedereen.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie van een huidverzorgingsroutine?

Zichtbare resultaten van een huidverzorgingsroutine kunnen tijd kosten, meestal enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de gebruikte producten en individuele huidproblemen. Consistentie is cruciaal.