Gezicht reinigen: hoe kun je het beste je gezicht schoonmaken?

Gezicht reinigen: een essentiële stap in je skin care routine

Je dagelijkse gewoontes bepalen voor een groot deel je toekomst. Gezond eten en voldoende bewegen helpen je bijvoorbeeld om ook op latere leeftijd een vitale uitstraling te hebben. Nog een manier om zo lang mogelijk een jeugdige look te behouden is om je gezichtshuid goed te verzorgen. De basis hiervan is het goed reinigen van je gezicht, wat de basis vormt voor een goede skincare routine.
Gezicht reinigen - NIVEA
 

Gezichtsreiniging in stappen: een dagelijks ritueel

De reiniging van je gezicht is niet zomaar een klusje. Ga bijvoorbeeld nooit je gezicht wassen met zeep, want daar is je gezichtshuid niet blij mee. Je kunt er zelfs de veroudering van je huid mee bevorderen. Een gezicht schoonmaken met een goed resultaat krijg je wanneer je het volgende stappenplan volgt:

Stap 1: Zorg dat je het juiste product gebruikt wanneer je je gezicht wil schoonmaken. Wanneer je je verdiept in de reinigingsproducten voor de gezichtshuid zul je ontdekken dat er verschillende soorten zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor één van de verfrissende MicellAIR® waters voor de normale huid. Maar er zijn ook exemplaren voor een droge huid of een gevoelige huid.

Stap 2: Start de reiniging van je gezicht met schone handen. Was ze goed zodat je zo min mogelijk bacteriën op je gezichtshuid aanbrengt.

Stap 3: Breng NIVEA MicellAIR® Skin Breathe gelijkmatig aan op een wattenschijfje, hiermee reinig je vervolgens je gezicht. Vergeet ook je hals en decolleté niet. 

Stap 4: De huid van je gezicht en ogen, hals en decolleté zijn nu in de juiste conditie om optimaal te profiteren van verzorgingsproducten. Dus afhankelijk van het tijdstip kun je jouw verzorgingsritueel afronden met een dag- en nachtcrème.

Gezicht schoonmaken - NIVEA
 

Gezicht goed schoonmaken is de basis

Waarom je gezicht goed reinigen nodig is

Er zijn meerdere redenen waarom je gezicht wassen met een gezichtsreiniger belangrijk is. Ten eerste door alle invloeden van de dag; stof, zweet, talg, vuil en make-up, kunnen de poriën verstoppen – hierdoor kunnen er puistjes ontstaan. Ten tweede werken verzorgingsproducten veel beter op een schone huid. 

Op de lange termijn is het reinigen van je gezicht ook een aanrader, want het vertraagt het verouderingsproces. Behalve het dagelijkse schoonmaakritueel kun je jouw huid nog extra helpen door een scrubcrème 2 tot 3 keer per week te gebruiken.

Hoe vaak moet je je gezicht wassen?

In de regel is het het beste om twee keer per dag je gezicht te reinigen. 's Morgens om je huid schoon te maken voor de beschermende gezichtsverzorging van de dag, maar ook om vuiligheid wat gedurende de nacht wordt uitgescheiden te verwijderen

Bovendien geeft dat, zeker met een reinigingsgel, een lekker fris gevoel. 's Avonds kun je weer je gezicht wassen om vuil en make-up te verwijderen.

background