Je haar invlechten? De beste gevlochten kapsels


TIPS OM ZELF MAKKELIJK VLECHTEN TE MAKEN
Er zijn even veel soorten gevlochten stijlen als haartypes. Enkele voorbeelden van gevlochten stijlen zijn de schuine vlecht, haarband vlecht en vissengraatvlecht. Lees hier welke vlecht variatie past bij jouw haar en volg de instructies voor het creëren van een professioneel kapsel.

De mooiste gevlochten stijlen

Je haar vlechten

Surfmeisje


Zo werkt het vlechten:

Een fantastische look voor lang, golvend haar dankzij de losse bovenste haarlaag en een dikke, losse vlecht.

STAP 1

Nadat je je haar hebt gewassen met shampoo en een conditioner, bijvoorbeeld Long Care & Repair Conditioner hebt aangebracht, breng je een handje mousse (bijv. NIVEA Color Care & Protect Styling Mousse) aan op het haar. Kam het goed door met een grove kam.


STAP 2

Neem de bovenste haarlaag apart en zet deze goed vast. Föhn de rest van het haar daarna kort, terwijl je het streng per streng over een brede platte borstel trekt. Droog daarna de bovenste haarlaag met een diffuser op de hoogste snelheid, maar op een lage temperatuur. Zo krijgt het haar meer volume aan de haarlijn en natuurlijk ogende golven alsof het door de wind werd gedroogd.

STAP 3

Maak nu de bovenste haarlaag een beetje los met je vingers. Je kunt de haarlijn ook wat touperen. Maak dan een lage paardenstaart. Verdeel de staart in drie strengen en vlecht deze in een losse, volumineuze vlecht die je samenbindt met een elastiekje. Accentueer de strengen rond je gezicht met een beetje Creme Gel Styling Cream die je met je vingertoppen inmasseert. Het haar zou licht en natuurlijk moeten vallen.


Zo werkt het vlechten:

De haarband vlecht is klassiek, meisjesachtig en lief. Voor deze romantische look met ingevlochten haarband vlecht heb je niet veel nodig! Deze vlecht kan met een beetje oefenen snel worden gemaakt. Trek met een puntkam een middenscheiding vanaf je voorhoofd tot in je nek. Het is belangrijk dat beide helften even groot zijn. Maak daarna van deze twee helften normale vlechten en bind ze vast met een elastiekje. Leg vervolgens de vlechten achter in je nek op elkaar en maak ze aan beide kanten vast met schuifspeldjes.

Dit type vlecht is het mooist wanneer je haar lang genoeg is zodat je beide uiteinden onder de tegenovergestelde vlecht kunt steken. Hierdoor lijkt het alsof het één doorlopende haarkrans is.

Stylingtip: Als je de gevlochten krans wat losser wilt dragen, trek dan heel voorzichtig de gevlochten delen uit elkaar. Op deze manier zien ze er losser uit en niet zo strak in elkaar gevlochten. Losse plukken zorgen voor een wat meer casual look. Het enige wat je moet doen, is ze met haarlak fixeren (bijvoorbeeld NIVEA Extra Strong Styling Spray). Wanneer ga jij de haarband vlecht maken?


Maak een haarband vlecht om je hoofd

Haarband vlecht of vlecht rondom je hoofd

Zo chique! De haarband vlecht is tijdloos en stijlvol.

Je haar invlechten stap voor stap

Haar invlechten kort haar

Een perfecte stijl en niet alleen voor een beachparty: dit opgestoken haar met 'ingevlochten haar' is een echte eyecatcher – en supereenvoudig te creëren!

Zo werkt het:

Dit type vlecht is ook heel geschikt voor kort haar. Of je nu één vlecht of meerdere naast elkaar maakt, dit kapsel van ingevlochten haar valt beslist op!
De manier waarop deze vlechten er uitzien, dicht tegen het hoofd gevlochten, doet denken aan een korenveld. 

Om aan deze haarstijl te beginnen, verdeel je het haar in strengen. Dit kapsel oogt heel mooi met een rij aan zowel de linker- als rechterkant. 

Vlecht dan strak vanaf het voorhoofd tot achter het oor. Tijdens het vlechten neem je telkens een fijne streng van het overige haar en vlecht je deze bij in de hoofdstreng (zoals bij een Franse vlecht). 

Dit kun je streng per streng herhalen, zo vaak je maar wilt. 

De aparte 'vlechten' worden daarna vastgezet met een schuifspeldje en vervolgens gefixeerd met flink wat haarlak (bijvoorbeeld NIVEA Styling Spray MEGA STRONG). Er zijn nog veel meer soorten ingevlochten haar vlechten zoals de vissengraatvlecht.


product-stage-bg