Hoe kan ik mijn korte haar stylen?


SUPER HAARSTIJLEN DIE JE EENVOUDIG ZELF KUNT CREËREN
Altijd netjes gekapt voor elke gelegenheid? Dat is geen probleem als je weet hoe dat moet. Wij laten je stap voor stap een aantal simpele en toch aparts kapsels voor elk haartype zien.

Favoriete casual looks – eenvoudige haarstyling tips

Perfect gestyled op elk moment van de dag

Verslapen? De boterhammetjes voor de kinderen nog smeren of te lang onder de douche gestaan? Als je haast hebt, kun je er met een eenvoudig kapsel toch goed uitzien. In slechts enkele stappen en onze kort haar styling tips, kun je zelf een leuk kort kapsel creëren– zo kom je elke dag opnieuw goed voor de dag.

Sommige haarstijlen lijken ingewikkeld maar zijn met een paar kleine tips toch eenvoudig te realiseren. Als je weet dat je de volgende dag weinig tijd hebt, plan dan vooruit. Masseer de avond van tevoren na het wassen wat stylingmousse, bijvoorbeeld NIVEA Diamond Gloss Styling Mousse, in je haar en maak kleine vlechtjes. Haal de vlechtjes de volgende ochtend los en voilà, mooi golvend haar.

hoe style ik mijn korte haar
Amazonvlecht

De perfecte borstel voor jouw look

De juiste borstel kiezen, is de basis van alle kapsels, ook makkelijke.
Zeer belangrijk: borstels met haar mogen alleen op droog haar worden gebruikt. Ze zijn uitsluitend geschikt voor lang haar. Modellen met echt haar zijn ook zeer geschikt als ze voorzichtig worden gebruikt op haar en hoofdhuid. Dit zijn de beste borstels om klassieke lange kapsels mee te stylen.

In tegenstelling tot borstels met haar, worden ronde borstels gebruikt om volumineuze, makkelijke kapsels te creëren. Voor optimaal volume neem je een streng haar en wikkelt die rond de borstel. Ronde borstels worden gebruikt om krullend haar in lange golven te föhnen.

Platte borstels worden gebruikt om het haar snel weer glad te maken tijdens het föhnen. Zelfs kroeshaar krijg je gemakkelijk onder controle met dit type borstel. 

Borstels zijn verkrijgbaar in verschillende maten voor lang en kort haar. Door de ruimte tussen de haartjes raakt het haar er niet in verstrikt. Borstels met gaatjes aan de achterzijde– ook luchtige borstels genoemd – werden in de jaren 70 vaak gebruik om een natuurlijk gedroogde look te creëren. 
De reden: de borstel heeft grote gaatjes waar de warme lucht van de föhn door kan.

De juiste föhn – de juiste look

 

Een professionele en goed werkende föhn is van essentieel belang, zelfs als je makkelijke kort haar kapsels probeert. Onze tip: als je je haar föhnt, probeer dan zo veel mogelijk volume te creëren boven op je hoofd. Zorg ervoor dat het haar daarbij niet te warm wordt.

Verzorgingsproducten zoals de NIVEA Texture Hair Spray kunnen helpen het haar te beschermen tegen te veel hitte tijdens het föhnen. Elke goede föhn heeft ook een lage temperatuur stand. Het laatste beetje hitte wordt door de koele lucht verwijderd en geeft je kapsel een finishing touch. Fixeer je kort haar kapsel daarna gewoon met NIVEA Texture Styling Primer en klaar is Kees!


Casual looks voor kort haar

Wat kun je doen met kort haar? Omdat kort haar vraagt om andere styling dan lang haar geven wij graag tips om een leuk kort kapsel te creëren.
Kort haar stylen tips
Eenvoud – instructies

STAP 1

Breng wat mousse aan over de hele haarlijn voor meer volume en stevigheid.
Kort haar stylen tips
Eenvoud – instructies

STAP 2

Föhn je haar uit je gezicht met een ronde borstel om de zijkanten glad te krijgen.
Kort haar stylen tips
Eenvoud – instructies

STAP 3

Föhn tot aan de haarpunten met behulp van een ronde borstel om het haar een lichte krul te geven.
Kort haar stylen tips
Eenvoud – instructies

STAP 4

Gebruik de stijltang om het haar glad te maken.
Kort haar stylen tips
Eenvoud – instructies

STAP 5

Maak je haar glad met wat haarlak. Als je een moderne look wilt creëren, mag je haar niet voor je gezicht vallen.