Hoe maak je een vissengraatvlecht?


HANDIGE INSTRUCTIES OM ZELF EEN VISSENGRAATVLECHT TE MAKEN
Het is cool en laat je er mooier uitzien: de vissengraatvlecht. Maar hoe doe je dat? Je kunt deze haarstijl op een eenvoudige manier kopiëren met behulp van onze instructies. En de meest trendy vlecht van de zomer heeft vele varianten. We laten je zien hoe je hem kunt maken.

De visgraatvlecht – casual, stijlvol, lief

Deze variant is een goede afwisseling voor een normale vlecht of Franse vlecht en staat heel mooi bij lang haar. De visgraatvlecht is geschikt voor alle gelegenheden, want het is zowel een casual als elegante haarstijl.
visgraatvlecht zijkant
Een lage visgraatvlecht zorgt voor een prachtige casual look.

De ingevlochten visgraatvlecht – populair bij de sterren

Veel vrouwen houden van deze vlecht, omdat hij zo eenvoudig te maken is en toch een geweldige indruk maakt. Supercasual varianten zijn het populairst: met een vissengraatvlecht aan de zijkant van het hoofd die nonchalant over je schouder ligt. De losse strengen geven deze vlecht een casual look. Geweldig!

Wil je ook een vissengraatvlecht maken bij jezelf? Bekijk hieronder hoe je een vissengraatvlecht in stappen kunt maken! Heb je geen lang haar? Lees dan onze tips voor kort haar.

stap 1 vissengraatvlecht maken
De vissengraatvlecht maken – stap voor stap instructies

STAP 1

Borstel je haar goed door zodat je geen klitten hebt en eenvoudig je haar kan verdelen in gelijke stukken. Kam vervolgens al je haar naar één kant.

stap 2 begin te vlechten
De vissengraatvlecht maken – stap voor stap instructies

STAP 2

Neem een buitenste haarstreng aan elke kant en begin te vlechten. Leg hiervoor deze twee buitenste haarstrengen gewoon over elkaar.
stap 3 laat de vlecht als visgraat uitzien
De vissengraatvlecht maken – stap voor stap instructies

STAP 3

Neem nu een fijne haarstreng van de buitenkant en breng deze naar de binnenkant van de eerste streng. Houd hierbij de twee haarstrengen waarmee je bent begonnen goed vast. Hierdoor gaat de vlecht er als een visgraat uitzien.
stap 4 maak de vissengraatvlecht af
De vissengraatvlecht maken – stap voor stap instructies

STAP 4

Herhaal dit tot je de onderkant van je haar hebt bereikt. Daarna bind je de vlecht met een elastiekje vast.

Eén haarstijl – vele mogelijkheden

Met slechts een paar simpele trucs kun je een volledig nieuwe look creëren met een stijlvolle vissengraatvlecht! Wees creatief en tover een compleet nieuwe variant van je visgraatvlecht tevoorschijn. Hieronder zie je een aantal schitterende haarstijlen en handige vissengraatvlecht uitleg.
  • Geknoopte vlecht: Zodra je de vlecht hebt gemaakt, breng je hem naar achter voor een stijlvolle look. Daarvoor draai je de vlecht strak samen, waarna je hem met een paar schuifspeldjes vastmaakt. Fixeer dan met een beetje Volume Care Styling Spray en spuit er wat Mega Strong Styling Spray op om de vlecht extra te laten glanzen.
  • Visgraat paardenstaart: Maak hiervoor de vlecht los tot aan je nek, zodat slechts een deel gevlochten is. Deze haarstijl heeft een casual uitstraling en is bijzonder geschikt voor informele gelegenheden.
  • Glanzend en strak – de vissengraatvlecht is heel veelzijdig. Het is ook de perfecte haarstijl voor chique gelegenheden wanneer je je haar in een middenscheiding draagt. Voor deze look dien je het haar strak vast te binden en af te werken met een volumineuze vlecht die een magnifieke glans heeft!
  • De visgraatvlecht maken bij jezelf is heel eenvoudig, ook al lijkt het ingewikkeld. Hoe fijner je de strengen verdeelt, des te groter het effect! Een prachtig kapsel voor vele gelegenheden, zowel voor vrije tijd als een avondje uit. Probeer het dus zeker een keer!
  • En er zijn nog andere varianten als je extra volume wilt. Zo kun je de vlecht aan de zijkant van je hoofd maken. Op de visgraatvlecht aan de zijkant te maken, kam je al je haar naar één kant, maak een lage zijscheiding, toupeer de haarlijn en vlecht daarna een strakke vissengraatvlecht. Zo krijgt je haar een stijlvolle glans en creëer je een mooi contrast met het volumineuze bovenste deel van je hoofd. 
  • Andere chique versies laten zien dat deze haarstijl voor lang haar simpelweg betoverend is. Vlechten aan de zijkant met volume aan de haarlijn zijn hier het mooist. Vlecht de strengen eerst losjes en naar beneden toe steeds strakker. Met dit feestelijke kapsel zul je beslist opvallen!
  • Bekijk hier nog meer fantastische gevlochten haarstijlen en andere vlechttechnieken.
product-stage-bg