Laat je gekleurde haar stralen

Wat gebeurt er als je je haar verft?

Eerst wordt de schubbenlaag (cuticula) van het haar geopend, zodat de kleurpigmenten kunnen doordringen tot in de haarstructuur. Hiervoor is een hoge pH-waarde nodig, die daarna weer wordt verlaagd. Dit proces kan het haar beschadigen, omdat de schubbenlaag na het kleuren niet meer volledig sluit en het haaroppervlak ruwer aanvoelt.De juiste zorg voor gekleurd haar.

Een goede verzorging is de beste manier om gekleurd haar gezond te houden. Vrouwen met gekleurd haar kunnen het beste kiezen voor producten die zijn afgestemd op hun haartype. Daarnaast heeft geverfd haar extra bescherming nodig. Elke keer dat je je haar kleurt, beschadig je de lipidenlaag. Regelmatig wassen, UV-straling en stress door de hitte van dagelijkse styling tasten de beschadigde haarstructuur verder aan. Het resultaat is dat de verzwakte haarvezels de kleurpigmenten in de loop van de tijd niet meer goed kunnen vasthouden, waardoor de kleur vervaagt en het haar er dof gaat uitzien. Kies voor shampoos en conditioners die speciaal zijn geformuleerd voor gekleurd of geverfd haar, deze bevatten rijke actieve ingrediënten. Ze maken de buitenste beschermlaag van het haar glad en geven een prachtige glans. Onze tip: was je haar met mineraalwater. Kraanwater kan erg hard zijn, waardoor gekleurd haar snel zijn glans verliest en er mat gaat uitzien.Een dagje naar het strand: bescherm je gekleurde haar.

De natuurlijke lipidenlaag van gezond haar zorgt er normaal gesproken voor dat het water van het haar afdruppelt. Maar chloor en zoutdeeltjes uit het zwembad of de zee verzachten deze laag, zodat het water doordringt tot in de haarstructuur. Dit maakt dat de kleur sneller uit het haar wordt gespoeld. Veel warmte en de UV-straling van de zon vormen ook een belasting voor je haar. In de loop van de tijd verliezen de verzwakte haarvezels hun capaciteit om de kleurpigmenten goed vast te houden en vervaagt de kleur. Gebruik daarom ook als je op vakantie bent speciale shampoos en conditioners voor gekleurd haar. De rijke actieve ingrediënten versterken je haar en zorgen voor een stralende kleur die langer mooi blijft. Een goede tip voor een dagje aan zee: masseer 's morgens een haarmaskertje in je vochtige haren en draag ze de hele dag opgestoken. Zo ben je optimaal beschermd en blijft de kleur prachtig.