Krachtige verzorging van droog en beschadigd haar


DIT IS HOE JE BESCHADIGD HAAR KUNT HERSTELLEN
Ledere dag wassen, föhnen en stylen is slecht voor je haar en kan het beschadigen. Maar het hebben van futloos en zwak haar is geen reden tot wanhoop! Met de juiste verzorgings- en stylingtips (zoals haarmaskers en shampoos) zorg jij ervoor dat jouw haar er weer stralend en verzorgd uitziet!

Bescherm je haar

Iedere dag wassen, föhnen en stylen is slecht voor je haar en kan het beschadigen. Het wordt stroachtig, onhandelbaar en dof. Maar het hebben van vermoeid en beschadigd haar is geen reden tot wanhoop!

Stroachtig en beschadigd haar?

Haar kan beschadigen door externe factoren: kleuren, permanent, krultangen en te veel chloor of zon kan het haar belasten en op lange termijn zorgen voor stress. 
De punten van lang haar zijn 2 tot 4 jaar oud en hebben al veel meegemaakt. Daarom heb je volle conditioners en maskers nodig om de vochtbalans in je haar te herstellen. 
Lees hier meer over optimale haarverzorging

Hoe herken je beschadigd haar?

Je kunt het voelen als je haar beschadigd is: gezond haar is glad en zijdeachtig, terwijl beschadigd haar ruw en scherper aanvoelt. 

Als je je vingers door je haar haalt en meer weerstand voelt bij de punten dan heb je beschadigd haar. Daarom moet je er voorzichtig mee zijn, vooral als het nat is. Kam nat haar door met een grove kam en gebruik altijd een conditioner tegen eventuele klitten.

Bescherm je haar ook als je het föhnt: houd de föhn niet te dichtbij en trek niet met een borstel aan je haar. Gebruik bij voorkeur een platte borstel en föhn je haar daar voorzichtig overheen. Föhn altijd naar beneden toe zodat de haarschubben zich kunnen sluiten.

Verscheidenheid geeft sjeu aan in het leven! Verander elke dag van haarstijl – op die manier wordt je haar niet steeds op dezelfde plek belast.

Verzorgingstips voor beschadigd haar

  • Gebruik een haarproduct dat geschikt is voor jouw haar. Speciale verzorgingsproducten voor beschadigd haar, zoals Long Care & Repair, bevatten herstellende substanties en versterkende bestanddelen zoals panthenol en keratine. Deze helpen het haar te herstellen. 
  • Breid je verzorgingsroutine uit: een conditioner voor beschadigd haar beschermt de haarstructuur na het wassen en geeft een gezonde glans. Eén keer per week een voedend haarmasker aanbrengen is ook raadzaam.
  • Verwen jezelf door eens een keer niet te stylen. Vooral als je vaak in de weer bent met een krul- of stijlstang, heeft je haar wel eens even rust nodig. De stylingproducten van NIVEA beschadigen het haar niet, maar de hoge temperatuur wel. Je kunt ook mooie krullen maken door met vlechten in te gaan slapen.

Ga ervoor: haarstijlen voor beschadigd haar

Beschadigd haar is vaak dof en droog. Door je haar op te steken kun je jezelf redden tijdens een 'bad hair day'. Tegelijkertijd krijgt je haar even rust. Even geen krul- of stijltang zal je haar goed doen.
Mooie haarstijlen voor beschadigd haar
Knotjes zijn vooral perfect voor dagen waarop je het haar niet wast. Je hoeft haar niet vol te stoppen met veel verzorgingsproducten om er elegant en goed gekapt uit te zien.
Paardenstaart
Mooie haarstijlen voor beschadigd haar

Als je je haar losjes vlecht, worden de lengtes beschermd. Dit betekent dat je het niet bloot hoeft te stellen aan warmte of styling. Doe hier meer inspiraties op voor kapsels met vlechten.

Stylingtips voor beschadigd haar

  • Als je jouw haar wilt vlechten, gebruik dan geen goedkope elastiekjes. Deze kunnen de haarstructuur beschadigen en er voor zorgen dat je haar splijt. Kies elastiekjes in de vorm van een spiraal, zoals een ouderwets telefoonsnoer, en wikkel ze voorzichtig om het haar. 

    Kleine tip: deze elastiekjes laten geen afdruk na op het haar als je ze er uithaalt.
  • Maak je haar niet te strak vast om je hoofdhuid en haar te beschermen. 
  • Door een beetje olie in droog of nat haar te doen, wordt het glad. Natuurlijke olie, zoals amandel- of kokosolie en ook kliswortelolie van Beiersdorf, zijn is zeer geschikt net als speciale haarolie die je bij de apotheek kunt kopen.

Haarlak ook bij beschadigd haar?

Je nieuwe knot moet bestand zijn tegen wind en regen, hier kun je haarlak voor gebruiken. Maar is haarlak niet slecht voor beschadigd haar?

Over het algemeen beschadigt haarlak het haar niet, maar zorg er wel voor dat het lokaal wordt gebruikt en niet te veel. Anders ziet je haar er plakkerig en dof uit.

Gebruik ook niet te veel haarlak samen met stijl- of krultangen: een paar kleine pufjes is meer dan voldoende om je kapsel te fixeren.