Vrouw met geblondeerd haar - NIVEA

HAAR BLONDEREN? VERGEET DEZE TIPS NIET!

Ben jij je donkere haar zat? Ga voor een lichte coupe! Maar vergeet niet om deze tips te lezen voor je begint, want je haar blonderen is een delicaat klusje.

ZELF JE HAAR BLONDEREN OF TOCH NAAR DE KAPPER?

Wil jij zelf je haar blonderen? Dat kan! Je haar bleken kan met een simpel stappenplan met waterstofperoxide. Let er wel op dat je voldoende van het product gebruikt en goed pluk voor pluk werkt. Lukt dit niet alleen, vraag dan hulp. Zo voorkom je dat je haar op sommige plekken nog donker is en op andere plekken hoogblond.

 

Wil jij juist je haar ontkleuren zodat je het daarna in een lichte kleur kunt verven? Houd dan het stappenplan voor haar ontkleuren aan. Omdat blonderen en ontkleuren de haargroei in de weg kan zitten, kun je de tips volgen om je haargroei te stimuleren.

 

Ben jij er niet zeker van dat je zelf goed je haar kunt blonderen? Ga dan voor de veilige keuze en boek een afspraak bij de kapper. Je haar blonderen is niet enorm moeilijk, maar als er iets fout gaat dan is dat vaak wel direct opvallend. Denk hierbij bijvoorbeeld aan geel of oranje haar of als de peroxide niet helemaal dekkend heeft gewerkt. Het kost een kapper vaak veel tijd om zulke fouten te herstellen. Dus twijfel je, laat dan je kapper je haar blonderen voor een foutloos resultaat.

Twee vrouwen met blond haar – NIVEA

TIPS OM JE HAAR TE BLONDEREN

WASSEN OF NIET WASSEN?

Sommigen zweren bij gewassen haar, zodat je haar in de juiste conditie is om de uitdrogende effecten van waterstofperoxide te weerstaan. Gebruik bijvoorbeeld NIVEA Classic Mild Care Shampoo. Anderen wassen hun haar juist liever niet voordat ze het blonderen, zodat ze minder last hebben van een prikkende hoofdhuid als ze waterstofperoxide gebruiken.

 

HOT ROOTS

Vergeet niet dat je haarwortels minder tijd nodig om blond te worden, omdat de peroxide daar meer wordt geactiveerd door de hitte van je hoofdhuid. Om ‘hot roots’ te voorkomen bleek je dus eerst de rest van je haar en smeer of spray je pas later de haarwortels in met waterstofperoxide.

 

HIGHLIGHTS

Highlights zijn een slimme manier om jouw haar een paar tinten lichter te maken, zonder je volledige lokken te blonderen. Op deze manier zal uitgroei ook minder snel opvallen.

 

GEVERFD HAAR

Geverfd haar blonderen is moeilijk en niet aan te raden. Blonderen werkt namelijk het beste op haar dat nog niet eerder chemisch behandeld is. Wil je dit toch? Vraag dan advies aan je kapper en wees tijdens een behandeling om je haar te blonderen ook altijd eerlijk of het geverfd is.
Vrouw met blonde highlights – NIVEA

IS HET MOGELIJK OM DONKER HAAR TE BLONDEREN?

Ook donker haar kun je blonderen. Echter heeft donker haar wel langer nodig om de kleur te verliezen. Daarom zijn vaak meer sessies nodig. Laat je haar minimaal een week herstellen tussen twee blondeerbeurten.

 

Houd er rekening mee dat waterstofperoxide een flinke aanslag is op je haar. Hoe donkerder je haar – en dus hoe meer behandelingen – hoe meer schade je doet aan je haar. Het zou dus kunnen dat je haar pluizig wordt of zelfs afbreekt. Twijfel je? Vraag dan advies aan je kapper.

 

WERKT GRIJS HAAR BLONDEREN OP DEZELFDE MANIER?

Grijs haar blonderen doe je anders. Hierbij bleek je het haar niet, omdat het haar al weinig tot geen pigment meer heeft. Daarom verf je het haar blond met haarverf. Let er wel op dat grijs haar zich moeilijker laat kleuren, dus je kunt hiervoor het beste professionele haarverf gebruiken of het zelfs bij de kapper laten verven.

 

ALTERNATIEVEN OM JE HAAR NATUURLIJK TE BLONDEREN

Er zijn ook manieren om je haar op natuurlijke wijze te blonderen. Deze middelen zullen donker haar echter niet hoogblond maken, maar kunnen er wel voor zorgen dat je haar iets lichter wordt.

 

CITROENSAP

Meng het sap van 2 tot 3 citroenen met 2 eetlepels olie en 200ml water. Spray dit mengsel in je haar en ga enkele uren in de zon zitten. Was je haar daarna met shampoo en geef het intensieve verzorging met conditioner, om uitdroging van je haar te voorkomen.

 

KAMILLETHEE

Je kunt ook een mix maken van citroensap (ook van 2 tot 3 citroenen) met kamillethee (5 zakjes kamillethee voor 2 mokken). Spray ook dit in je haar en blijf enkele uren in de zon. Was het met een voedende shampoo zoals NIVEA Diamond Gloss Care Shampoo en gebruik erna een conditioner.

 

HONING

Je haar natuurlijk blonderen kan ook met rauwe honing. Meng 4 tot 5 eetlepels rauwe honing met 1 eetlepel kaneel, 1 eetlepel olie en 100ml gedistilleerd water. Laat het mengsel een uur buiten de koeling staan en gebruik het daarna op vochtig tot handdoek droog haar. Laat het enkele uren intrekken en was het met shampoo. Vergeet ook bij deze manier geen conditioner te gebruiken, bijvoorbeeld NIVEA Diamond Gloss Care Conditioner.