Beste zonnebrand

De beste
zonnebrand
voor jou

Met de juiste zonbescherming weet je zeker dat je
altijd goed beschermd bent. Waar en wanneer je ook van de zon wilt genieten. Als je de behoeftes van je huid kent, kun je de beste zonbescherming kiezen en kom je de uren in de zon veilig door.

HOE KIES JE DE JUISTE ZONNEBRAND?

Wat de beste zonnebrandcrème voor jou is, hangt af van meerdere factoren. Denk bijvoorbeeld aan de soort zonnebrand die je wilt gebruiken, bijvoorbeeld op oliebasis of juist een zonnemelk. Of welke huid je ermee wilt insmeren, zoals je gezicht versus je lichaam. Daarnaast zal er ook rekening moeten worden gehouden met enkele factoren om te weten welke beschermingsfactor je moet kiezen. Denk hierbij aan hoe lang je in de zon wilt blijven, welk huidtype je hebt en waar en op welk tijdstip je in de zon zit. Ga je er het water mee in, waardoor je beter een waterproof zonnebrand kunt gebruiken? Of heb je juist een huid die snel geïrriteerd is? In dat geval kun je het beste kiezen voor een zonnebrand voor de gevoelige huid.

Beste zonnebrandcrème

WAT IS DE BESTE ZONNEBRAND VOOR JOUW HUIDTYPE?

Je huidtype is van zeer groot belang bij het kiezen van de juiste zonnebrand. Hoe lichter je huid, hoe hoger de beschermingsfactor moet zijn om je huid te beschermen tegen de zon. Een lichte huid is namelijk gevoeliger voor de zon en zal sneller verbanden. Dat komt door je lichaamseigen melaninegehalte – een pigment dat ons beschermt tegen de intensiteit van UV-straling. Hoe lichter de huid, hoe lager het melaninegehalte en hoe minder bescherming je van nature hebt. Een goede zonnebrandcrème is altijd, maar zeker als je een lichte huid hebt, heel belangrijk. Benieuwd welk huidtype jij hebt en welk SPF daarvoor wordt aangeraden? Een huidtypetest geeft je meer inzicht.


DE 3 BESTE ZONNEBRANDCRÈMES VAN NIVEA

Benieuwd naar de beste zonnebrand in het NIVEA-assortiment? Hieronder vind je drie goede zonbeschermingsproducten, waaronder zonnebrandcrème voor je gezicht, zonnesprays en zonnemelk. Ontdek welke zonnebrand het beste bij jouw huid en wensen past.

Beste zonnebrand gezicht

DE BESTE ZONNEBRAND VOOR JE GEZICHT

De gezichtshuid is dunner en gevoeliger en wordt vaker aan de zon blootgesteld dan de rest van je lichaam. Daarom heeft deze huid extra verzorging en bescherming nodig. Smeer je iedere dag – ook als het bewolkt is – in met zonbeschermingsproducten. In het NIVEA SUN-assortiment vind je de beste zonnebrandcrèmes voor het gezicht beschikbaar in drie verschillende soorten: de UV Gezicht voor de gevoelige huid, de UV Gezicht Shine Control die een matte finish geeft aan de vette huid en de UV Gezicht Anti-Age met Q10 die helpt bij de bestrijding van fijne lijntjes en rimpels veroorzaakt door de zon.

Beste zonnebrand

DE BESTE ZONNESPRAY

Wat jij de fijnste zonnespray vindt, is afhankelijk van jouw voorkeur. De Protect & Dry Touch vernevelende spray is ideaal als je een verfrissende, lichte, 100% transparante en snel intrekkende spray zoekt. Bijkomend voordeel: met een vernevelende spray kun je ook makkelijk je rug voorzien van een laagje zonbescherming. Ook zijn er NIVEA SUN sprays met zonnemelk zoals de Protect & Hydrate of de Protect & Bronze zonnespray, een olie zoals de Protect & Bronze oliespray of een transparante zonnespray zoals de Protect & Dry Touch transparante zonnespray.

Beste zonnebrandcrème

DE BESTE zonnebrandcrème

Zonnemelk biedt effectieve bescherming tegen zowel UV-A- als UV-B-straling. De formules trekken snel in, laten geen vettig of plakkerig gevoel achter en zorgen voor langdurige en intensieve hydratatie om uitdroging van de huid te voorkomen. Of je nu op zoek bent naar een hoge beschermingsfactor of juist een zonnemelk voor de gevoelige huid, er is altijd wel een NIVEA SUN zonnemelk die bij jou past.


Is zonnebrand echt maar een jaar houdbaar? Welke SPF heb ik nodig? En hoeveel zonnebrandcrème gebruik je eigenlijk voor je gezicht? Zonbescherming is ontzettend belangrijk om je huid te beschermen tegen schade op korte en lange termijn. De beste zonnebrand kiezen én juist gebruiken moet niet worden onderschat. Hieronder vind je de antwoorden op enkele meest gestelde vragen over zonbescherming op een rij.

FAQ OVER HET GEBRUIK VAN ZONNEBRANDCRÈMES

WAAR STAAT DE BESCHERMINGSFACTOR (SPF) VOOR?

De beschermingsfactor (SPF) bepaalt de effectiviteit van een zonnebrandcrème. De huideigen beschermingstijd is de tijdsduur waarin de huid aan de zon kan worden blootgesteld zonder te verbranden. Deze natuurlijke beschermingstijd verschilt van persoon tot persoon, is afhankelijk van je huidtype, de plaats waar je bent en de tijd van het jaar. Normaalgesproken ligt hij tussen de 5 en 30 minuten. 

Als je de natuurlijke beschermingstijd van de huid vermenigvuldigt met de beschermingsfactor van het zonneproduct kun je de tijd berekenen die je in de zon kunt doorbrengen zonder je zorgen te maken. Met een hoge beschermingsfactor kun je langer zonnen en krijg je een gezonde, gebruinde huid. Beschermingsfactoren worden als volgt onderverdeeld: laag (6–10), medium (15–25), hoog (30–50), zeer hoog (50+).

HOEVEEL ZONNEBRAND MOET IK GEBRUIKEN?

De juiste hoeveelheid zonnebrandcrème aanbrengen is van cruciaal belang voor een optimale bescherming. Houd daarom de volgende stelregel aan:

  • 1 theelepel zonnebrand voor je gezicht en hals
  • 2 theelepels zonnebrand voor je borst, buik en rug
  • 2 theelepels zonnebrand voor je schouders, armen en handen
  • 2 theelepels zonnebrand voor je benen en voeten

Deze richtlijn geldt voor volwassenen. Gebruik meer of minder als je merkt dat je tekortkomt of juist te veel gebruikt. (Al kun je beter te veel dan te weinig gebruiken!) Vergeet bij het aanbrengen van de zonnebrandcrème de moeilijk te bereiken lichaamsdelen niet, zoals oorlellen en voetzolen.

Ook het insmeren van je eigen rug kan nogal lastig zijn. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld NIVEA Protect & Dry Touch Vernevelende Zonnespray SPF30 die je makkelijk over je schouders en via je zij over je gehele rug sprayt. De spray trekt snel in, zodat je al snel na het sprayen weer je kleding kunt aantrekken. Ook heb je hierdoor geen hulp nodig bij het uitsmeren van de zonnebrand. Daarnaast zijn er nog andere handige trucjes voor het insmeren van zonnebrand.

HOEVAAK MOET IK MEZELF INSMEREN?

Hoe vaak je zonnebrand moet smeren, is afhankelijk van meerdere factoren. Onder andere de SPF die je gebruikt, je huidtype, de plaats waar je bent en de tijd van het jaar heeft invloed op hoe vaak je zonnebrand moet smeren. De zonnebescherming dient in ieder geval elke 90 minuten aan opnieuw aangebracht te worden. Merk je dat je huid al eerder rood kleurt, smeer jezelf dan vaker in met zonnebrand. Ook na zwemmen, transpireren, spelen of afdrogen moet je een nieuwe laag aanbrengen, omdat de bescherming in die gevallen afneemt. Met water-resistente zonnebescherming zal dit minder snel afnemen, maar is het nog steeds belangrijk om regelmatig te smeren.

Maar let op: als je de zonnebescherming opnieuw aanbrengt, wil dit niet zeggen dat het oorspronkelijke beschermend effect wordt verlengt. Opnieuw aanbrengen van zonnebrandcrème betekent dat de natuurlijke beschermingsniveau van de huid behouden blijft en dus niet wordt verhoogd. Zeer belangrijk: gebruik de juiste hoeveelheid zonbescherming. Alleen zo is de aangegeven beschermingsfactor ook werkelijk doeltreffend.

WAT BETEKENT ‘ONMIDDELIJKE BESCHERMING’?

Na het aanbrengen, bieden alle NIVEA SUN-producten onmiddellijke bescherming tegen zonverbranding en vroegtijdige huidveroudering. “Onmiddellijke bescherming” betekent dat de aangegeven bescherming tegen UVA- en UVB-straling onmiddellijk na het aanbrengen is gegarandeerd. Maar let op, smeer je altijd een half uur voordat je de zon in gaat. Zo heeft je zonnebrand tijd om in te trekken en geniet je van optimale bescherming zodra je de zon in stapt. Je dient de zonnebrandcrème dus aan te brengen voordat je naar buiten gaat, omdat je tijdens de wandeling naar het strand ook al aan behoorlijk wat UV-straling wordt blootgesteld.

HOE LANG ZIJN ZONNEBRANDCRÈMES HOUDBAAR?

De houdbaarheid van zonnebrand is ongeopend, minimaal 30 maanden. Je vindt de houdbaarheidsdatum op de achterkant van het product. Daar staat een pictogram in de vorm van een kleine geopende pot met een nummer. Het nummer staat voor het aantal maanden dat het product houdbaar is na opening. Dit is normaal gesproken 12 maanden.


Goede zonnebrandcrème

DE BESTE ZONNEBRANDCRÈME VOOR DE GEVOELIGE HUID

De gevoelige huid heeft speciale bescherming nodig in de zon. Maar hoe herken je een gevoelige huid? Denk bijvoorbeeld aan een zeer lichte huid, zoals mensen met blond of rood haar, sproeten en/of blauwe ogen vaak hebben. Of personen met acne of neurodermitis, omdat hun huid gespannen is door de medicatie en vaak extreem gevoelig reageert op zonlicht. Ook bij zwangere vrouwen is er sprake van een huid die meer gevoelig is, omdat de huid vaak uitgerekt en dunner is en daardoor gevoeliger voor de zon.

Zonbeschermingsproducten bieden een effectieve bescherming tegen zonverbranding en huidschade op de lange termijn. Maar ze moeten wel geschikt zijn voor de behoeften van je kwetsbare, gevoelige huid. Zonlotions voor de gevoelige huid, zoals Protect & Sensitive-zonbescherming, zijn licht, niet vet, ongeparfurmeerd en waterbestendig. De formule met aloë vera en jojoba-olie is speciaal geschikt voor de gevoelige huid. De Protect & Sensitive-producten zijn zeer huidvriendelijk en bieden een betrouwbare UV-bescherming tegen huidreacties veroorzaakt door de zon.


DE BESTE ZONNEBRAND VOOR BABY’S EN KINDEREN

Zonnebrandcrème voor kinderen is speciaal ontwikkeld voor de tere kinderhuid. De kinderhuid is gevoeliger voor zon en zonschade dan die van volwassenen. Goede zonbescherming is daarom aan te raden.

Smeer je kinderen altijd in met een hoge factor. Minimaal SPF30, maar SPF50+ is het beste. De NIVEA SUN Protect & Play Kids-zonnebrand biedt kinderen direct bescherming tegen zonnebrand en andere huidschade veroorzaakt door de zon. De formule is extra water-resistent en daarom ideaal voor alle speelse kinderen die veel in het zwembad te vinden zijn. De NIVEA SUN Sensitive Protect & Play is ongeparfumeerd en is speciaal voor de gevoelige kinderhuid. Ook deze zonnebrand beschermt kinderen direct tegen zonnebrand en andere huidschade veroorzaakt door de zon. Daarnaast verzorgt het de tere, gevoelige kinderhuid en is de formule extra water-resistent.

WATERPROOF ZONNEBRAND

De waterproofzonnebeschermingsproducten van NIVEA SUN worden getest volgens een internationale standaardmethode (COLIPA-methode 2005).

  • Na aanraking met water gedurende tweemaal 20 minuten moet de zonnebrandcrème nog minstens 50% van het oorspronkelijke beschermingsniveau behouden.
  • Onze ‘extra waterproof’ producten zijn dubbel zo effectief (4 x 20 minuten).
  • De ‘extra lang beschermende waterproof’ Protect & Play-producten voor kinderen bieden minstens 50% van de oorspronkelijke bescherming na 120 minuten in het water.
Beste zonnebrand baby