Zonnebrandcrème
De beste zonnebrand voor jou


ZOMER, ZON, ZONNEBRANDCRÈME: GEZOND GENIETEN
Waar en wanneer je ook van de zon wil genieten. Met de juiste zonbescherming weet je zeker dat je altijd goed beschermd bent. Als je de behoeftes van je huid kent, kun je de beste zonbescherming voor jou kiezen en kom je de zomer veilig door.

Je kunt vertrouwen op NIVEA zonbescherming

Bescherming en verzorging

We hebben een reeks zonbeschermingsproducten ontwikkeld die betrouwbare bescherming bieden en zorgen voor de beste verzorging voor je huid – De bescherming van de huid is zeer belangrijk. NIVEA SUN producten zijn zeer effectief en ook prettig in gebruik. Wij laten je zien hoe je zonnebrandcrème op de juiste manier aanbrengt, zodat je van de zon kunt genieten zonder onnodige risico’s.

Goed beschermd

Alle NIVEA SUN producten bieden fotostabiele bescherming, dat wil zeggen: lichtbestendige bescherming. De natuurlijke bescherming van de huid tegen UV-straling blijft behouden wanneer je de juiste zonnebrandcrème gebruikt, zelfs in de felle zon. 

De crème moet elke twee uur opnieuw worden aangebracht, zeker na aanraking met zand, water, handdoeken of door transpiratie.


Zonnebrandcrème: correct aanbrengen

Waar staat de beschermingsfactor (SPF) voor?

De huideigen beschermingstijd is de tijdsduur waarin de huid aan de zon kan worden blootgesteld zonder te verbranden. Deze natuurlijke beschermingstijd verschilt van persoon tot persoon, is afhankelijk van je huidtype en ligt normaal gesproken tussen 5 en 30 minuten. Als je de natuurlijke beschermingstijd van de huid vermenigvuldigt met de beschermingsfactor van het zonneproduct, kun je de tijd berekenen die je in de zon kunt doorbrengen zonder je zorgen te maken.

Zonnebrandcrème moet waterbestendig zijn

De waterproofzonnebeschermingsproducten van NIVEA SUN worden getest volgens een internationale standaardmethode (COLIPA-methode 2005).

  • Na aanraking met water gedurende twee maal 20 minuten moet de zonnebrandcrème nog minstens 50% van het oorspronkelijke beschermingsniveau behouden.
  • Onze ‘extra waterproof’ producten zijn dubbel zo effectief (4 x 20 minuten).
  • De ‘extra lang beschermende waterproof’ Swim & Play producten voor kinderen bieden minstens 50% van de oorspronkelijke bescherming na 120 minuten in het water.

Zonbescherming aanbrengen: de juiste toepassing

De juiste hoeveelheid zonnebrandcrème aanbrengen is van cruciaal belang voor een optimale bescherming. NIVEA SUN heeft daarvoor een eenvoudige vuistregel: 

  • Voor kinderen tussen de 3 en 5 jaar dient u de volgende hoeveelheid aan te brengen: een streepje zonnebrandcrème met een lengte van één tot anderhalve vinger (bijv. Kids Hydraterende Zonnemelk) of 5 tot 6 pompjes met de NIVEA Zonnespray
  • Voor kinderen tussen de 6 en 10 jaar: een streepje crème met een lengte van anderhalf tot twee vingers of 7-10 pompjes met de NIVEA Zonnespray (bijv. Kids Hydraterende Zonnespray). 
  • Voor tieners en volwassenen: een streepje zonnebrandcrème met een lengte van de middelvinger tot de pols of 15 pompjes met een spray.

Deze hoeveelheid dient zowel op beide armen, de hals en het gezicht aangebracht te worden en de dubbele hoeveelheid op de rug, de buik en beide benen. Bovendien moet bij kinderen tot vijf jaar twee keer bovengenoemde hoeveelheid aangebracht worden op gezicht, hals en nek, daar het hoofd bij kinderen in verhouding groter is. Let op! Vergeet niet tijdig een nieuwe beschermlaag aan te brengen.

Goed ingesmeerd

De zonnebescherming dient in ieder geval elke twee uur opnieuw aangebracht te worden en ook steeds na het zwemmen, daar een deel van de bescherming afneemt door transpireren, zwemmen en spelen. Maar let op: als je de zonnebescherming opnieuw aanbrengt, wil dit niet zeggen dat het oorspronkelijke beschermingsniveau behouden blijft: opnieuw aanbrengen betekent dat de natuurlijke beschermingsperiode van de huid behouden blijft. Zeer belangrijk: gebruik de juiste hoeveelheid zonbescherming. Alleen zo is de aangegeven beschermingsfactor ook werkelijk doeltreffend.

Vergeet bij het aanbrengen van de zonnebrandcrème ook niet de moeilijk te bereiken lichaamsdelen zoals oorlellen en voetzolen.


Zonbescherming – wat je moet weten

Wat betekent ‘onmiddellijke bescherming’?

Na het aanbrengen, bieden alle NIVEA SUN producten onmiddellijke bescherming tegen zonverbranding en vroegtijdige huidveroudering. “Onmiddellijke bescherming” betekent dat de aangegeven bescherming tegen UVA- en UVB-straling onmiddellijk na het aanbrengen is gegarandeerd en dat er geen tijd voorbij moet gaan voordat het product de huid ook daadwerkelijk beschermt. Je kunt direct na het aanbrengen van de zonnebrandcrème genieten van de zon. Maar je dient de zonnebrandcrème wel aan te brengen voordat je naar buiten gaat, omdat je tijdens de wandeling naar het strand ook al aan behoorlijk wat UV-straling zult worden blootgesteld.

Kan ik de beschermingsperiode verlengen door een ‘extra laag’ zonnebrandcrème aan te brengen?

Het beschermend effect van de zonnebrand wordt niet verlengd. Als je eenmaal een beschermingsfactor hebt gekozen, zal deze bepalen hoe lang je in de zon kunt blijven zonder de huid te beschadigen. Door opnieuw zonnebrandcrème aan te brengen (na het afdrogen, zwemmen enz.) behoud je het gewenste beschermingsniveau, zonder het te verhogen.

Hoe lang zijn zonnebrandcrèmes houdbaar?

De producten zijn ongeopend, minimaal 30 maanden houdbaar. Je vindt de houdbaarheidsdatum op de achterkant van het product. Daar staat een pictogram in de vorm van een kleine geopende pot met een nummer. Het nummer staat voor het aantal maanden dat het product houdbaar is na opening. Dit is normaal gesproken 12 maanden.