Grijs haar

Tips tegen grijs haar

Wat te doen tegen grijs haar? Zit niet met je handen in het haar, maar ontdek de oorzaken van grijs haar. Lees ook hoe grijs tegengegaan kan worden!

De eerste grijze haar is vaak even schrikken. Heeft de ouderdom toegeslagen? Of kun je er het beste rustig onder blijven? Doe dat laatste maar, want bijna iedereen wordt ooit grijs. Bovendien zijn er mensen die bewust kiezen om hun haar grijs te laten worden of zelfs grijs te verven. Het is namelijk best modieus om een grijze haardos te hebben. Hou je echter meer van blonde, bruine of zwarte haren? Dan wil je vast weten wat de oorzaken van grijs haar zijn. En bovenal: wat te doen tegen grijs haar?

Oorzaken grijs haar: van stress tot erfelijkheid

Over het ontstaan van grijze haren bestaan allerlei verhalen. Zo zou je door enorm veel stress in één nacht grijs kunnen worden. Gelukkig is dat een fabeltje, maar stress is wel een factor die grijs haar bevordert. Ook een ongezonde levenswijze kan een van de oorzaken van grijs haar zijn. Maar het antwoord op: ‘Hoe voorkom je grijs haar?’ is er meestal helaas niet, want genen spelen een belangrijke rol. Sommige mensen kunnen daarom al voor hun 30ste grijze haren krijgen, terwijl andere pas na hun 70ste de eerste grijze haar ontdekken. Het tegengaan van vroegtijdig grijs worden, wordt dus moeilijk als je pech hebt met je genen. In andere gevallen kun je je verdiepen in voeding tegen grijs haar en goed leren omgaan met stress.

Hoe voorkom je grijs haar?

Net zoals met alles wat draait om vitaliteit, gezondheid en energie is een gezonde levenswijze één van de beste tips tegen grijs haar. Ook als vroegtijdige vergrijzing in de familie voorkomt, kun je het grijs worden tegengaan. In ieder geval kun je het proces vertragen met een gezonde levensstijl. Verder kun je met de juiste voeding tegen grijs haar zolang mogelijk je oorspronkelijke haarkleur behouden. Zo speelt vitamine B12 een belangrijke rol in de aanmaak van melanine. Dit stofje zorgt voor je natuurlijke haarkleur. Heb je hier een tekort aan dan word je grijs. Als je gevarieerd eet dan heb je overigens meestal genoeg vitamine B12 in je voeding. Anders kun je je voeding aanvullen met extra vitamine B12-supplementen.

Wat te doen tegen grijs haar: van bedekken tot verzorgen

Behalve met voeding tegen grijs haar kun je ook het grijs worden tegengaan op een heel andere manier. Namelijk door ze te bedekken. Of laat ze juist glanzen door middel van onze Diamond Gloss Care producten. Verdiep je in hoe je grijze haren kunt laten schitteren. Kijk bijvoorbeeld eens bij onze tips om grijs haar te verzorgen. Of ga naar de kapper en neem highlights of een mooi kleurtje. Verzorg je gekleurde haar daarna met een speciale shampoo, conditioner en Styling producten van de Color & Care lijn van NIVEA. Maar ook als je je grijze haren omarmt, moet je ze goed verzorgen. Dit kan bijvoorbeeld met de Intense Care & Repair haarproducten, die zorgen voor mooi en zichtbaar gezond haar door diepe herstelling.  De Repair & Targeted Care producten pakken je haren precies aan op hun zwakke plek, en zorgen ervoor dat jouw grijze coupe binnen no-time weer straalt!