Hoe krijg je meer volume in je haar?

TIPS EN TRUCS VOOR SCHITTEREND VOLUMINEUS HAAR
Platte kapsels behoren tot het verleden. Breng je haar in topvorm! Met een beetje kennis over styling, is het vrij eenvoudig om snel meer volume in je haar te toveren. Bijvoorbeeld door kapsels met laagjes.

Het perfecte model: meer volume voor fijn haar

Hoe krijg je meer volume in je haar?

Vergeet de puntjes niet

Ook als je fijn haar hebt, kun je je haar het beste om de vier à zes weken laten bijpunten. Dan ziet je haar er weer stevig uit.

Kapsels met laagjes

Gezond, glanzend haar begint bij het model. Kies je voor lang haar? Dan zal een kapsel in laagjes dynamiek geven aan je prachtige haar en meteen meer volume in dun haar creëren. Vrouwen met heel fijn haar kunnen het beste advies vragen aan hun kapper – speciale kniptechnieken kunnen er voor zorgen dat het lijkt alsof je haar meer volume en structuur heeft. Hier lees je meer over fijn haar.

Wassen en stylen: zo doe je dat

Een goede verzorging is de basis voor gezond haar. Stem je verzorgingsproducten daarom bij voorkeur af op de behoeften van je haar – dan krijg je zacht, schitterend en meer volume in je haar.
was je haar met volumizing shampoo

Volumeconditioners zijn heel goed voor broos haar. Ze zijn vochtinbrengend en geven meer volume in je haar na het wassen.

Met de beste haarproducten voor volume was je je haar op de juiste manier:

  • Speciale shampoos zoals Volume Care Shampoo versterken je haarstructuur met keratine en geven het haar meer volume.
  • In de zomer kun je je haar beter wat vaker wassen. Transpiratie maakt haar sneller vet – een echte no-go als je meer volume wilt.
  • Als alternatief kun je droogshampoos gebruiken, want deze geven extra frisheid aan je haar en hun poederachtige structuur zorgt voor meer volume bij de haarlijn.
  • Zorg ervoor dat je je shampoo afstemt op jouw haartype. Hier lees je meer over de juiste shampoo voor elk haartype

Tips voor na het wassen

Als je je haar gaat stylen: met Volume Care Styling Mousse krijg je meer volume in je haar, zelfs als je lang, steil haar hebt. Masseer gewoon een kleine hoeveelheid in de haarlijn en föhn je haar met een ronde borstel. Zo creëer je direct een volume-effect. Onderzoek heeft aangetoond dat een korte hoofdmassage wonderen doet: terwijl je dus je haar föhnt, masseer je je hoofdhuid met kleine, ronddraaiende bewegingen. Zo creëer je meer volume in de haarlijn. Experts adviseren ook het gebruik van een föhn met diffuser, die volume geeft aan krullend haar. Lees hier meer over hoofdmassages en hoe je er voor kunt zorgen dat je haar sneller groeit.


borstel volume in je haar
Hoe krijg je meer volume in je haar tip: Als je je haar tegen de natuurlijke groeirichting in kamt, gaan de haarwortels rechtop staan – wat een onmiddellijk volume-effect teweegbrengt.
0137_HC_the_easy_way_to_get_more_volume_section_2_3
Hoe krijg je meer volume in je haar tip: Je haar krijgt meer volume wanneer je het met een brede, ronde borstel föhnt – fixeer het met een beetje haarlak en klaar is je nieuwe, volumineuze look.

Styling: minder is meer

Overlaad je haar nooit met stylingproducten als je volume in je haar wilt. Het oude gezegde 'minder is meer' is hier zeker van toepassing. Te veel mousse en andere producten duwen het haar naar beneden en maken het futloos en steil. Toch kan een beetje haarlak meer volume geven – spuit gewoon wat lak van onderaf op je haar. Op die manier worden losse strengen opgetild en is er minder kans op statische elektriciteit. 

Als je je scheiding al jaren aan dezelfde kant draagt, is het de moeite waard om dit eens te veranderen: trek eens een scheiding aan de andere kant van je hoofd. Hierdoor komen de haarwortels opnieuw rechtop te staan, zodat ze op de haarlijn duwen en je onmiddelijk meer volume in je haar krijgt.

Ook kun je de root-lifiting spray van NIVEA gebruiken voor hetzelfde effect: je lift de haar vanaf de aanzet.

De allermooiste looks met volume

Prachtige haarstijlen met volume kun je heel eenvoudig zelf creëren – laat je inspireren door onze favoriete looks.
Stap 1
Licht golvend haar: instructies bij deze haarstijl

Stap 1

Breng over je hele haar Volume Care Styling Mousse aan.
Creëer volume in je haar met een krultang
Licht golvend haar: instructies bij deze haarstijl

Stap 2

Föhn je haar met een brede, ronde borstel en richt de föhn op de haarwortels om meer volume te creëren.
Creëer krullen voor meer volume in je haar
Licht golvend haar: instructies bij deze haarstijl

Stap 3

Creëer lichte krullen in het onderste deel van je haar, door gebruik te maken van een krultang van gemiddelde grootte. Zet elke krul vast met een haarclipje en laat je haar goed drogen.
Toupeer je haar om meer volume te creëeren
Licht golvend haar: instructies bij deze haarstijl

Stap 4

Verwijder alle haarclipjes en borstel je haar goed door. Toupeer je haar boven op je hoofd voorzichtig bij de haarlijn.
Borstel je haar na het krullen voor volume
Licht golvend haar: instructies bij deze haarstijl

Stap 5

Maak je haar voorzichtig glad met behulp van een borstel met natuurlijk dierenhaar. Met dit soort borstels voorkom je dat je haar statisch wordt geladen. Fixeer met Volume Care Styling Spray zodat het in model blijft en extra gaat glanzen.

Een trucje om volume in je haar te krijgen: touperen

Elegant opgestoken haar of de 'bijenkorf' zoals die van Amy Winehouse moet worden getoupeerd. Om er zeker van te zijn dat het haar niet te veel beschadigd, dien je het onderste haar zachtjes en voorzichtig te touperen. Belangrijk: duw de kam nooit te snel naar beneden! Zodra je het gewenste volume hebt bereikt, kam je de bovenste haarlaag er opnieuw overheen. Als je haar snel splijt, probeer deze haarstijl dan liever niet uit, tenzij je heel voorzichtig toupeert bij de haarlijn.
Styling instructies voor de ultieme Work Look

De ultieme Work Look

Moderne volumineuze bob

Moderne volumineuze bob

Verleidelijke krullen: meer volume in het haar met haarrollers of krulspelden

Als alternatief voor touperen kan je haarrollers gebruiken: draai brede strengen rond de rollers, föhn je haar en laat het ongeveer 20 minuten afkoelen. Verwijder daarna de rollers en duw de krullen op hun plaats. Met de juiste haar volume producten zoals wat extra haarlak kun je het kunstwerk fixeren om er zeker van te zijn dat het in model blijft.
product-stage-bg