Vitamine E & het effect op de huid - NIVEA

WAT DOET VITAMINE E VOOR DE HUID?

Vitamines zijn een belangrijk onderdeel van onze voeding. Ze houden ons lichaam gezond en sterk. Maar wat gebeurt er wanneer vitamines zoals vitamine E in je huidverzorging zit? Veel goeds in ieder geval! Ontdek wat vitamine E doet met je huid.

DE WERKING VAN VITAMINE E OP DE HUID

In veel huidverzorgingsproducten zit vitamine E: gezichtscrèmes, zonnebrand, oogserums, douchegels en nog veel meer. Maar wat is nou de werking van vitamine E op de huid?
Hyperpigmentatie vrouw vitamine E - NIVEA

Versterkt de huidbarrière

Met een sterke huidbarrière houdt je huid makkelijker vocht vast, en blijft het dus goed gehydrateerd. Wanneer je huid goed hydrateert is, voorkom je een droge of gevoelige huid. Last van cellulite? NIVEA legt uit wat je moet weten over cellulite, en hoe je het voorkomt.

 

Krachtige antioxidant

Vitamine E is een antioxidant en helpt tegen huidbeschadigingen. Je huid kan beschadigen door vervuiling en chemicaliën uit de lucht. Te veel vuil op je gezicht verzwakt de elasticiteit van je huid, waardoor huidveroudering sneller te zien is. Antioxidanten helpen ook bij het produceren van een gladde en stralende huid.

Zon vitamine E Huid

Vermindert hyperpigmentatie

Huidverzorgingsproducten met vitamine E herstellen de huid. Vitamine E pakt hyperpigmentatie aan en vermindert donkere vlekken op de huid.

 

Verhoogt je weerstand tegen zon

UV-A- en UV-B-stralen kunnen de huid beschadigen en bevorderen vroegtijdige huidveroudering. Vitamine E absorbeert deze stralen, waardoor je huid beschermd wordt tegen beschadiging

Heb je weleens last van een droge huid?

Lees meer over de oorzaken van een droge huid.

WAAR IS VITAMINE E NOG MEER GOED VOOR?

Naast dat het je huidbarrière versterkt, hyperpigmentatie vermindert en je beschermt tegen zonnestralen heeft vitamine E nog meer voordelen. Waar vitamine E ook goed voor is, is als volgt:

 

1Voordeel

Het vermindert (acne)littekens

2Voordeel

Het bevordert de productie van nieuwe cellen

3Voordeel

Het hydrateert je huid intens

GEZICHTSVERZORGING

Je gezicht stralend houden doe je met een goede gezichtsverzorgingsroutine. Wij adviseren om je gezicht zowel in de ochtend als avond met een gezichtsreiniger te wassen. Om je huid extra zacht te laten voelen en dode huidcellen te verwijderen, adviseren we 1-2 keer per week een gezichtsscrub. Na het reinigen geef je jouw huid een extra boost met een dagcrème.

KOKOSOLIE

Zit er kokosolie in je haarverzorgingsproducten? Dat is goed nieuws! Kokosolie is namelijk rijk aan vitamine E en voedt je haar dus intens. Ontdek wat kokosolie nog meer voor je haar doet.


VITAMINE E IN JE VOEDING

Het gebruik van vitamine E in huidverzorgingsproducten heeft dus vele voordelen. Echter is het ook goed om voldoende vitamine E binnen te krijgen via je voeding. Maar waar zit vitamine E precies in? Wij zetten het voor je op een rij!

VOEDING MET VITAMINE E:

  • Spinazie, broccoli en andere groene groenten
  • Bijna alle noten en zaden, zoals zonnebloempitten en hazelnoten
  • Blauwe bessen, kiwi, en mango
  • Vis en schaaldieren, zoals zalm en garnalen
  • Plantaardige oliën, zoals zonnebloemolie en olijfolie
  • Avocado en andere vruchtgroenten

Brocoli vitamine E huid - NIVEA

PRODUCTEN VAN NIVEA MET VITAMINE E

NIVEA helpt jou graag met het ontwikkelen van een gezonde en stralende huid! Daarom zijn veel van onze producten rijk aan vitamine E. Wil je jouw huid goed verwennen? Probeer dan een van onze verzorgingsproducten.