vrouw met een Nivea Q10 Anti Rimpels gezichtscrème

Hoe komen we van rimpels af

Waarom krijgen we rimpels en hoe kunnen we ze behandelen? Ontdek wat de verschillende oorzaken zijn van fijne lijntjes en rimpels, en hoe je ze kunt beheren met NIVEA.

Rimpels: Waarom krijgen we ze en hoe behandelen we ze?

Ongeacht hoe consequent je bent met je huidverzorgingsroutine, er gebeuren bepaalde dingen met ons lichaam na verloop van tijd. Rimpels zijn misschien wel een van de meest voor de hand liggende. Gezichtslijnen, kraaienpootjes, lachrimpels - ze zijn allemaal een uiting van ons leven die in de loop van de tijd op ons gezicht verschijnen.
vrouw met een Nivea Q10 Anti Rimpels gezichtscrème

Wat zijn rimpels precies?

Rimpels zijn plooien, vouwen of richels die in de huid verschijnen naarmate we ouder worden. Ze lijken een beetje op de lijnen in de palm van onze handen. Het is misschien niet wat we willen horen, maar rimpels zijn een volkomen natuurlijk onderdeel van het verouderingsproces.

ZIjn er verschillende type rimpels?

Ja, sommigen van ons zullen fijne lijntjes ervaren, of meer prominente rimpels rond de gevoelige ooggebieden, terwijl anderen die verticale lijnen tussen de wenkbrauwen krijgen.

Rimpels worden meestal aangetroffen op ons gezicht, nek en armen, maar kunnen overal op ons lichaam verschijnen.

De 7 belangrijkste soorten rimpels

 1. Voorhoofdslijnen
  Ook bekend als voorhoofdrimpels, zijn dit horizontale inkepingen die over de bovenkant van onze T-zone lopen. Ze vallen het meest op wanneer we bepaalde gezichtsuitdrukkingen maken, zoals het optrekken van onze wenkbrauwen.
 2. Fronslijnen
  Fronslijnen ontwikkelen zich meestal tussen de wenkbrauwen en vormen een patroon dat lijkt op het getal elf. Herhaalde gezichtsuitdrukkingen zoals fronsen kunnen ervoor zorgen dat deze in de loop der tijd prominenter worden.
 3. Konijnenlijnen
  Dit verwijst naar de fijne horizontale lijnen en kleine rimpeltjes die verschijnen op de brug van onze neus en aan beide zijden wanneer we deze fronsen, zoals wanneer we lachen of glimlachen. Dit zijn voorbeelden van mimiekrimpels, die als een van de eerste verschijnen als gevolg van herhaalde bewegingen.
 4. Kraaienpootjes
  Dit is de term die wordt gegeven aan die fijne lijntjes die uitstralen vanaf de buitenste hoeken van de ogen. Ze lijken op de poten van een kraai, vandaar de naam, maar worden ook wel 'lachrimpels' genoemd omdat ze vaak ontstaan als we glimlachen. De huid rond de ogen is uitzonderlijk dun, dus dit soort rimpels kunnen vrij vroeg verschijnen.
 5. Lachrimpels
  Zoals de naam al suggereert, verschijnen deze lijnen op delen van het gezicht die rimpelen wanneer we lachen. Bekend als nasolabiale plooien, lopen deze plooien van beide zijden van onze neus naar de hoeken van onze mond. Ze kunnen meer opvallend en permanent worden naarmate we ouder worden, vooral als we roken of onze huid niet beschermen tegen de zon.
 6. Lijntjes rond de lippen;
  Deze kleine verticale rimpels zien er voor iedereen iets anders uit, maar ze vormen zich meestal zowel op de lip als op de huid boven de bovenlip. Op de lippen lopen ze vaak van de ene kant van de mond naar de andere.
 7. Marionettenlijnen
  Naarmate onze huid zijn strakheid verliest, kunnen hangwangen en plooien zoals marionettenlijnen ontstaan. Ook wel melomentale plooien genoemd, dit zijn lange verticale lijnen die beginnen bij de hoeken van de mond en doorlopen naar de kin en de kaaklijn. Ze kunnen ervoor zorgen dat onze mond er naar beneden getrokken uitziet, zoals bij een marionettenpop, vandaar de naam.
ARE THERE DIFFERENT TYPES OF WRINKLES?

Wat veroorzaakt rimpels?


het oog van de vrouw

Rimpels, plooien en lijnen beginnen zich te ontwikkelen naarmate de huid dunner wordt, droger wordt en na verloop van tijd zijn elasticiteit verliest. Naarmate we ouder worden, nemen de niveaus van collageen en elastine in ons lichaam af. Dit zijn beide eiwitten die van nature in de huid voorkomen en verantwoordelijk zijn voor de stevigheid en elasticiteit ervan.

Ook onze gezichtsuitdrukkingen spelen een rol. Lachen, glimlachen, fronsen, knijpen en andere herhaalde gezichtsuitdrukkingen veroorzaken kleine spiercontracties die kunnen leiden tot het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels wanneer we jonger zijn. Deze lijnen kunnen dan dieper worden naarmate we ouder worden en soms een permanente eigenschap op ons gezicht worden. Dit komt grotendeels doordat onze huid veerkrachtiger is wanneer we jonger zijn, maar naarmate de huid ouder wordt, verliest deze haar jeugdige veerkracht.

Wat veroorzaakt rimpels?

Dynamische vs statische rimpels


· Dynamische rimpels - deze worden veroorzaakt door het uiten van emoties of herhaalde gezichtsbewegingen. Dus bijvoorbeeld liprimpels die kunnen verschijnen als we vaak een rietje gebruiken.

· Statische rimpels - deze ontstaan door een verlies van elasticiteit en hebben de neiging om dieper te worden naarmate we ouder worden. Voorbeelden hiervan zijn lijnen aan de mondhoeken en in de nek.

In de loop van de tijd kunnen dynamische rimpels statische rimpels worden. Een voorbeeld hiervan is wanneer onze wangen hun volume verliezen, fijne lachlijntjes kunnen veranderen in meer opvallende plooien

Hoe voorkom je rimpels?

Helaas kunnen we het verouderingsproces niet stoppen of bepaalde factoren zoals genetica veranderen, die onvermijdelijk een rol spelen bij rimpels. Er zijn echter enkele levensstijlveranderingen die we kunnen aannemen om rimpels te helpen voorkomen en de huid langer jeugdig te houden.
vrouw die lacht
 • Dynamic wrinkles – these are ones caused by expressing emotions or repeated facial movements. So for example, lip lines that may appear if we use a straw often.

Wissel onze huidverzorging eens af

Ons assortiment NIVEA Anti-Aging Crèmes & Producten is speciaal samengesteld om te helpen bij het voorkomen en minimaliseren van het verschijnen van rimpels en om de huid te voeden. Het assortiment omvat aanvullende serums die zijn ontworpen om onze huid's eigen afweer tegen rimpels op te bouwen, innovatieve moisturizers met Collageen-versterkende formules, en verstevigende oogcrèmes die zich richten op dit gevoelige gebied.

Onze ogen zijn bijzonder vatbaar voor tekenen van veroudering - lees onze gids voor onze top 5 tips om oogrimpels te voorkomen.

Voor mannen is er een assortiment dat specifiek is afgestemd op jouw unieke huidverzorgingsbehoeften.

Bescherm je huid tegen de zon

1. Zonnestraling beschadigt het collageen in de huid, waardoor het zijn elasticiteit verliest en uitdroogt, rekening houdend met het feit dat volwassen huid van nature droger is. Te veel blootstelling aan de zon kan onze huid voortijdig verouderen. Dit staat bekend als foto-veroudering en verschilt van natuurlijke veroudering, wat leidt tot diepe rimpels, samen met een stuggere huid, sproeten en verkleuring van de huid.

Weten hoe je je huid kunt beschermen tegen zonneschade is een eenvoudige stap die je kunt nemen om dit te voorkomen, inclusief het aannemen van goede zonnebrandgewoonten. Een eenvoudige gewoonte omvat het toevoegen van een moisturizer met SPF aan je ochtendhuidverzorgingsroutine, zodat je het huis verlaat met een beschermende laag.

vrouw die in de zon staat
vrouw die yoga doet

Stoppen met roken

2. Roken is nog een boosdoener die zorgt voor snelle veroudering. Een gezonde huid zal voortdurend regenereren. Roken vermindert echter sterk de productie van collageen, en minder collageen betekent meer rimpels. Toegenomen gezichtslijnen rond de mond zijn duidelijke tekenen van roken.

Dieet en lichaamsbeweging

3. Ongezonde gewoonten beïnvloeden de textuur van onze huid en kunnen het verouderingsproces versnellen. Het eten van een gezond uitgebalanceerd dieet boordevol vitamine A en C en eiwitten (gevogelte, vis, eieren en mager vlees) is een goed begin. Voeg wat dagelijkse lichaamsbeweging toe om de circulatie te stimuleren en stressniveaus te verminderen. Te veel suiker en alcohol kunnen collageen en elastine beschadigen, dus geniet met mate.

Blijf gehydrateerd

4. Het is altijd belangrijk om onze huid gehydrateerd te houden. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt en probeer zelfs kruidenthee te drinken, die antioxidanten bevatten die onze huid op andere manieren kunnen verbeteren. Vermijd te veel cafeïne, omdat dit de snelheid kan vertragen waarmee ons lichaam collageen aanmaakt.

Slaap zacht

5. Onze huid is ons altijd dankbaar dat we de aanbevolen 8 uur slaap per nacht krijgen - of zo veel mogelijk. Maar wist je dat onze slaaphouding ook invloed heeft op rimpels? Onze huid kan rimpels krijgen als we elke nacht in dezelfde houding slapen. Op de rug slapen of investeren in zijden kussenslopen die minder wrijving veroorzaken tegen ons gezicht kan hierbij helpen.

Anti-verouderingshuidverzorgingsroutine om te helpen het verschijnen van rimpels te verminderen

Unfortunately, we can’t stop the ageing process or change certain factors like genetics, which inevitably have a part to play in wrinkles. However, there are some lifestyle changes that we can adopt to help prevent wrinkles and keep skin looking more youthful for longer.
Hoewel er geen permanente remedie is om rimpels voorgoed te verwijderen, zal het volgen van een anti-verouderingshuidverzorgingsroutine helpen om het verschijnen van rimpels en fijne lijntjes te verminderen en onze huid na verloop van tijd een jeugdige gloed te geven. Zoals bij elke goede huidverzorgingsroutine, zijn reiniging en exfoliatie de beste start:
 
vrouw die Nivea Cellular-serum aanbrengt

Serum

Om rimpels effectief aan te pakken, breng je drie erwtgrote stippen van een anti-verouderingsserum aan. Serums zijn doorgaans lichter dan crèmes en kunnen dieper in de huid doordringen, waardoor de hogere concentraties actieve ingrediënten de verschijning van rimpels kunnen verminderen.
 

(Optioneel) Gezichtsmasker

Soms wil je misschien een gezichtsmasker aanbrengen als onderdeel van een extra verwenmoment. Af en toe het serum vervangen door een gezichtsmasker kan helpen om een vergelijkbaar effect te bereiken. Als je een sheet masker gebruikt, zorg er dan voor dat je eventueel overtollig serum in de huid wrijft nadat je het masker hebt verwijderd.
 
Nivea Cellulair Luminous630-serum

Oogcrème

Omdat de huid rondom het ooggebied niet zoveel collageen bevat als de rest van het gezicht, is het gevoeliger voor uitdroging en rimpelvorming. Om effectief het verschijnen van rimpels rond de ogen te verminderen, is het belangrijk om een gerichte behandeling te gebruiken die speciaal is geformuleerd voor dit delicate gebied. Voor de beste resultaten aanbrengen, zowel 's ochtends als 's avonds.
 

Hydrateren

Het ouder worden van de huid is minder goed in staat zichzelf te beschermen tegen externe schade, dus het kiezen van een doelgerichte moisturizer is nog belangrijker. Bovendien heeft hydratatie het extra voordeel dat het alle eerder aangebrachte serums of behandelingen vasthoudt.
NIVEA biedt een assortiment dag- en nachtcrèmes, waarvan sommige zijn samengesteld met actieve ingrediënten zoals Q10 en Hyaluronzuur om rimpels effectief aan te pakken.
 

Ingrediënten

NIVEA's Q10 lijn

Investeren in kwaliteitsproducten en het aannemen van een goede huidverzorgingsroutine zal helpen om je huid gehydrateerd en steviger te houden. Met een uitgebreid assortiment huidverzorgingsproducten van NIVEA en eenvoudig op te volgen huidverzorgingstips, zou het vinden van de perfecte huidverzorgingsroutine voor jouw huid eenvoudig moeten zijn. De NIVEA Q10-reeks is een uitstekende plek om je anti-rimpelreis te beginnen.
 
Ingrediënten

Waarom is Q10 goed tegen rimpels?

Onze huid bevat bijna 80% collageen en bijna een derde van de eiwitten in ons lichaam wordt geproduceerd door collageen. Co-enzym Q10 kan helpen om de productie van collageen te stimuleren, wat natuurlijk vertraagt met de leeftijd. Deze toename van collageen kan helpen om de celregeneratie te vergroten en de elasticiteit van de huid te behouden.

NIVEA q10-producten
Ingrediënten

Andere ingrediënten die goed zijn voor rimpels

 1. Retinol
  Net als Q10 in dit opzicht kan Retinol helpen om de productie van collageen te stimuleren en de huid te exfoliëren voor een stevigere, vollere teint.
 2. Bakuchiol
  Vergelijkbaar met Retinol, maar iets milder, is Bakuchiol een uitstekend natuurlijk alternatief voor mensen die een veganistische levensstijl volgen of last hebben van een gevoelige huid.
 3. Jojoba-olie
  Jojoba-olie is zowel hydraterend als een antioxidant, dus het kan de huid gehydrateerd houden en mogelijk het verschijnen van rimpels verminderen, net als andere antioxidanten.
 4. Hyaluronzuur
  Hyaluronzuur werkt door diep in de huid te hydrateren en kan aanzienlijke verbetering brengen in het uiterlijk van diepere rimpels terwijl het de stevigheid en elasticiteit verbetert.

  Je kunt Hyaluronzuur vinden in het NIVEA Cellular Expert Filler-assortiment.

Een teken van vol leven

Rimpels hebben natuurlijk geen behandeling nodig. Ze zijn een pijnloos, natuurlijk en prachtig teken van een volwassen huid. Je kunt ervoor kiezen om ze te behandelen als je niet houdt van hoe ze je huid eruit laten zien of aanvoelen. Evenzo kun je die lachrimpels en kraaienpootjes omarmen voor wat ze zijn - een weerspiegeling van een leven dat ten volle is geleefd.

Meenemen

vrouw met twee flessen Nivea gezichtsserum
Rimpels zijn een natuurlijk onderdeel van het verouderingsproces - naarmate we ouder worden, wordt onze huid dunner, droger en verliest ze haar elasticiteit. Het afnemen van de niveaus van collageen en elastine in de huid draagt bij aan de vorming van rimpels na verloop van tijd.

Er bestaan verschillende soorten rimpels: rimpels kunnen in verschillende vormen verschijnen op verschillende delen van het gezicht. Gangbare types zijn voorhoofdslijnen, fronslijnen, kraaienpootjes, lachrimpels, liplijnen en marionettellijnen.

Hoewel we het verouderingsproces niet kunnen stoppen of genetica kunnen veranderen, kunnen veranderingen in levensstijl helpen bij het voorkomen van rimpels en het behouden van een jeugdiger uitziende huid. Tips zijn onder andere het gebruik van anti-verouderingshuidverzorgingsproducten, het beschermen van de huid tegen zonneschade, stoppen met roken, een uitgebalanceerd dieet volgen, voldoende hydrateren en genoeg slaap krijgen.

Hoewel er geen permanente remedie is voor rimpels, kan het volgen van een anti-verouderingshuidverzorgingsroutine helpen om hun verschijning te verminderen en de huid een jeugdiger uitstraling te geven. Bijzonder nuttige ingrediënten zijn onder andere Q10, hyaluronzuur en retinol, om er maar een paar te noemen. Het is echter essentieel om te onthouden dat rimpels een natuurlijk en prachtig teken zijn van een vol leven en niet per se behandeling nodig hebben als men ervoor kiest om ze te omarmen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn rimpels en waarom krijgen we ze?

Rimpels zijn plooien, vouwen of richels die in de huid verschijnen naarmate we ouder worden. Ze zijn een natuurlijk onderdeel van het verouderingsproces en worden veroorzaakt door factoren zoals verminderde niveaus van collageen en elastine in de huid.

Zijn er verschillende soorten rimpels en waar komen ze doorgaans voor?

Ja, er zijn verschillende soorten rimpels. Ze komen doorgaans voor op het gezicht, de nek en de armen. Enkele soorten zijn voorhoofdslijnen, fronslijnen, kraaienpootjes, lachrimpels, liplijnen en marionettellijnen.

Wat zijn de zeven belangrijkste soorten rimpels in het gezicht?

De zeven belangrijkste soorten rimpels in het gezicht zijn voorhoofdslijnen, fronslijnen, konijntjes, kraaienpootjes, lachrimpels, liplijnen en marionettellijnen.

Wat veroorzaakt het ontstaan van rimpels in de huid?

Rimpels ontstaan doordat de huid dunner, droger en minder elastisch wordt na verloop van tijd. Verminderde niveaus van collageen en elastine zijn verantwoordelijk voor het verlies van stevigheid en elasticiteit van de huid.

Wat is het verschil tussen dynamische en statische rimpels?

Dynamische rimpels worden veroorzaakt door het uitdrukken van emoties of herhaalde gezichtsbewegingen, terwijl statische rimpels ontstaan door een verlies van elasticiteit en neigen om dieper te worden met de leeftijd.

Kunnen dynamische rimpels in de loop van de tijd statisch worden?

Ja, in de loop van de tijd kunnen dynamische rimpels statisch worden. Naarmate onze wangen hun volume verliezen, kunnen fijne glimlachlijntjes veranderen in meer prominente plooien.

Hoe kan ik voorkomen dat er rimpels ontstaan?

Hoewel we het verouderingsproces niet kunnen stoppen, kunnen veranderingen in levensstijl helpen bij het voorkomen van rimpels. Deze omvatten de juiste huidverzorging, zonbescherming, stoppen met roken, een uitgebalanceerd dieet, hydratatie en voldoende slaap.

Welke huidverzorgingsproducten kunnen helpen bij het voorkomen en verminderen van het verschijnen van rimpels?

Anti-verouderingscrèmes en serums met ingrediënten zoals retinol, hyaluronzuur, peptiden en antioxidanten kunnen helpen de huidtextuur te verbeteren en het verschijnen van rimpels te verminderen.

Is er enig verschil tussen anti-rimpelcrème voor vrouwen en mannen?

Ja, er kan verschil zijn tussen anti-rimpelcrèmes voor mannen en vrouwen. Hoewel het basisdoel van beide crèmes is om het verschijnen van rimpels te verminderen, zijn er enkele variaties die zijn afgestemd op specifieke huidbehoeften op basis van geslacht.

Anti-rimpelcrèmes voor mannen kunnen formuleringen hebben die zijn afgestemd op hun dikkere en vettere huid. Deze crèmes bevatten vaak ingrediënten die veelvoorkomende zorgen voor mannen aanpakken, zoals het verminderen van irritatie na het scheren en het kalmeren van de huid. Bovendien kunnen sommige crèmes voor mannen subtielere geuren hebben of worden ze op de markt gebracht met een masculiene verpakking.

Hoe draagt blootstelling aan de zon bij aan de ontwikkeling van rimpels?

Blootstelling aan de zon beschadigt het collageen in de huid, waardoor het zijn elasticiteit verliest en uitdroogt. Dit kan leiden tot vroegtijdige veroudering, resulterend in diepe rimpels, sproeten en huidverkleuringen.

Heeft roken invloed op het ontstaan van rimpels?

Ja, roken vermindert de productie van collageen, wat leidt tot meer rimpels. Toegenomen lijnen in het gezicht - vooral rond de mond - zijn veelvoorkomende tekenen van roken.

Kunnen dieet en lichaamsbeweging invloed hebben op het verschijnen van rimpels?

Ongezonde gewoonten kunnen de textuur van de huid beïnvloeden en het verouderingsproces versnellen. Een gezond dieet met voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitaminen en regelmatige lichaamsbeweging kan bijdragen aan een gezonder uitziende huid.

Hoe belangrijk is hydratatie bij het voorkomen van rimpels?

Het behouden van een gehydrateerde huid is cruciaal om rimpels te voorkomen. Voldoende water drinken en moisturizers met hyaluronzuur kunnen helpen de elasticiteit van de huid te behouden.

Kunnen slaaphoudingen invloed hebben op het ontstaan van rimpels?

Ja, elke nacht in dezelfde positie slapen kan plooien in de huid veroorzaken. Op de rug slapen of zijden kussenslopen gebruiken kan de wrijving verminderen en plooien voorkomen.

Is er een manier om snel van gezichtsrimpels af te komen?

Hoewel er geen permanente snelle oplossing is voor rimpels in het gezicht, kunnen sommige klinische behandelingen relatief snel resultaten opleveren bij het verminderen van het verschijnen van rimpels. Het is belangrijk om eerst een dermatoloog te raadplegen voordat u een dergelijke behandeling overweegt.