Ingrediënten NIVEA NATURALLY GOOD producten

ALCOHOL DENAT

De ethanol - ook wel Alcohol Denat genoemd - die in onze formules wordt gebruikt, is een plantaardig ingrediënt. Al tientallen jaren is het een vaak voorkomend ingrediënt dat in veel cosmetica- en schoonheidsproducten wordt gebruikt. Het werkt als oplosmiddel in lotions en crèmes en zorgt ervoor dat de lotion niet wordt afgescheiden. De index “Denat.” staat voor gedenatureerde alcohol. Deze ethanol bevat een denatureringsmiddel om het slecht te laten smaken. Waarom: alcohol komt ook voor in alcoholische dranken zoals wijn of bier; in veel landen worden alcoholische dranken zwaar belast. Om te voorkomen dat drankbelastingen worden geheven op alcohol die niet is bedoeld om te worden geconsumeerd (d.w.z. voor gebruik in cosmetische en persoonlijke verzorgingsproducten), moet de alcohol worden gedenatureerd.

 

Aloe Barbedensis Leaf Juice Powder / ALOE VERA

Aloë (Aloë Vera), ook bekend als Barbados-aloë, is een plantensoort van het Aloëgeslacht. De Aloë Vera plant wordt al duizenden jaren gebruikt om de huid te beschermen en verzachten. Het vochtgehalte van het Aloë Vera blad is gemiddeld 95% en wordt ingesloten door een wasachtige buitenlaag. Studies hebben aangetoond dat de gel van de Aloë Vera plant de huid van vocht kan voorzien en tegelijkertijd tegen uitdrogen kan beschermen. Aloë Vera bladeren scheiden een heldere gel af. Wanneer je een blad van de rest van de plant afbreekt, kun je de gel binnenin het blad op een droge huid aanbrengen.

 

Alpha-Isomethyl Ionene - Floral Violet Woody

Dit is een iconisch geuringrediënt met een bloemige poederachtige noot van violet en orris, dat doet denken aan rode bessen. Het geeft een bloemenboeket een rijke en zorgzame uitstraling.

 

AQUA / WATER

Water is een transparante, smaakloze, reukloze en bijna kleurloze substantie. Het is het hoofdbestanddeel van stromen, meren en oceanen op aarde, en de vloeistof van de meeste levende organismen. Het is van vitaal belang voor alle bekende vormen van leven, ook al levert het geen calorieën of organische voedingsstoffen. Water wordt gebruikt in bijna alle crèmes, lotions en reinigingsproducten.

 

Argania Spinosa Kernel Oil / Argan Oil

Argan Oil (ook wel Argania Spinosa Kernel Oil genoemd) is een koudgeperste olie die wordt gewonnen uit de pitten van de Arganboom. Argan Oil bevat belangrijke omegavetzuren zoals oliezuur en linolzuur, evenals fenolen, α-tocoferol en vitamine E.

 

BENZYL ALCOHOL

Benzyl Alcohol is geen parfum op zich, maar het wordt in sommige producten gebruikt als een relevant oplosmiddel voor de verschillende parfumcomponenten. Het maakt deel uit van de meeste parfum ingrediënten die beschikbaar zijn op de geurmarkt. Bepaalde producten kunnen dus ongeparfumeerd zijn, hoewel ze Benzyl Alcohol bevatten.

 

BUTYROSPERMUM PARKI BUTTER / SHEA BUTTER

Butyrospermum Parkii Butter (Shea Butter) is het romige extract van de Shea noot van de Shea boom, die in Afrika groeit. Het wordt al vele jaren in Afrika gebruikt om de kracht en glans van huid en haar te verbeteren. Shea boter is een uitstekend ingrediënt voor de huid. Het bevat hoge natuurlijke niveaus van vitamine A en E die veel verzorgende eigenschappen kunnen hebben. Net als gewone boter smelt Shea boter op lichaamstemperatuur, waardoor de huid glad en zacht aanvoelt. Het bevat een complex van verschillende lipiden, essentiële vetzuren en voedingsstoffen die gunstig zijn voor de productie van collageen en die de barrièrefunctie van de huid kunnen helpen ondersteunen.

 

Camellia Sinensis Leaf Extract / Green Tea Extract

Camellia Sinensis Leaf Extract is een Green Tea Extract van bladeren van Camellia Sinensis. Green Tea Extract is van nature rijk aan antioxidanten, die ook bekend staan om hun celbeschermende functie. Green Tea Extract wordt ook gebruikt vanwege het antioxiderende effect dat de huid kan beschermen tegen het schadelijke effect van vrije radicalen.

 

Caprylic/Capric Triglyceride

Caprylic / Capric Triglyceride is een natuurlijk afgeleide, gemengde triëster (scheikundige verbinding) uit kokosnootolie en glycerine. Deze olie heeft het voordeel dat ze stabiel is tegen oxidatie. Caprylic / Capric Triglyceride is een uitstekend huidverzorgingsmiddel dat de esthetiek van het product verbetert en tevens werkt om de huid zachter en gladder te maken. Het zorgt voor een aangenaam huidgevoel en wordt daarom vaak gebruikt in b.v. crèmes, lotions, lipverzorgingsproducten en zonnebrandmiddelen.

 

CETEARYL ALCOHOL

Cetearyl Alcohol is een mengsel van Cetyl Alcohol (Hexadecanol) en Stearyl Alcohol (Octodecanol). Deze twee componenten worden vaak verkregen uit plantaardige vetten of oliën. Om deze reden worden de twee alcoholen vetalcoholen genoemd. Cetyl Alcohol (Hexadecanol) en Stearyl Alcohol (Octadecanol) kunnen echter ook worden verkregen door de hydrolyse van wassen. Cetylstearyl Alcohol wordt in veel cosmetische verbindingen gebruikt omdat het de stabiliteit van emulsies en van de textuur van verbindingen verhoogt. Cetearyl Alcohol vormt een vaste witte massa die dient als een waterbindend, consistentiegevend component.

 

Chamomilla Recutita Flower Extract / Chamomile

De verzorgende eigenschappen van kamillebloesems zijn al eeuwen bekend. Kamillebloesems werden zelfs al in het oude Egypte gebruikt als plant ter verzorging. Kamillebloesem extract wordt geproduceerd met behulp van een zacht extractieproces, dat optimaal is om de natuurlijke ingrediënten te behouden. Kamillebloesem extract is vooral geschikt voor gebruik op de huid, vanwege zijn verzorgende eigenschappen.

 

Citric Acid

Alfahydroxyzuren (AHA's) zijn een groep ingrediënten zoals b.v. melkzuur en citroenzuur. AHA's komen voor in fruit zoals druiven en citroenen, evenals in suikerriet en melk. Ze worden vaak fruitzuren genoemd en worden in lage concentraties gebruikt om het normale peelingproces van de huid zachtjes te versnellen. Dit kan resulteren in verwijdering van huidcellen aan het droge huidoppervlak en in een verbeterd uitziende en aanvoelende huid.

 

Citronellol - Floral Rose Citrus

Dit ingrediënt is aanwezig in geraniums, rozen en de meeste bloemen. Het maakt deel uit van het natuurlijke rozenakkoord voor het samenstellen van vrouwelijk parfum en is ook een essentieel element voor mannelijke fougère geuren. Deze grondstof brengt roosachtige en pittige frisheid.

 

COCO-CAPRYLATE / CAPRATE

Coco-Caprylate / Caprate is een product van natuurlijke kokosvetalcohol uit de pit of het vlees van gerijpte kokosnoten en een gedefinieerd mengsel van gefractioneerde vetzuren van plantaardige oorsprong. Het is een snel verspreidend en hydraterend verdikkingsmiddel. Door het extreem lichte huidgevoel en de snelle verspreiding, zorgt Coco-Caprylate / Caprate voor een prettig huidgevoel. Het oxideert niet en is geurloos. Met dit uitgebalanceerde hydraterende profiel is het een uitstekende keuze voor verschillende producten zoals; huidverzorging, babyverzorging, massageproducten etc.

 

DECYL GLUCOSIDE

Decyl Glucoside wordt gevormd door de reactie van een soort alcohol met glucose. Het resultaat is een milde oppervlakte-actieve stof die veel wordt gebruikt in babyverzorging, gezichts- en lichaamsreiniging. Oppervlakte-actieve stoffen hebben vele functies, waaronder: reinigingsmiddelen om vuil op te lossen; suspendeermiddelen om te voorkomen dat vaste deeltjes uit een vloeibaar product scheiden; het stimuleren van schuim; en als emulgatoren, waardoor olie en water kunnen mengen.

 

Decylene Glycol

Decanediol (Decylene Glycol) is een hydraterend ingrediënt. Decylene Glycol maakt de huid zacht en soepel.

 

DICAPRYLYL ETHER

Dicaprylyl Ether kan op natuurlijke wijze worden verkregen (uit palmolie of palmpitolie) of afkomstig zijn van petrochemische grondstoffen. Het kan voorkomen in b.v. hydraterende gezichtscrèmes/lotion, zonnebrandcrème, oogcontourcrème en deodorants.

 

Ethylhexylglycerin

Als een mild hydraterend middel verbetert het het huidgevoel van cosmetische formules. Bovendien kan het de effectiviteit van traditionele conserveermiddelen vergroten en wordt gebruikt als een stabilisator in combinatie met andere cosmetische ingrediënten. Ethylhexyglycerin is een stof die wereldwijd is goedgekeurd als een veelzijdig en multifunctioneel additief en het is een zeer effectieve ontgeurder. Ethylhexyglycerin remt op betrouwbare wijze de groei en verspreiding van geur veroorzakende bacteriën zonder de huidflora te beïnvloeden.

 

Geraniol - Floral Rose Geranium

Dit is een emblematisch ingrediënt dat voorkomt in veel verschillende planten zoals rozen, geraniums, lavendel, oranjebloesem, citronella. Wanneer je door een rozentuin loopt, word je er door omringd.

 

Glycerin

Glycerol is een bekende bevochtiger in cosmetica en in producten voor persoonlijke verzorging. Het is een kleurloze, reukloze vloeistof die veel wordt gebruikt als ingrediënt in cosmetische toepassingen om vocht vast te houden en te behouden. Glycerol heeft drie hydrofiele (waterminnende ) hydroxylgroepen (zuurstof-waterstofgroepen) die verantwoordelijk zijn voor oplosbaarheid in water en zijn hygroscopische aard (wat betekent dat het water uit de lucht aantrekt).

 

Glyceryl Caprylate

Glyceryl Caprylate is een plantaardig bevochtigingsmiddel. Het is een uitstekende booster voor organische zuren en verschillende vermelde conserveermiddelen. Vanwege zijn amfifiele structuur verlaagt het de oppervlaktespanning. Dit kan leiden tot kleinere druppeltjes en stabielere emulsies. Bij hogere concentraties kan het de viscositeit van emulsies verminderen.

 

Glyceryl Stearate

Glyceryl Stearate is een plantaardig consistentie bevorderend middel en een co-emulgator voor olie-in-water-emulsies. Het wordt gebruikt als stabilisator in crèmes en lotions van het olie-in-water-type, omdat het viscositeitsverhogende en emulsiestabiliserende eigenschappen heeft.

 

Helianthus Annuus Seed Oil / Sunflower Seed Oil

Helianthus Annuus Seed Oil is op natuurlijke basis. De plant werd voor het eerst gedomesticeerd in Amerika. De gewone zonnebloem is een grote eenjarige tak van het Helianthusgeslacht dat als gewas wordt geteeld voor zijn eetbare olie en vruchten. Bovendien bevat zonnebloemolie vitamine E. In cosmetische toepassingen fungeert het als een hydraterend middel om een soepel en aangenaam huidgevoel te geven.

 

Hydrogenated Rapeseed Oil

Hydrogenated Rapeseed Oil wordt verkregen door gecontroleerde hydrogenering van natuurlijke koolzaadolie. Oliën worden al vele decennia gehydrogeneerd om hun houdbaarheid te verlengen en de oliën stabieler te maken. De houdbaarheid van Hydrogenated Rapeseed Oil is veel stabieler en ze zal niet zo snel bederven als onbehandelde olie. Een veelvoorkomend voorbeeld van gehydrogeneerde olie is margarine. Soms wordt Rapeseed oil in de literatuur ook beschreven onder de naam Canola oil. Canola komt van de afkorting: "Can.O., L-A" (Canadian Oilseed, Low-Acid). Beide oliën zijn vergelijkbaar, maar Canola oil bevat minder erucazuur dan Rapeseed Oil. In cosmetische toepassingen fungeert het als een huidverzorgingsmiddel.

 

Hydroxyethyl-Cellulose

Hydroxyethyl-cellulose wordt gebruikt voor zijn bindende en stabiliserende functies in emulsies. Bovendien zijn viscositeitsregulerende effecten gunstig voor de lange termijn stabiliteit van cosmetische producten.

 

Lactic Acid

Lactic Acid is een alfahydroxyzuur, dat behoort tot de groep van natuurlijke hydraterende factoren en heeft hydraterende en keratolytische eigenschappen. Het vermindert de symptomen van een droge huid. Alfahydroxyzuren (AHA's) zijn een groep ingrediënten zoals b.v. Lactic Acid en citroenzuur. AHA's komen voor in fruit zoals druiven en citroenen, evenals in suikerriet en melk. Ze worden vaak fruitzuren genoemd en worden in lage concentraties gebruikt om het normale peelingproces van de huid zachtjes te versnellen. Dit kan resulteren in verwijdering van huidcellen aan het droge huidoppervlak en in een verbeterd uitziende en aanvoelende huid.

 

Levulinic Acid

Levulinic Acid en het overeenkomstige Sodium Levulinate (het natriumzout van levulinezuur) worden beiden gebruikt in producten voor persoonlijke verzorging, ook in gecertificeerde cosmetica. Levulinic Acid kan worden bereid uit de natuurlijke bron sucrose. Het wordt gebruikt als huidverzorgingsmiddel in cosmetica.

 

Limonene - Citrus Fresh Herbal

Dit ingrediënt is op grote schaal aanwezig in etherische oliën, van grote (sinaasappel, citroen, limoen, enz.) tot kleinere hoeveelheden (dille, tijm, karwij, enz.). Limonene is letterlijk overal te vinden, ook in dranken (sinaasappelsap, coca cola, enz.). Het heeft een sprankelend citrusaspect dat een fris, sappig en schoon gevoel geeft.

 

Linalool - Floral Fresh Lavendar

Deze grondstof, is aanwezig in veel natuurlijke etherische oliën, in verschillende verhoudingen, van groot (lavendel, basilicum, bergamot, enz.) tot klein (roos, geranium, sinaasappelbloem, verschillende groenten of kazen, munt, enz.). Wanneer u de Provence en zijn lavendelvelden bezoekt, wordt u blootgesteld aan linalool.

 

Maltodextrin

Maltodextrin is een polysacharide dat ook als voedingsadditief wordt gebruikt. Daarin is Maltodextrin licht verteerbaar, wordt even snel opgenomen als glucose en kan matig zoet zijn. Het wordt geproduceerd uit plantaardig zetmeel door gedeeltelijke hydrolyse en komt meestal voor als een wit hygroscopisch gesproeidroogd poeder. De belangrijkste functies in cosmetische toepassingen zijn bindende en stabiliserende emulsies.

 

p-Anisic Acid

p-Anisic Acid is een witte, kristallijne, vaste stof die van nature in anijs voorkomt. Anijs is een mediterrane plant uit de peterseliefamilie, geteeld om zijn aromatische zaden die in de keuken en in de kruidengeneeskunde gebruikt worden.

 

POLYGLYCERYL-2 CAPRATE

Dit ingrediënt wordt gebruikt als een zachte, plantaardige emulgator, waardoor de huid zacht en soepel aanvoelt.

 

PRUNUS AMYGDALUS DULCIS Oil / Almond Oil

Almond Oil wordt koud geperst uit rijpe amandelpitten - de zoete, gepelde vrucht van de amandelboom - en vervolgens geraffineerd. De goudkleurige olie met zijn milde, zoete, nootachtige aroma wordt al vele eeuwen in huidverzorging gebruikt. Niet alleen zijn amandelen heerlijke, voedzame en zeer gezonde snacks - de olie die eruit wordt geperst is zeer verdraagbaar voor alle huidtypen, met name de droge en gevoelige huid. Almond Oil heeft een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren (90 procent). Bovendien bevat de olie 20-30 procent linolzuur, een stof die van nature in de menselijke huid voorkomt.

 

Simmondsia Chinensis Seed Oil / Jojoba Seed Oil

Simmondsia Chinensis Seed Oil is een natuurlijke, vloeibare was, afkomstig van jojoba zaden. De olijfachtige jojoba vrucht wordt ook wel koffiebes genoemd. De wasester met rechte ketens bevat een dubbele binding, die zijn vloeibare karakter definieert. Vanwege het feit dat de olie niet vies wordt en het de huid voedt, is het een optimale kandidaat voor een breed scala aan cosmetische toepassingen, b.v. gezichtscrèmes, bodylotions, voedende oliën en haarconditioners. Simmondsia Chinensis Seed Oil is gemakkelijk uit te smeren, trekt snel in en voelt prettig aan.

 

Sodium Benzoate

Dit ingrediënt behoort tot de groep conserveringsmiddelen, het is toegestaan voor gebruik in cosmetische producten en maakt deel uit van een positieve lijst (bijlage V van de EU Cosmeticaverordening ). Conserveringsmiddelen - zoals het middel dat hier wordt benoemd - spelen een essentiële rol bij het beschermen van cosmetica tegen bederf en besmetting door micro-organismen tijdens opslag en gebruik. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de consument. Productveiligheid is de eerste prioriteit voor de cosmetica-industrie en daarom leveren we producten die zijn geformuleerd om besmetting door micro-organismen te voorkomen. Bacteriën, gisten en schimmels zijn altijd aanwezig op onze huid, in de lucht om ons heen en zelfs in het water dat we drinken. Deze kunnen bij normaal gebruik in producten terechtkomen. Verontreiniging van producten, vooral producten die rond de ogen en op de huid gebruikt worden, kan aanzienlijke problemen veroorzaken als het verontreinigingsniveau hoog is. Conserveringsmiddelen kunnen deze problemen voorkomen door de vermenigvuldiging van micro-organismen in het product tegen te gaan.

 

Sodium Cetearyl Sulfate

Sodium Cetearyl Sulfate is een oppervlakte-actieve stof die behoort tot de groep van de alkylsulfaten en wordt gebruikt in cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging. Sodium Cetearyl Sulfate is het natriumzout van een mengsel van cetyl- en stearyl sulfate. Het is een wit tot lichtgeel poeder. In cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging wordt Sodium Cetearyl Sulfate gebruikt bij de formulering van haarverzorgingsproducten, waaronder shampoo, huidreinigings- en huidverzorgingsproducten.

 

Sodium Chloride

Sodium Chloride is een van de belangrijkste mineralen voor mens en dier. Het wordt ook wel tafelzout genoemd en heeft een viscositeitsregulerend en zwellend effect. Sodium Chloride bouwt kleurloze kristallen op die een kubische Sodium Chloride structuur vormen. Sodium Chloride is ook een belangrijk onderdeel van de menselijke voeding. Het lichaam van een volwassene bevat ongeveer 150 tot 300 g Sodium Chloride.

 

Sodium Lactate

Sodium Lactate is een alfahydroxyzuur, dat behoort tot de groep van natuurlijke hydraterende factoren en heeft hydraterende en keratolytische eigenschappen. Het vermindert de symptomen van een droge huid.

 

Sodium Levulinate

Levulinic acid en het overeenkomstige Sodium Levulinate (het natriumzout van Levulinic acid) worden beide gebruikt in producten voor persoonlijke verzorging en in gecertificeerde cosmetica. Levulinic acid kan worden bereid uit de natuurlijke bron sucrose. Het wordt gebruikt als huidverzorgingsmiddel in cosmetica.

 

Sodium Stearoyl Glutamate

Dit ingrediënt is een emulgator, die wordt geproduceerd op basis van een aminozuur. Het heeft reinigende en huidverzorgende eigenschappen en helpt zo een goede huidconditie te behouden. De pH is vergelijkbaar met die van de huid, dus erg mild. Sodium Stearoyl Glutamate is van natuurlijke oorsprong en milieuvriendelijk.

 

Tocopherol / Vitamin E

Vitamin E komt van nature voor in sommige voedingsmiddelen, wordt toegevoegd aan anderen en beschikbaar als voedingssupplement. " Vitamin E" is de verzamelnaam voor een groep in vet oplosbare verbindingen met kenmerkende antioxiderende activiteiten. Natuurlijk voorkomende Vitamine E bestaat in acht chemische vormen (alfa-, beta-, gamma- en deltatocoferol en alfa-, beta-, gamma- en deltatocotrienol) die verschillende niveaus van biologische activiteit hebben. Alfa- (of α-) tocoferol is de enige vorm die wordt erkend om aan menselijke vereisten te voldoen.

 

XANTHAN GOM

Xanthan Gum is een biopolymeer of ook wel polysaccharide genoemd. Xanthan Gum is een grondstof van natuurlijke oorsprong en wordt geproduceerd door bacteriële gisting van Xanthomonas campestris met glucose (maïs) en eiwitten (soja). Xanthan Gum zwelt op in waterige oplossingen en verhoogt de viscositeit. Xanthan Gum bouwt doorschijnende of doorzichtige gels op en in emulsies zoals crèmes of lotions wordt Xanthan Gum gebruikt om de stabiliteit te verbeteren.