Mooie huid tips

Mooie huid: hoe krijg je een perfecte teint

Ziet er goed uit, voelt fantastisch!
Maar weinig vrouwen hebben een zuivere, mooie huid. Een frisse kleur en gezonde teint zijn niet vanzelfsprekend. Wat kun je doen voor een mooiere huid? Heel veel eigenlijk!

Jouw huid – een wonder van de natuur

Je huid moet veel doen. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat wordt hij blootgesteld aan allerlei invloeden, die zowel van binnen als van buiten hun uitwerking op de huid hebben. De huid omhult ons, beschermt ons en bepaalt onze uitstraling.

Eén huid, verschillende taken

Wist je dat je huid ongeveer 16% van je lichaamsgewicht uitmaakt? De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Hij reguleert onze lichaamstemperatuur en slaat energie op. Maar de huid speelt bovenal een beschermende rol. Zonlicht, roken, alcohol en stress bevorderen de vorming van vrije radicalen die onze huid aanvallen. 

En warmte, kou, vocht en verontreinigende stoffen hebben ook een rechtstreeks effect op onze huid en dus op onze gezondheid. De conditie van onze huid wordt bepaald door interne factoren, zoals erfelijkheid of het normale verouderingsproces. Wij kunnen de huid niet volledig beschermen tegen alle invloeden, maar met de juiste verzorging, kunnen wij de functies wel ondersteunen die ervoor zorgen dat hij mooi blijft. . Lees hier meer over de optimale verzorging voor elk huidtype.

Onze huid is de spiegel van onze ziel

Behalve je ogen, oren en neus, heb je nog een zintuiglijk orgaan: je huid. Er is geen enkel orgaan waar we meer mee communiceren. We gebruiken de huid om te voelen, aan te raken en onze meest innerlijke gevoelens te tonen. Dankzij het zintuiglijk weefsel in onze huid, gaat de informatie niet alleen van buiten naar binnen, maar ook andersom, vanuit het diepste van onze ziel. Zowel in- als externe factoren worden emotioneel verwerkt en leiden tot bepaalde huidreacties: we gaan bijvoorbeeld blozen of transpireren als wij ons schamen, we worden bleek als we bang zijn, en als we gestrest zijn, krijgen we ook nog donkere kringen onder de ogen. Onze huid laat zien hoe wij de wereld om ons heen ervaren en hoe wij erop reageren. Dus toon wat respect voor jezelf en je huid! 

Lees hier meer over hoe je innerlijke schoonheid kunt ondersteunen.

Het geheim van een mooie huid?

De conditie van onze huid wordt niet alleen bepaald door erfelijke factoren, maar ook door invloeden vanuit de omgeving of onze leeftijd. Maar jijzelf kunt ook iets doen om je huid mooi te maken. Ga aan de slag en zorg voor je natuurlijke schoonheid!

Onze schoonheidstips voor een mooie gezichtshuid!

  • Gebruik altijd verzorgingsproducten die bij je huidtype passen en je huid dus optimaal ondersteunen.
  • Gaan slapen zonder je make-up te hebben verwijderd, is heel onverstandig! Een milde wasgel en een kalmerende tonic kunnen helpen je huid er de volgende ochtend weer stralend uit te laten zien.
  • Wees lief voor je huid: Wrijf je huid niet droog met een handdoek na het reinigen. Dep je huid voorzichtig zodat je de natuurlijk beschermende laag niet beschadigt. 
  • Stress is te zien aan je lippen: Lip Collectie Pink bevat voedende karitéboter en amandelolie waardoor beschadigde lippen er in korte tijd weer goed uitzien.
  • Maak scrubben een wekelijks onderdeel van je schoonheidsroutine. Hierdoor gaan je poriën niet openstaan en behoud je een roze teint. 
  • Je huid is een nachtdier – de celdeling ligt 's nachts veel hoger dan overdag. Verwen je huid met Pure & Natural Herstellende Nachtcrème van NIVEA.
  • Maak je make-upaccessoires regelmatig schoon. Anders breng je daarmee de bacteriën aan op je huid.

Optimale verzorging voor een mooie huid

Houd je huid jeugdig en mooi

Massage voor de geest

Een gezichtsmassage vermindert stress. Spreid je middelvinger en wijsvinger naar boven vanaf de brug van je neus. Spreid je vingers, terwijl je naar boven beweegt, totdat zij de haargrens raken. Oefen lichte druk uit terwijl je dit doet.

Er zijn veel factoren die voortijdige huidveroudering tot gevolg hebben. Je levensstijl heeft ook gevolgen voor je uiterlijk. Een evenwichtig dieet, alcoholinname, nicotine en psychologische stress zijn gif voor je huid. Zorg voor een gezonde levensstijl en verwen jezelf soms met een momentje rust – dat is het beste recept voor een jeugdige, mooie huid. Uv-stralen kunnen ook veroudering van de huid versnellen

Gebruik daarom geschikte bescherming tegen de zon, vooral in de zomer. Met de juiste verzorging kun je heel effectief lijntjes en rimpels, de eerste tekenen van veroudering van de huid, verminderen. Q10 Plus Anti-rimpel Energy Dagcrème heeft SPF 15 en UVA-filters om de huid te beschermen tegen vroegtijdige veroudering door de zon. 

Lees hier meer over de juiste zonbescherming voor je gezicht.

Echte schoonheid is innerlijke schoonheid

Leid een gezond leven: uitgebalanceerde voeding, sport en ontspanning zorgen ervoor dat je huid er fantastisch uitziet. Neem even een momentje voor jezelf en geef je lichaam de aandacht die het verdient. 
Onze tips, speciaal voor jou