Verminder rimpels voorhoofd - Huidveroudering - Nivea

Rimpels op het voorhoofd verminderen

LIFESTYLE & VERZORGINGSTIPS OM RIMPELS OP JE VOORHOOFD TE VERMINDEREN
Ouder worden kunnen we niet voorkomen. Maar het is niet noodzakelijk dat we ons precies zo voelen – of eruitzien – als onze exacte leeftijd. Ontdek hoe je voorhoofdrimpels kunt verminderen en je huid die jeugdige uitstraling laat behouden met deze tips.

Hoe worden rimpels op je voorhoofd veroorzaakt?

Om te weten hoe je je huid het beste kunt verzorgen om een jeugdige uitstraling te behouden, is het goed om te weten wat de oorzaken zijn van horizontale en verticale voorhoofdrimpels.

Waarom krijgen we voorhoofdrimpels?

Vrouwen van mid-twintig zijn vaak bezig met een hele belangrijke vraag: ‘Hoe voorkom ik rimpels?’. Kennis over rimpels is het beste wapen om ze te kunnen voorkomen. Een van de grootste daders van voorhoofdrimpels is de zon. Daarnaast wordt onze huid droger naarmate we ouder worden. Straling tast het collageengehalte van de huid aan, waardoor de huid zijn elasticiteit verliest. Ook korte nachten, stress, roken en een slecht dieet (met weinig groenten en eiwitten) spelen een belangrijke rol. 

de impact van stress en gezichtsuitdrukkingen - rimpels - NIVEA

De impact van stress en gezichtsuitdrukkingen

Onze genen bepalen grotendeels hoe en wanneer huidveroudering in zet. Maar overdreven en/of regelmatige gezichtsbewegingen spelen wel mee. Fronzen en het optrekken van de wenkbrauwen tijdens het praten hebben meer impact dan alleen op de huid. De voorhoofdspieren herinneren zich de bewegingen en zorgen uiteindelijk voor permanente rimpels op het voorhoofd.

UVA - rimpels voorhoofd verminderen - NIVEA

Blootstelling aan uv-A en rimpels

Zonlicht is belangrijk voor ons. De uv-stralen maken het mogelijk dat je lichaam vitamine D aanmaakt. Maar ondertussen is het ook verraderlijk, doordat schadelijke stralen de hoeveelheid collageen in je huid kunnen verminderen. NIVEA Q10 Power dagcrème SPF 30 helpt om je huid hiertegen te beschermen. 

Hoe voorkom je diepe rimpels op je voorhoofd?

Ontdek hoe je voorhoofdrimpels vermindert met anti-rimpelproducten, voedende zonnebrandcrème en simpele veranderingen in je levensstijl. 

Wanneer verandert je huid en wanneer heb je anti-rimpelproducten nodig?

In het begin van je twintiger jaren is je huid misschien nog vettig en zijn de effecten van acne en mee-eters in je pubertijd nog zichtbaar. Maar tegen de tijd dat je in het midden van je twintiger jaren komt, begint je huid al droger te worden. 

Dit betekent aan de ene kant dat je minder last hebt van puistjes. Aan de andere kant is het ook het begin van het vormen van voorhoofdrimpels. 

De eerste tekenen van ouderdom tonen zich wanneer de productie van antioxidanten vermindert. Dat komt doordat antioxidanten de vrije radicalen die vrijkomen door uv-straling neutraliseren. Nu ze dat minder doen, wordt je huid blootgesteld aan beschadiging door de zon en vormen zich fijne lijntjes. 

Je huid al in het begin van je twintiger jaren goed verzorgen is dus belangrijk, bijvoorbeeld met NIVEA Q10 Power Anti-Rimpel + Verstevigende Caring Pearls en crèmes die antioxidanten zoals vitamine E 

 

zonnebrand - voorhoofdrimpels verminderen - NIVEA

Ga slim om met zonnebrand

NIVEA Q10 Power dagcrème SPF 30 bevat uv-A- en uv-B-filters die de huid beschermen tegen verbranden en diepe rimpels op het voorhoofd voorkomen. De dagcrème met creatine, Q10 co-enzymen en SPF helpt ook om bestaande voorhoofdrimpels te verminderen en de huid gladder te maken. 

VOORHOOFDRIMPELS VERMINDEREN IN 5 SIMPELE STAPPEN

goed reinigen - rimpels voorhoofd - NIVEA

Goed reinigen

Natuurlijk wil je je huid goed reinigen. Maar het is wel belangrijk dat je het niet te vaak en te grondig doet. Gebruik je te veel reinigingsproducten, dan kun je ervoor zorgen dat je de huid ontdoet van lipiden: vetachtige stoffen die de huid beschermen tegen uitdroging. Een goed product dat reinigt en de vochtbalans op peil houdt, is NIVEA Caring Micellar Water.

moisturizer- voorhoofd rimpels - NIVEA

Moisturizer

Je huid wordt droger naarmate je ouder wordt. Voeg daarom NIVEA Q10 Power Anti-Rimpel + Verstevigende Caring Pearls toe aan je verzorgingsroutine. De unieke formule met hyaluronzuur en huideigen Q10 co-enzymen zorgt voor een huid die er jonger uitziet.

vrouw in bad - rimpels voorhoofd - NIVEA

Ontspannen

Stress is een bepalende factor binnen het ontstaan van voorhoofdrimpels. Zorg daarom dat je na een lange dag lekker kunt ontspannen, bijvoorbeeld door het nemen van een warm bad en jezelf te omringen met kaarsen.

rustgevende thee - rimpels voorhoofd - NIVEA

Rustgevende thee

Kruidenthee helpt niet alleen om je hoofd leeg te maken en te ontspannen. Het is ook goed voor de spijsvertering en je algehele gezondheid. Zelfs groene thee zetten of een matcha latte maken kan je stressniveau verminderen – het hoge antioxidantgehalte van deze drankjes is een extra oppepper voor je huid en lichaam.

yoga at home - voorhoofdrimpels verminderen - NIVEA

Je zen voelen

Even wat tijd voor jezelf nemen kan een hoop schelen tijdens een drukke dag. Als je je gestrest voelt, maakt het lichaam meer van het hormoon cortisol aan. Geen goede ontwikkeling, want het kan het collageen in de huid beschadigen. Probeer daarom eens meditatie, yogaboeken of YouTube-tutorials om je leren helpen ontspannen. 

Effectieve anti-rimpelcrème

NIVEA Q10 Power Anti-Rimpel + Verstevigende Caring Pearls is het perfecte verzorgingsproduct. Nog even en die voorhoofdrimpels behoren tot de verleden tijd. Dankzij dit serum met creatine geniet jij straks van een gladde huid en jongere uitstraling. 

vrouw zonder rimpels op voorhoofd - huidveroudering - NIVEA