Aziatisch meisje dat zich in een groen gebied bevindt

De 5 voordelen van aminozuren voor de huid

Alles wat je moet weten over aminozuren en de cruciale rol die ze spelen bij het behouden van een jeugdige huid.

De 5 voordelen van aminozuren voor de huid

Aminozuren spelen een belangrijke rol in ons lichaam en maken ongeveer 20% van het lichaam uit. Ze geven ons de mogelijkheid om heerlijk voedsel te proeven en fungeren als energiebron om dagelijkse activiteiten te voltooien, maar wist je ook dat aminozuren een handvol voordelen voor je huid hebben? Ze hebben verschillende anti-aging eigenschappen die kunnen helpen om je huid er jeugdig uit te laten zien, evenals eigenschappen die helpen bij de hydratatie en collageenproductie.

Lees onze gids voor alle voordelen van Aminozuren voor de huid, inclusief de verschillende soorten en eigenschappen die ze bieden.

vrouw die Nivea Cellular crème gebruikt

Wat zijn aminozuren?

Aminozuren zijn kleine moleculen die samen eiwitten vormen. Het lichaam gebruikt deze eiwitten om te helpen bij een breed scala aan lichaamsfuncties, zoals het afbreken van voedseldeeltjes, het opbouwen van spieren, het stimuleren van je immuunsysteem en het herstellen van beschadigd lichaamsweefsel. Maar het allerbelangrijkste op het gebied van huidverzorging is dat aminozuren een vitale rol spelen bij het behouden van een gezonde huid. Aminozuren zijn te vinden in eiwitrijk voedsel, zoals:

- Rundvlees
- gevogelte
- Vis
- eieren
- Zuivel
- Soja
- Quinoa
- Boekweit
- Noten


Wat zijn aminozuren?

De rol van aminozuren voor de huid

De voedingsstoffen in aminozuren spelen een essentiële rol in je huid omdat ze veel eigenschappen bevatten die de gezondheid van je huid bevorderen. Ze hebben het vermogen om gewonde huid te herstellen vanwege hun helende eigenschappen en kunnen je huid beschermen tegen fel zonlicht. Aminozuren kunnen ook het ideale microbioom van je huid in stand houden en de zuren in je cellulaire lagen uitbalanceren terwijl ze helpen bij het vasthouden van water. 

Voordelen van aminozuren voor de huid

Aminozuren zijn voortdurend betrokken bij het proces van de aanmaak van bind- en structuurproteïnen die de huid steviger maken en tegelijkertijd haar gladde textuur behouden. Aminozuren spelen ook een rol bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, wat veel voorkomende tekenen van huidveroudering zijn.

Hier zijn enkele gunstige eigenschappen van aminozuren voor je huid:

1. Verhoogde hydratatie en waterretentie: Aminozuren duwen vocht door en in de huid, waardoor de buitenste laag van je huid gevoed en gehydrateerd blijft aanvoelen. Dit proces is essentieel, want langdurige droogte kan vaak leiden tot huidproblemen zoals acne en vroegtijdige rimpels. Ze kunnen de waterabsorptie verbeteren, waardoor ze combineerbaar zijn met ingrediënten die worden gebruikt om de huid gehydrateerd te houden, zoals hyaluronzuur.

2. Antioxiderende eigenschappen: Aminozuren zijn effectieve antioxidanten, wat betekent dat ze kunnen helpen ontstekingen te verminderen, de teint te verbeteren en zelfs je huid te beschermen tegen schadelijke vrije radicalen.

vrouw die een Nivea gezichtsmasker gebruikt

Collageen is ook essentieel voor het natuurlijke vernieuwingsproces voor de huid, dus voedsel eten die rijk zijn aan proteïnen of voedingsmiddelen van collageen aminozuren is aangeraden.

man die Nivea oogcrème gebruikt

3. Collageen opbouwen: Aminozuren staan bekend om hun vermogen om de productie van collageen, fibrinogeen en elastine te bevorderen. Collageen voorkomt dat je huid verslapt door ervoor te zorgen dat je huid sterk blijft en elasticiteit behoudt. Collageen is ook essentieel voor het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid, dus het is aan te raden om proteïnerijk voedsel te eten of producten te gebruiken die gemaakt zijn van Collageen Aminozuren.

4. Cellulaire reparatie bevorderen: Aminozuren helpen ook om de productie van peptiden te bevorderen, die de vorming van rimpels kunnen helpen verminderen en ook de regeneratie van de huid kunnen bevorderen.

5. Anti-veroudering: Elk aminozuur heeft essentiële voordelen met betrekking tot specifieke verouderingsproblemen. Je kunt je huid gladder maken, je huid strakker maken of fijne lijntjes en rimpels verminderen door producten met de juiste aminozuren te gebruiken. Dit maakt Aminozuren geweldige ingrediënten voor anti-verouderingsproducten. Ontdek voor gerichte anti-aging huidverzorging het brede assortiment anti-aging producten van NIVEA, speciaal ontwikkeld om fijne lijntjes en rimpels te minimaliseren.


Soorten aminozuren die het beste zijn voor de huid

Aminozuren worden onderverdeeld in twee verschillende soorten, bekend als:

Essentiële aminozuren: dit zijn aminozuren die niet door het lichaam worden aangemaakt en die je alleen binnenkrijgt door specifiek voedsel te eten en supplementen te nemen die ze bevatten. Niet-essentiële Aminozuren: Dit zijn Aminozuren die door het lichaam zijn aangemaakt.

Beide soorten aminozuren spelen een cruciale rol in het bereiken en behouden van een gezondere huidteint. Er zijn 20 Aminozuren die belangrijk zijn voor onze gezondheid, maar er zijn 6 belangrijke Aminozuren waarvan bewezen is dat ze extra voordelen hebben voor je huid:

Arginine: Helpt bij het herstel van huidbeschadigingen zoals acnelittekens.

Histidine: verzacht de huid en heeft antioxiderende eigenschappen.

Glutamine: Produceert antioxidanten en beschermt tegen huidonzuiverheden.

Lysine: Bouwt en verhardt het huidoppervlak.

Proline en Lysine: Werken beide geweldig bij het aanpakken van huidverouderingsproblemen en helpen bij fijne lijntjes en rimpels.

Glycine: Helpt bij het vasthouden van vocht in de huid en het regenereren van huidcellen.

twee meisjes die Nivea-producten gebruiken

Verjongen en revitaliseren met Amino Acid Complex

Als je je huidverzorgingsroutine wilt verrijken met heilzame aminozuren, raadt NIVEA aan om producten met Amino Acid Complex te bekijken. Aminozuurcomplex in huidverzorging is meestal een verzameling aminozuren die je huid helpen verjongen en revitaliseren.

Het is uiterst belangrijk dat je huid schoon is en klaar voor een perfecte nachtrust. Ontdek NIVEA's nieuwe generatie Micellair Water, gemaakt met Aminozuur Complex om 99% van make-up en onzuiverheden te verwijderen met slechts een paar lichte vegen, verkrijgbaar in drie verschillende formules die allemaal geschikt zijn voor de gevoelige huid.

vrouw die micellair water gebruikt