Stralende ogen – zelfs na een feestje


HOE KOM JE VAN DE WALLEN ONDER JE OGEN AF?
Een paar nachten doorzakken, liefdesverdriet, een hele dag achter de computer – er zijn veel oorzaken voor dikke wallen onder je ogen bij het opstaan. Deze zones onder de ogen worden ook wel traanzakken genoemd. Wallen zijn meestal onschuldig en met een paar trucjes trekken ze in de loop van de dag weg.

Wallen wegwerken?

De volgende dag: wat is de oorzaak van wallen?

De huid van de oogleden is heel dun en het weefsel onder de ogen is los en zacht. Het bevat niet veel vet, maar wel veel bloed- en lymfevaten. Er beweegt dus veel vocht op een klein oppervlak. Na een wild feestje heeft je lichaam niet alleen een tekort aan slaap, maar ook aan vocht, zuurstof en mineralen. Daardoor stapelt lymfevocht zich op in het weefsel, wat wallen kan veroorzaken. Aanvullend kunnen bloed dat moeilijk door de vaatwanden stroomt, genetische aanleg en een ouder wordende huid oorzaken zijn van vaak voorkomende wallen en verstopte traanzakjes.

Een goede voorbereiding op een feestje

Je kunt niet veel doen aan te weinig slaap, maar door je goed voor te bereiden, kun je er wel snel in slagen om er de volgende ochtend fris en fruitig uit te zien. 

  • Om ervoor te zorgen dat je lichaam genoeg vocht heeft, moet je minstens één glas water na elke cocktail of elk glas wijn drinken. 
  • Het is even belangrijk om de ochtend na een feestje veel water of versgeperst sap te drinken, zodat je lichaam goed gehydrateerd blijft. 
  • Een dutje doen van te voren, om de gevolgen van een nachtje stappen tegen te gaan, is helaas een fabeltje. Je lichaam kan geen rust 'opslaan' en zal dus even moe zijn als wanneer je niet extra slaapt.


Tips voor doorzakkers

Als resultaat van te weinig slaap krijg je wallen onder je ogen. Geen nood, we geven tips om deze snel weg te werken en de huid op lange termijn te verzorgen.

Verkoelen

Verkoeling biedt een snelle oplossing voor wallen onder de ogen. De kou geeft een aangenaam gevoel en vermindert de wallen. Verwen je ogen met een fris masker van komkommer. Het vermindert niet alleen de wallen, maar hydrateert ook. Als je 's morgens haast hebt, leg dan gedurende enkele minuten koude dessertlepeltjes op je ogen. Voor het beste resultaat leg je de lepeltjes de avond van tevoren in de vriezer.

Masseren tegen wallen

Een korte massage doet wonderen. Masseer de zone rond je ogen zachtjes met Q10plusC Anti-Rimpel + Energy Oogcontourcrème. Breng de crème dagelijks aan op de oogcontouren met zacht kloppende bewegingen van de vingertoppen. Dit verkoelt en verfrist niet alleen de huid, ook het lymfevocht wordt zo geleidelijk afgevoerd. Let op dat je niet te hard drukt.

Veel drinken

Te veel chips of nootjes gegeten en te lang gefeest? Drink dan minstens twee liter water, bij voorkeur verdeeld over de dag. En na een feestje, net voor je naar bed gaat, drink je nog een groot glas water. Zo zullen je nieren worden gespoeld en bovendien zal je de volgende ochtend geen hoofdpijn hebben.

Slapen

Een goede dosis slaap helpt in veel situaties, want je lichaam herstelt zich terwijl het rust. Zeven uur slaap is ideaal, want dan krijgen wallen de tijd om te verdwijnen. Het is ook heel belangrijk dat je ervoor zorgt dat de kamertemperatuur goed is en dat je op een comfortabele manier kunt slapen. De temperatuur in je slaapkamer zou niet hoger mogen zijn dan 18 °C. Geef je ogen ook overdag genoeg rust. Een paar minuten je ogen dicht doen is al voldoende.

Ga slapen met een gerust geweten

Make-up verwijderen maakt je mooi

Dus na het feesten heb je geen zin meer om je make-up te verwijderen? Dat is begrijpelijk, maar make-up niet verwijderen voordat je gaat slapen, is de grootste beauty-zonde van allemaal. Make-up verstopt de poriën en kan puistjes veroorzaken. Met kant-en-klare verwijderingsproducten zoals reinigingsdoekjes, is make-up verwijderen een makkie. Sensitive Reinigingsdoekjes bevatten geen parfum en kunnen de gevoelige huid heel zachtjes en grondig reinigen. Deze doekjes verwijderen niet alleen make-up, maar ook waterproof mascara.

Make-up verwijderen

Open je ogen!

  • Verberg je wallen niet met concealer, want zo accentueer je ze juist.
  • Gebruik geen lichte oogschaduw, want dat accentueert gezwollen oogleden.
  • Breng alleen een beetje mascara aan op de uiteinden van je wimpers en teken een opwaartse schuine lijn met je kohlpotlood om je ogen groter te laten lijken.
  • Leid de aandacht van je ogen af door lippenstift te dragen.
  • Om een bleek kleurtje te verbergen, kun je ook een beetje blush aanbrengen. Een lichte blush geeft je een frissere uitstraling.