vrouw die oogrimpels bekijkt

Hoe voorkom je rimpels onder ogen?

Lees onze gids voor alles wat je moet weten over oogrimpels & behandeling van rimpels onder de ogen.

Hoe voorkom je oogrimpels

Hoewel oogrimpels een weerspiegeling zijn van een goed geleefd leven, is het niet ongewoon dat mensen willen weten hoe zij oogrimpels kunnen voorkomen en hoe zij het verschijnen van oogrimpels kunnen verminderen.

Er zijn verschillende factoren die ervoor zorgen dat oogrimpels vroegtijdig verschijnen of soms meer uitgesproken zijn. Lees verder om meer te leren over rimpels rond de ogen, hoe je oogrimpels kunt voorkomen en tips over de behandeling van rimpels onder de ogen. 

Rimpels rond de ogen

Wat zijn die fijne lijntjes rond onze ogen en waarom verschijnen de tekenen van veroudering hier het eerst? Veroudering is in feite de meest voorkomende oorzaak van fijne lijntjes en rimpels rond de ogen, maar leefstijlfactoren kunnen ook een rol spelen. 

Lijntjes rond de ogen zijn heel normaal als we ouder worden, en niet iets om ons zorgen over te maken. Er zijn echter manieren om te voorkomen dat er vroegtijdig oogrimpels ontstaan en er zijn behandelingen en remedies voor rimpels onder de ogen, die we hieronder bespreken. 

vrouw lacht rimpels onder de ogen

Hoe voorkom je lijntjes onder ogen

Hoewel veroudering de grootste oorzaak van rimpels onder de ogen is, spelen levensstijl en andere factoren een rol bij het ontstaan van oogrimpels. Deze omvatten:

- UV-licht - van zonlicht of zonnebanken, bijvoorbeeld 
- Roken 
- Repetitieve bewegingen - zoals glimlachen en fronsen en zelfs de houding waarin je slaapt 
- Vervuiling - giftige lucht en het weer (wind, bijvoorbeeld) kunnen leiden tot vroegtijdige oogrimpels 

Nu je weet wat rimpels onder de ogen veroorzaakt, hoe voorkom je ze? Lees onze top 5 tips over hoe je oogrimpels kunt voorkomen en manieren om fijne lijntjes rond het oog te verminderen. 

1) Draag een zonnebril om te voorkomen dat je je ogen dichtknijpt als je buiten bent - dit kan rimpels onder je ogen veroorzaken.
2) Slaap op je rug - slapen op je buik of zij kan druk uitoefenen op je gezicht en rimpels onder je ogen bevorderen.
3) Weersta de drang om in de loop van de dag in je ogen te wrijven, zelfs als je moe bent.
4) Trek je ooglid niet strak als je eyeliner aanbrengt.
5) Laat je ogen regelmatig controleren om te voorkomen dat je onnodig met je ogen knijpt.

Rimpels onder ogen verwijderen

Hoewel oogrimpels hardnekkig kunnen lijken, zijn er manieren die ertegen kunnen helpen. We hebben 5 tips op een rijtje gezet om te weten hoe je oogrimpels kunt voorkomen:
rimpels onder de ogen
1) NIET MEER ROKEN
Roken is een van de grootste factoren die invloed heeft op hoe snel de huid rond de ogen veroudert. Sigarettenrook zorgt ervoor dat er een enzym vrijkomt dat collageen afbreekt, wat nodig is om de huid er stevig en jeugdig uit te laten zien. Minderen is een begin van opgeven.

2) HOUD je AAN EEN GEZOND DIEET
Het beste dieet om rimpels onder de ogen te voorkomen is een dieet met veel vers fruit en groenten. Het eten van voedingsmiddelen met veel omega-3 vetzuren, zoals vis of avocado's, is fantastisch om de huid soepel en jeugdig te houden.

3) BLIJF NIET TE LANG IN DE ZON
UVA-stralen van overmatige blootstelling aan de zon kunnen het verouderingsproces versnellen en rimpels onder de ogen bevorderen. Gebruik altijd een goede zonnecrème op je gezicht om je te beschermen tegen deze schadelijke UV-stralen.

4) BLIJF GEHYDRATEERD
Het drinken van voldoende water gedurende de dag is van vitaal belang om de huidcellen gehydrateerd te houden. De huid rond de ogen is zo dun en delicaat, dat wanneer deze uitgedroogd raakt, er sneller rimpels en fijne lijntjes ontstaan. Een goede reden om je flesje water goed gevuld te houden!

5) ZORG VOOR VOLDOENDE SLAAP
Acht uur slaap per nacht geeft je niet alleen een frisser en energieker gevoel, het heeft ook een dramatisch effect op je huid en rimpels. Als je van je broodnodige rust geniet, komen er hormonen vrij die helpen om de huid rond je ogen elastischer te houden.

Verwijder rimpels onder de ogen

Rimpels onder de ogen komen vaak voor en elke rimpel is een verhaal en een deel van je, maar als je ze wilt verminderen, zijn er manieren om de zichtbaarheid van oogrimpels te verminderen. Hoewel crèmes of lotions de rimpels onder de ogen niet zullen verwijderen, kunnen ze helpen fijne lijntjes te vervagen en donkere kringen te verlichten, waardoor oogrimpels er meer uitgesproken uitzien. 
Verwijder rimpels onder de ogen

Een anti-verouderings oogserum of -crème is essentieel:

Zorg ervoor dat je gezichtsverzorgingsroutine een anti-verouderende oogcrème bevat, zoals onze Nivea Cellular Hyaluron Filler + Verstevigend Oogcontourcrème, die zichtbaar kraaienpootjes rond de ogen vermindert door het vochtgehalte rond de gevoelige huid rond de ogen aan te vullen. De crème wordt ook gemakkelijk geabsorbeerd en vervaagt fijne lijntjes.

Omdat het gebied rond je ogen dunner en minder vet is dan andere delen van de huid, helpen gespecialiseerde crèmes om oogrimpels te verminderen en de huid rond je ogen te verstevigen. Goede oogcrèmes hydrateren, verhelderen en verzachten de huid, terwijl ze wallen en donkere kringen aanpakken die fijne lijntjes kunnen accentueren. 
oogcrème onder de ogen
NIVEA Q10 OOGCRME
Verwijder rimpels onder de ogen

Beste crème voor rimpels onder de ogen:

Het gebied rond je ogen kan bijzonder gevoelig zijn. Onze NIVEA Q10 Power Oogcontourcrème is speciaal samengesteld om rimpels te verminderen en de weerstand van de huid tegen droogte en beschadiging te versterken - terwijl het ook de uitstraling van de huid een boost geeft.

Zorg ervoor dat je de oogcrème in de huid onder en rond je ogen dept, in plaats van wrijft, en verdeel het vervolgens over je oogcontouren totdat het is geabsorbeerd.

Wat is goed tegen rimpels onder de ogen?

Een goede huidverzorging is echt de eerste plek om te beginnen als je kijkt naar hoe je oogrimpels kunt voorkomen. 
Wat is goed tegen oogrimpels?

Zachte en verzorgende reiniging:

Als u het niet goed doet, kan het reinigingsproces zeer hard zijn voor je tere huid en bijdragen tot het voortijdig dunner worden van de huid. Een recept voor een ramp als het gaat om het voorkomen van rimpels onder je ogen.

Gebruik een make-up remover die extra zacht is voor de huid, of make-up doekjes als dat je voorkeur heeft. Wees altijd zo zacht mogelijk met je make-upverwijderingstechniek - trek niet aan de huid. De reinigingsproducten van NIVEA zijn zacht en effectief, zodat je niet constant hoeft te wrijven om zelfs de hardnekkigste make-up te verwijderen.
Wat is goed tegen rimpels onder de ogen?

Vochtinbrenging

Gerichte rimpelbehandelingen voor onder de ogen bevorderen de anti-veroudering rond de kwetsbare huid onder je ogen, maar een goede, hydraterende moisturizer legt de basis voor die stap en zorgt ervoor dat je gezicht ook goed wordt verzorgd.

Breng de vochtinbrengende crème voorzichtig aan rond de ogen - wrijven en trekken kan het gebied beschadigen en de oogrimpels verergeren. 

Hoe vermijd je rimpels onder de ogen

Rimpels Onder Oog Behandeling & Remedies

Wat zijn de beste behandelingen en remedies tegen rimpels onder de ogen? Lees onze gids voor 3 manieren om oogrimpels te behandelen.
vrouw die oogcrème aanbrengt

1) Een goede oogcrème

Gebruik een oogcrème vol met rimpelbestrijdende ingrediënten. Een rijke crème houdt het vocht vast en gaat rimpels tegen die goed gedijen op een vochtarme huid. 

vrouw masseert gezicht

2) Gezichtsmassage

Door jezelf een gezichtsmassage te geven of gezichtsoefeningen te doen, stimuleer je de doorbloeding en stimuleer je de lymfedrainage om het gebied te ontzwellen en te verstevigen.

Trakteer jezelf op een zelfgekozen gezichtsmassage wanneer je één of twee keer per week je oogcrème aanbrengt. Breng een klein beetje aan en strijk het glad rond de oogkas. Klop de crème in de huid rond de ogen, wat naar verluidt ook de lymfedrainage stimuleert en wallen vermindert. 

Gurke

3) Komkommerplakjes

Degenen die willen weten hoe ze oogrimpels kunnen voorkomen met een budget, hoeven niet verder te kijken dan de salade lade. Komkommerplakjes kunnen - in ieder geval tijdelijk - helpen om lijntjes onder de ogen te verminderen dankzij hun hoge watergehalte. De verfrissende hydratatie van komkommers kan helpen om de natuurlijke veerkracht en stevigheid van de huid te herstellen, waardoor rimpels onder de ogen vervagen.