Hoe ontwikkelt de huid zich over de jaren

Onze huid verandert als we ouder worden. Ze heeft meer nodig en vraagt jouw volledige aandacht. Door haar goed te verzorgen met dagcreme en make-up speciaal voor de oudere huid, kun je de eerste tekenen van ouder worden, zoals kraaienpootjes en rimpels, in grote mate verminderen.

Oudere huid: de eerste tekenen

Een mooie huid en een jeugdige uitstraling: wie wil dat nou niet? Maar naarmate de tijd verstrijkt, verliest de huid aan elasticiteit en stevigheid. Voorkom de tekenen van een ouder wordende huid met speciale anti-agingcrèmes die de oudere huid stralend mooi houden.

Bescherm je huid tegen de zon!

Schadelijke uv-stralen zijn één van de belangrijkste oorzaken van rimpels of ouderdomsvlekken. Dat is de reden dat je altijd een gezichtscrème met een beschermingsfactor moet gebruiken. Lees hier meer over bescherming tegen de zon.

Hoe ontstaat de oudere huid?

 • Als wij tussen de 20 en 30 zijn, begint de huid langzaam vocht te verliezen. Gebruik daarom een hydraterende dagcrème vanaf 25 jaar, zoals NIVEA Essentials +24H Hydraterende Dagcrème.
 • Als we rond de 30 zijn, vormt de huid minder lipiden – fijne lijntjes en de eerste rimpels verschijnen op het voorhoofd. Bekijk het NIVEA Q10 assortiment voor dagcrèmes vanaf 30 en 35 jaar.
 • Vanaf je 40ste begint de huid dunner en minder stevig te worden en verliest deze aan elasticiteit. De eerste tekenen van een oudere huid zijn zichtbaar rond de ogen en de mond. Als wij ouder worden, neemt de celactiviteit in ons lichaam af en herstelt de huid zich langzamer. Gebruik daarom een gezichtscrème met collageen. Bekijk wat de beste dagcreme tegen rimpels is.
 • Doordat de huid zijn eigen collageen verliest, vermindert het volume van de oudere huid na je vijftigste zichtbaar. Gebruik huidverzorging voor de oudere huid en ga huidveroudering tegen. 
 • Zo tegen de 60 verliest de huid aan soepelheid en dikte. Ook verschijnen dan de eerste ouderdomsvlekken. Gebruik een gezichtscrème tegen pigmentvlekken in het gezicht, zoals de nieuwe Hyaluron CELLular Filler +Elasticity lijn.

Bescherm jezelf met de juiste SPF

Het is belangrijk dat je je huid beschermt met producten die een beschermingsfactor bevatten. De beschermingsfactor (SPF) is de factor waarmee je de eigen beschermingstijd van de huid vermenigvuldigt wanneer je een zonnebrandcrème of dagcrème met SPF gebruikt. Hoe lang je in de zon kunt zitten zonder te verbranden dus. Een hogere SPF zorgt ervoor dat minder uv-straling de huid bereikt en beschermt de huid tegen verbranden en vrije radicalen.

Bescherm je huid met een beschermingsfactor – niet alleen op het strand, maar elke dag. Bijvoorbeeld met NIVEA Q10 POWER Anti-Rimpel Dagcrème. Deze bevat extra zonnebrandcrème om de tekenen van huidveroudering veroorzaakt door licht tegen te gaan. Deze dagcrème bevat de actieve ingrediënten hyaluronzuur, magnolia-extract en creatine die diep in de huid doordringen en het natuurlijke celvernieuwingsproces stimuleren. De huid ziet er langer jonger uit, rimpels worden zichtbaar minder en de huid wordt intens gehydrateerd.

Verzorging van grijs haar

Oudere huid & dagcrèmes – laat jezelf er mooi uitzien!

De huid verandert als we ouder worden (niet alleen de huid veranderd naarmate je ouder wordt, ook je haarkleur kan grijs worden en de structuur van je haar kan veranderen). We kunnen dit proces natuurlijk niet stoppen, maar we kunnen het wel tegengaan met de juiste gezichtsverzorging. De oudere huid vraagt veel aandacht en heeft speciale verzorging nodig. NIVEA heeft een assortiment antiverouderingsproducten ontwikkeld om een jeugdige uitstraling te houden en te voorkomen dat de huid vroegtijdig veroudert. Crèmes met Q10 plus en zeer effectieve creatine helpen fijne lijntjes te verminderen. Het NIVEA CELLular Anti-Age-assortiment, met zijn innovatieve formule, stimuleert het celvernieuwingsproces van de huid. Vital Anti-Rimpel Extra Rijke Dagcrème, met zijn formule van natuurlijke arganolie en versterkend calcium, zorgt voor intensieve vochtinbrenging voor de droge, oudere huid. De huid voelt direct prettiger aan.


Wat je moet weten over een ouder wordende huid

Een ouder wordende huid is een natuurlijk proces. We kunnen het niet tegengaan, maar we kunnen de tekenen wel proberen te verminderen door onze celactiviteit te stimuleren.

Wat gebeurt er in de individuele huidlagen?

Epidermis – de buitenste huidlaag

De buitenste huidlaag vormt een barrière en geeft onze huid de bescherming die zij nodig heeft. Deze barrière is belangrijk, want die beschermt ons lichaam tegen invloeden van buitenaf en houdt ook vocht vast. In de dieper gelegen lagen van de epidermis worden er constant nieuwe cellen aangemaakt. Deze vertrekken van hieruit naar het huidoppervlak en sterven daar af. Op die manier vernieuwt de epidermis zich elke vier weken.

Dermis – de link tussen de epidermis en subcutis

Een netwerk van collageen en elastische vezels geven de huid haar elasticiteit en strakheid. De hoeveelheid collageen neemt ook af naarmate we ouder worden. De hoeveelheid intacte elastische vezels neemt eveneens af. De huid verliest haar elasticiteit en teint.

Subcutis – de onderhuid

De subcutis bestaat hoofdzakelijk uit bindweefsel en vetweefsel. De cellen die lipiden opslaan in het vetweefsel nemen af naarmate we verouderen. Hierdoor verliest de huid volume en verschijnen de eerste rimpels in het decolleté, op je gezicht of op andere delen van je lichaam.

De huid heeft energie en een goede bescherming nodig

Het huideigen co-enzym Q10 genereert energie en beschermt de huid tegen oxidatieve stress. De hoeveelheid Q10 in onze huid neemt met de jaren af. Anti-age producten met Q10 ondersteunen onze huid effectief.

Tekenen van een ouder wordende huid

 • Vanaf 20 jaar: vochtverlies, eerste fijne lijntjes verschijnen
 • Vanaf 30 jaar: de huid maakt minder lipiden aan, de eerste lijntjes op het voorhoofd verschijnen
 • Vanaf 40 jaar: de huid wordt droger en dunner, de eerste rimpels rond de ogen verschijnen.
 • Vanaf 50 jaar: verlaagde aanvoer van nutriënten, vale teint, minder elasticiteit.
 • Vanaf 60 jaar: verlies van dichtheid en dikte, contouren vervagen, pigmentvlekken verschijnen.

Onze cellen worden ouder… en wij ook

Elke individuele cel in ons lichaam maakt ons tot wie we zijn. De bijna 10 miljard cellen in ons lichaam worden ook ouder. De celactiviteit vermindert. De snelheid waarmee de huidcellen zich vernieuwen kan vertragen afhankelijk van de veranderende energieniveaus van het lichaam. 

De huid is minder strak en rimpels verschijnen. Dit is het moment waarop wij – en anderen – voor het eerst merken dat onze huid veroudert. Het meest recente celonderzoek toont aan dat hoewel het verouderingsproces niet kan worden gestopt, de celactiviteit wel kan worden gestimuleerd en de vernieuwing van de huid kan worden bevorderd. Wetenschappelijke studies wijzen uit dat jonge, vitale cellen regelmatig herstellen en dat hun metabolisme op volle toeren draait. Dit is een belangrijke voorwaarde om een jonger uitziende huid te krijgen.


Geef je huid een boost

Het verouderingsproces van de huid is heel persoonlijk en wordt beïnvloed door interne en externe factoren. Maar je kunt over het algemeen zeggen dat je tussen je 25ste en 30ste je huid moet gaan voeden en beschermen met hoogwaardige antiverouderingsproducten.

Ingrediënten voor de oudere huid

 • Crèmes met arganolie en calcium zijn intensief vochtinbrengend en bieden veel hydratatie voor de droge, oudere huid.
 • De formule met sojaextract in Vital Soya Anti-Age Dagcrème vermindert lijntjes en rimpels. Hierdoor ziet de oudere huid er egaal uit.
 • Calcium en voedende extracten voldoen aan de veeleisende, speciale behoeften van de oudere huid: calcium staat bekend om zijn verstevigende eigenschappen. Parelextracten zijn rijk aan belangrijke mineralen.
 • Kliswortelextract ondersteunt de collageenproductie van de huid zelf.
 • Q10 is een ingrediënt dat zich in de huid bevindt, waarvan de natuurlijke concentratie minder wordt, als je ouder wordt. Door een geschikte antiverouderingscrème te gebruiken, kan Q10 weer doelgericht aan de huid worden toegevoegd.
 • Het NIVEA CELLular Anti-Age assortiment met hyaluronzuur en magnoliaextract is ontwikkeld voor de oudere huid. Een crème met hyaluronzuur en magnoliaextract verbetert het vermogen van de huid om water te absorberen en het vermogen van de cellen om oxidatieve stress tegen te gaan.

Make-up

Make-up: het hulpmiddel voor de oudere huid

Make-up helpt de schoonheid van de oudere huid te benadrukken. Je teint wordt nog mooier als je een getinte dagcrème gebruikt. Leg de nadruk op je ogen en zorg ervoor dat je lippen goed verzorgd zijn: een lippenbalsem met een kleurtje is ideaal.
Gezichtsmaskers

Gezichtsmaskers voor meer frisheid en hydratatie

Alles wat je nodig hebt voor een natuurlijke schoonheidsbehandeling voor de oudere huid staat in jouw eigen keuken. Een gezichtsreiniging gemaakt van amandelmelk vermindert de eerste tekenen van fijne lijntjes en een ei-melk masker geeft de huid een fris gevoel.
product-stage-bg

Maskers: een minivakantie voor de huid

Een balsem voor huid en ziel

Breng het masker aan en geniet van een heerlijk verwenmomentje: dit is de ideale manier om de rijpere huid te voeden en hydrateren. Binnen de kortste keren straalt ze weer. Het Q10 POWER Sleeping melt-in masker stimuleert de huid en vermindert rimpels zichtbaar. Gebruik na het masker een gezichtscrème tegen rimpels, bijvoorbeeld een goede dagcrème voor de rijpere huid.


Onze tip:
verwijder het masker na de aanbevolen tijd, want twee keer zo lang betekent niet twee keer zo goed. Hydrateer de huid ten slotte met een geschikt dag- of nachtverzorgingsproduct, afhankelijk van het moment van de dag.


Voedende maskers voor het gezicht

Maskers zijn het summum van een anti-age huidverzorgingsroutine. Geniet ervan wanneer je een masker aanbrengt, kom volledig tot rust en laat het masker zijn werk doen: een ontspannend verwenmomentje voor jou alleen.


Je masker aanbrengen en genieten – zo werkt het!

 • Breng het masker aan op voorhoofd, wangen en kin
 • Vermijd het gebied rond de ogen en mond
 • Houd je aan de aanbevolen behandeltijd
 • Verwijder het masker met een watje of spons