Huidverzorging voor mannen

HUIDVERZORGING VOOR MANNEN: TIPS VOOR HEM
De mannenhuid is niet hetzelfde als de vrouwenhuid. Daarom is huidverzorging voor mannen ook anders dan voor vrouwen. Ontdek meer over de juiste verzorgingsroutines, gezichtscrèmes en andere verzorgingsproducten voor mannen.

HUIDVERZORGING VOOR MANNEN: DE VERSCHILLEN

De mannenhuid is niet hetzelfde als de vrouwenhuid. Daarom is huidverzorging voor mannen ook anders dan voor vrouwen. Ontdek meer over de juiste verzorgingsroutines, gezichtscrèmes en andere verzorgingsproducten voor mannen.

Het grootste verschil

Het meest in het oog springende verschil tussen de mannenhuid en de vrouwenhuid is de hoeveelheid talg, de pH-waarde en transpiratie.

Wat maakt de mannenhuid zo uniek?

De mannenhuid wordt hoofdzakelijk gereguleerd door een ander hormoon dan de vrouwenhuid, wat zorgt voor een een andere huidstructuur. Daarbij komt dat de mannenhuid 15 tot 20% dikker is. De huid bevat meer collageenvezels en ziet er steviger en robuuster uit. Collageen is de grootste vochtreserve van de huid en is verantwoordelijk voor de strakheid en elasticiteit. Deze natuurlijke vochtreserves houden de mannenhuid vrij van rimpels, tot minimaal hun 35e. Daarom moeten verzorgingsproducten voor mannen altijd aangepast zijn aan de mannenhuid. Daarom moeten verzorgingsproducten voor mannen altijd aangepast zijn aan de mannenhuid.

De zwakke punten van de mannenhuid

Maar de robuustere mannenhuid heeft ook een negatieve kant. Vooral jonge mannen hebben vaker last van pukkeltjes of acne dan jonge vrouwen. Mannen mogen daarom nooit dezelfde crème gebruiken als hun partner. Hierdoor kunnen de talgklieren verstopt raken, waardoor er pukkels ontstaan. Mannen kiezen voor verzorging van het gezicht idealiter voor een crème met veel vocht en weinig vet, zoals NIVEA Men Gezichtscrème.

Waarom bescherming tegen de zon ook voor mannen belangrijk is

We kennen allemaal dat gevoel: de zon schijnt, het park, warme mediterrane landen of de bergen lonken. Veel mannen denken dat de zon hun robuuste huid niet kan beschadigen. Maar dat klopt niet: ook de mannenhuid reageert op sterk zonlicht door vroegtijdig te verouderen en rimpels te ontwikkelen. Daarbij komt dat als zij langer in de zon blijven, mannen ook lever- of pigmentvlekken kunnen krijgen. 

Regelmatig zonnebrandcrème aanbrengen is dus ook een must voor mannen: de oren, nek en hoofdhuid van kalende mannen worden voornamelijk blootgesteld aan de zon. Er zijn ook speciale verzorgingsproducten voor mannen, zoals gezichtscrèmes, met uv-A-/uv-B-bescherming.NIVEA MEN Active Energy Gezichtscrème is een perfect product dat verzorgt én beschermt. Het zorgt niet alleen dat de huid genoeg vocht krijgt, maar beschermt de huid tegelijkertijd ook tegen schadelijk zonlicht.

Rimpels vormen ook voor mannen een probleem

Hoewel de meeste vrouwen als zij begin twintig zijn de eerste rimpeltjes rond hun ogen krijgen, blijft de mannenhuid glad totdat ze begin dertig zijn. Maar veroudering van de huid gaat vanaf dat moment ook sneller. Rimpels in het voorhoofd komen bijvoorbeeld eerder opzetten. Een goed verzorgingsproduct voor mannen die rimpels te lijf willen gaan, is NIVEA MEN Anti-Age gezichtscrème. Deze beschermt de huid tegen uitdroging en vermindert rimpels zichtbaar.Verzorgingsproducten voor mannen

Veel verzorgingsproducten voor vrouwen zijn niet geschikt voor de mannenhuid. De mannenhuid heeft een andere structuur en is anders opgebouwd. Verzorging voor mannen is daarom gebaseerd op de behoeften van de huid. Gebruik vanaf nu niet meer de dagcrème of bodylotion van je partner, maar kies voor de juiste producten die zorgen voor de beste huidverzorging voor mannen.

Geïrriteerde huid door het scheren

Regelmatig scheren zorgt voor extra belasting van de mannenhuid! Bij nat scheren wordt de bovenste laag van de huid verwijderd. De huid die door het scheren geïrriteerd raakt, is niet bestand tegen agressieve producten. Gebruik daarom NIVEA Sensitive Aftershave Balm om de huid te kalmeren en een rode, droge huid te voorkomen.


De beste huidverzorging voor mannen bestaat uit verzorgingsproducten voor mannen

De gezichtshuid van mannen is dikker en produceert meer talg dan de huid van vrouwen. Zachte scrubs en een antibacteriële face wash voor mannen, zoals Active Energy Revitaliserende Face Wash van NIVEA Men zijn ideaal om pukkeltjes tegen te gaan. Een probleemgebied bij mannen is de baardgroei: elke scheerbeurt irriteert de huid! Kies daarom voor een scheerschuim, scheergel of aftershave die bij je huidtype past. Snel absorberende, vochtinbrengende crèmes voeden de huid zonder deze vet te maken. En dat is bij gezichtscrèmes & gezichtsverzorging voor mannen erg belangrijk.

De mannenhuid van top tot teen verzorgen

Voor een zachte huid over het hele lichaam

Crème aanbrengen na het douchen is een must voor zowel mannen als vrouwen: mannen kunnen vochtinbrengende lotions gebruiken die snel intrekken, zoals NIVEA Men Vitaliserende Bodylotion. Vrouwen hebben daarentegen meestal een rijkere lichaamscrème nodig, afhankelijk van de conditie van hun huid.


De mannenhuid van top tot teen verzorgen

Krachtige, voedende verzorging van het haar met shampoo voor mannen

Het haar van mannen heeft ook verzorging nodig: NIVEA MEN Strong Power Shampoo is de ideale shampoo voor mannen voor meer kracht en vitaliteit. Het haar wordt meetbaar sterker en ziet er gezond en gevoed uit.

De mannenhuid van top tot teen verzorgen

Prachtige voeten

Mannen krijgen eerder een harde huid dan vrouwen, maar beiden ontkomen er niet aan hun voeten te verzorgen! Vrouwen en mannen kunnen wel dezelfde voetverzorgingsproducten gebruiken.