Corona Hand - NIVEA

Samenwerking Rode Kruis

Wat NIVEA doet in tijden van Corona

 

 

Vanuit de NIVEA community ontvingen wij de afgelopen weken veel vragen over wat wij als NIVEA kunnen doen voor alle hardwerkende mensen in de zorg. We zijn dankbaar om te kunnen communiceren dat we zowel wereldwijd als in Nederland de zorg een helpende hand toe kunnen steken.

Wereldwijd stelt Beiersdorf per direct een donatie programma beschikbaar om kwetsbare groepen in de samenleving te helpen in de strijd tegen COVID-19. Er wordt 50 miljoen euro beschikbaar gesteld voor crisis management op de plaatsen die het hardst getroffen zijn, of waar het zorgsysteem zwak is. In Nederland wordt daarnaast in samenwerking met het Rode Kruis een ondersteuningspakket beschikbaar gesteld met daarin producten waar nu in de zorg behoefte aan is.

Stefan De Loecker, Beiersdorf Chief Executive: “Slechts twee maanden zijn verstreken sinds onze eerste donatie Wuhan bereikte. COVID-19 heeft zich in die tijd ontwikkeld tot een wereldwijde crisis. Dit raakt ons allemaal. Als bedrijf willen we hulp bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving, om hen de hulp en de bescherming te bieden die nu nodig is.”

Omdat Beiersdorf niet alleen op wereldwijd niveau, maar ook lokaal hulp wil bieden, is in Nederland het Rode Kruis benaderd. “Van verschillende kanten hoorden wij dat door het zware werk er een grote behoeften is aan persoonlijke verzorgingsmiddelen zoals handcrème, deodorant en lippenbalsem. Het ondersteuningspakket bestaat uit een mix van 30.000 producten uit het portfolio van Beiersdorf waaronder NIVEA, Atrix, Eucerin & Labello. De producten worden begin april bij het Rode Kruis geleverd om vervolgens verdeeld te worden over Nederland” aldus Marcin Kuchta, Country Manager Nederland.

Wat Beiersdorf wereldwijd doet:

  • Donatie van 1,000,000 liter ontsmettingsmiddel. Beiersdorf heeft fabrieken op vijf continenten de opdracht gegeven om ontsmettingsmiddel te produceren. Hiermee kunnen we dubbel zoveel producten doneren als halverwege maart werd aangekondigd.
  • Donatie van 5,000,000 NIVEA huid - en handverzorgingsproducten voor medisch personeel.
  • Financiële hulp aan NGOs, zowel internationale organisaties als lokale partners van Beiersdorf, die grote uitdagingen hebben als gevolg van COVID-19.
  • Toezegging dat lokale initiatieven die worden gesteund door individuele Beiersdorf werknemers, door het moederbedrijf zullen worden verdubbeld.

Stefan De Loecker: “Dit is een crisis van historisch grote orde. Wij zijn ervan overtuigd dat om COVID-19 te boven te komen, we echt zullen moeten samenwerken. Met ons hulpprogramma willen we verder gaan dan onze core business.