Nieuw: SPECIAAL ONTWIKKELD VOOR DE GEVOELIGE HUID

NIVEA SUN SENSITIVE IMMEDIATE PROTECT EN AFTERSUN SENSITIVE

Zonbescherming

Blijf beschermd in de zon
zelfs als je een gevoelige huid hebt.

Iedereen wil genieten van de momentjes in de zon, maar voor sommige mensen is het plezier van de zon minder groot door de gedachte dat hun huid op de zon kan reageren. De NIVEA Sun Sensitive lijn tegen huidreacties en irritaties door de zon, wordt uitgebreid met de nieuwe NIVEA Sun Sensitive verzachtende lijn. Deze productlijn is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid, zodat iedereen plezier kan hebben van een momentje in de zon.


Geniet van de zon met NIVEA Sun Sensitive

NIEUW: NIVEA SUN Sensitive Immediate Protect verzacht de gevoelige huid

De nieuwe NIVEA SUN Sensitive Immediate Protect lijn verzacht de gevoelige huid en biedt betrouwbare bescherming die het risico op huidreacties veroorzaakt door de zon helpt te verminderen. Deze nieuwe lijn bevat verzachtende ingrediënten zoals natuurlijke Aloë Vera en Jojoba-olie en is ongeparfumeerd. De lichte formule smeert makkelijk uit, is niet vet en is bovendien waterbestendig. NIVEA SUN Sensitive Immediate Protect verzachtende lijn is beschikbaar in een pompspray en een lotion.

NIVEA SUN Aloe Vera sensitive

NIVEA SUN SENSITIVE IMMEDIATE PROTECT
Ook tegen huidreacties en irritaties door de zon

De NIVEA SUN Sensitive Immediate Protect lijn is speciaal ontwikkeld voor de volwassen huid die gevoelig is voor de zon. De formule kalmeert de gevoelige huid en biedt betrouwbare bescherming tegen huidreacties en irritaties veroorzaakt door de zon.

De lijn met SPF 50+ biedt de hoogste bescherming tegen de negatieve effecten van UV-straling. Deze zonbeschermingsproducten zijn ongeparfumeerd en verrijkt met verzachtende ingrediënten zoals Aloë Vera. De lichte formule smeert makkelijk uit, plakt niet en is bovendien waterbestendig.

NIEUW: NIVEA SUN After Sun Sensitive crème-gel

Om de gevoelige huid ook te verzorgen nadat deze in de zon is geweest, komt NIVEA met NIVEA SUN After Sun Sensitive crème-gel. Deze after sun zit in een handige tube, heeft een lichte, verkoelende textuur en is bijzonder mild voor de huid. De verzachtende en kalmerende formule met biologische Aloë Vera en antioxidant geeft 48 uur hydratatie, verlicht irritaties onmiddellijk en vermindert roodheid. NIVEA SUN After Sun Sensitive crème-gel (175ml) is ongeparfumeerd en ook geschikt voor de gevoelige huid. De formule plakt niet, is niet vet en trekt snel in.

NIVEA SUN Kids Sensitive Protect & Play

Juist de huid van kinderen heeft extra bescherming tegen de zon nodig, omdat deze veel dunner en gevoeliger is dan die van volwassenen.

De NIVEA SUN Kids Protect & Play Sensitive lijn met SPF 50+ is extra waterbestendig en ongeparfumeerd en daardoor nog geschikter voor de meest gevoelige kinderhuid. Verschillende zon-scenario’s vragen om verschillende insmeertechnieken en dus komt de nieuwe formule in vier handige varianten.

De zonnesprays en de roll-on maken het insmeren niet alleen makkelijker, maar ook leuk voor kids. De lotion maakt het eenvoudig om een royale laag aan te brengen en is daardoor een must have voor een lange dag in de zon. Vergeet niet iedere twee uur en telkens na het zwemmen, zweten en afdrogen de zonnebrand opnieuw aan te brengen voor optimale bescherming.

Kinderen spelen met water


Sensitive zonnebrandcrème vereist verzorgende ingrediënten

Leer meer over onze waardevolle ingrediënten

Aloë Vera

Oorspronkelijk komt de Aloë Vera plant uit het Arabische Peninsula. Inmiddels is het te vinden in veel regio's, waaronder de Middellandse Zee, Mexico en India.

Met tot 98,5 procent bestaat de Aloë Vera-plant grotendeels uit water. Vanwege de intense hydratatie die Aloë Vera biedt, is het een favoriet onder biologische schoonheidsingrediënten.

Panthenol

Pathenol, ook wel Provitamine B5 of Dexpathenol genoemd, is een lid van de vitamine B-complex vitaminefamilie.

Panthenol heeft natuurlijk hydraterende, kalmerende, herstellende en regenererende eigenschappen. Het werkt om de huid zacht en soepel te houden en is geschikt voor alle huidtypes.

Jojoba-olie

Jojoba Olie wordt gewonnen uit de zaden van de jojoba-plant, die in het zuiden van de VS en in het noorden van Mexico wordt aangetroffen en vaak wordt gebruikt in huidlotion en -crèmes, omdat het zoveel voordelen heeft. Het heeft niet alleen een diep hydraterend effect op de huid, maar bevat ook vitamine E, een natuurlijk anti-aging ingrediënt.

Zoethoutwortel Extract

Het kostbare ingrediënt is gewonnen uit zoethoutwortels (Glycyrrhiza inflata) en bevat effectieve Licochalcone A.

Zoethoutwortel extract heeft ontstekingsremmende, huidverzachtende eigenschappen en antioxiderende eigenschappen die de huid beschermen tegen door UV-straling geïnduceerde vrije radicalen.


KEN JE FEITEN

Heart

1

We kunnen genieten van de voordelen van de zon, wanneer we onze huid veilig houden door voldoende bescherming met een zonnebrandcrème met voldoende SPF (zonbeschermingsfactor). Een volwassene heeft ongeveer 30 ml of 2-3 eetlepels zonnebrandcrème nodig om het hele lichaam voldoende te bedekken.

Zon

2

De SPF-niveaus in zonnebrandcrème geven aan hoelang we in de zon kunnen blijven zonder een zonnebrand te krijgen. De huid van de meesten van ons hebben een tijd van zelfbescherming tussen de 5 en 30 minuten. Een SPF 30 zou betekenen dat je 30x zo lang als je zelfbeschermingstijd beschermd in de zon kunt zijn - wanneer zonnebrandcrème elke twee uur opnieuw wordt aangebracht en na zweten, zwemmen en afdrogen.

Vitamine D

3

De zon is goed voor ons. Het stimuleert de productie van vitamine D, die van vitaal belang is voor een gezonde botstructuur en dichtheid. Het geeft onze huid een gezonde glans, die we van buiten naar binnen zien en voelen - en dat komt omdat zonlicht ook de natuurlijke productie van serotonine, het 'feel good' hormoon, bevordert.


Interview

Over zon en zonnebrandcrème

Een gesprek met Dr. Reto Peirano, laboratoriummeester van Beiersdorf voor NIVEA Sun

Als er één ding is dat we allemaal weten, is dat we geen lange tijd in de zon door moeten brengen zonder zonnebrandcrème. Waarom is dat?

Op het moment dat de huid blootgesteld is aan UV-stralen, kunnen schadelijke stoffen als vrije radicalen zich ontwikkelen en deze kunnen leiden tot korte en lange termijn schade aan de huid. Om zonneschade te vermijden bevat de huid zijn eigen beschermingsmechanismen die geactiveerd worden na blootstelling aan de zon - zoals de natuurlijke productie van het bruine pigment melanine wat het belangrijkste deel van de celkern beschermt als een schild. Het absorbeert schadelijke UV-stralen en vecht tegen vrije radicalen. Melanine bouwt echter erg langzaam op. Dat is waarom we adviseren zonnebrandcrème als extra beschermlaag te gebruiken.

Sommige mensen zeggen dat ze een gevoelige huid hebben. Zouden zij normale zonnebrandcrème moeten gebruiken?

Het is waar dat een hogere proportie van mensen geloven dat zij een gevoelige huid hebben en voorkeur hebben om producten te gebruiken die speciaal ontwikkeld zijn voor de gevoelige huid. Het hebben van een gevoelige huid is een erg subjectieve beoordeling en omvat zintuigelijke ongemak, jeuk, roodheid of allergische reacties. Voor de gevoelige huid is het ideale zonnebrandcrème product er één die verzachtende effecten heeft en tegelijkertijd alle zonbescherming biedt om irritaties uit de weg te gaan. UV-filters gebruikt in NIVEA Sun producten zijn enorm geschikt voor de huid. Bij NIVEA staan we voorop met onderzoek en ontwikkeling als het aankomt op het creëren van nieuwe producten die speciaal ontwikkeld zijn voor de gevoelige huid. De unieke formule gebruikt in de zonneallergie bescherming range bevat Panthenol, natuurlijke Aloë Vera en antioxidant zoethoutextract in combinatie met hoge UVA en UVB bescherming. Het biedt bescherming tegen huidreacties door de zon voor de consumenten. NIVEA Sun Sensitive producten bevatten ook geen parfum gezien parfum de gevoelige huid mogelijk verder kan irriteren.

De meeste mensen houden ervan om in de zon te zijn. Zou het beter zijn als zij niet zoveel tijd buiten spenderen op hete zomerdagen?

Oh nee, dat zou ik zeker niet zeggen. De zon brengt heel veel voordelen met zich mee. De zonnestralen zijn op veel manieren ook goed voor de huid, geeft ons een mooie glans, stimuleert het functioneren van organen en boost onze gezondheid in het algemeen. In de zon zijn stimuleert de productie van ons 'gelukshormoon', serotonine. Er is zoveel plezier te bleven in de zon en wij, bij NIVEA moedigen dit aan. Echter, kunnen UV-stralen ook negatieve effecten op ons lichaam hebben - dus we moeten een manier vinden om van de positieve effecten te profiteren en de negatieve effecten uit de weg te gaan en zonnebrandcrème is een geweldige manier om dat te doen.

Als ik zonnebrandcrème wil kopen, waar moet ik dan vooral op letten? Zijn alle zonnebrandcrèmes hetzelfde gemaakt?

Het belangrijkste waar je op moet letten is de juiste SPF en dat je beschermt bent tegen zowel UVA- als UVB-stralen. De UVA bescherming zou in balans moeten zijn met de UVB bescherming. Daarom is de UVA bescherming van NIVEA SUN producten getest aan de hand van de ISO/COLIPA methode. Al onze producten zijn volledig in overeenstemming met de ISO/COLIPA eisen (minimaal 1/3 aan UVA bescherming in vergelijking met UVB bescherming), het verwezenlijken van hoge kwaliteit en betrouwbare bescherming van NIVEA SUN producten tegen UVB- en UVA-stralen. Naast SPF, afhankelijk van je activiteiten op de dag, zou je ook kunnen kijken naar de waterresistentie van het product zodat je beschermd bent na het zwemmen. Zeker voor kinderen is extra waterresistentie de sleutel voor gehele bescherming.