MAAK KENNIS MET DE BESCHERMLAAG VAN JE HUID - JE MICROBIOOM

WIJ ZORGEN VOOR JOUW HUID – OOK VOOR JE MICROBIOOM

Misschien wist je het nog niet, maar je huid wordt van top tot teen bedekt met natuurlijk voorkomende bacteriën die samen het microbioom genoemd worden. Het microbioom is helemaal niet eng, maar het is juist een beschermlaag voor je huid. Je kunt ze niet zien of voelen, maar de verschillende bacteriën spelen samen een belangrijke rol om je huid natuurlijk mooi te houden. 
vrouw-van-kleur-toont-ontblote-borstkas

vrouw-laat-ontblote-rug-zien

EEN MOOIE HUID IS ONZE MISSIE

We weten al langer dat de huid het best functioneert als er een goede balans is tussen het vochtgehalte, de beschermlaag en de pH-waarde. Door ontwikkelingen in huidonderzoek is ontdekt dat er een vierde speler van belang is voor een natuurlijk mooie huid – het microbioom in zijn natuurlijke balans.

DE NATUURLIJKE BESCHERMLAAG VAN JE HUID

Binnen het microbioom zijn er verschillende micro-organismen, maar bacteriën zijn het meest relevant als het gaat om hoe je huid je lichaam beschermt. Het is zelfs zo dat sommige bacteriën binnen het microbioom het immuunsysteem van jouw huid ondersteunen. Je huid begint bij de geboorte met het opbouwen van een natuurlijk, levend ecosysteem en dit blijft actief en past zich aan gedurende je hele leven.


HOE WERKT JE MICROBIOOM?

DE DAGELIJKSE UITDAGINGEN VOOR JE MICROBIOOM

Je huid wordt blootgesteld aan interne en externe factoren die een bedreiging kunnen vormen voor de natuurlijke balans van je microbioom, wat verbonden is aan de balans en het welzijn van jouw huid. Leeftijd, stress, voeding, het weer en sommige schoonheidsproducten kunnen het microbioom verzwakken. Harde ingrediënten, bijvoorbeeld in sommige zepen, kunnen invloed hebben op hoe goed bacteriën op je huid hechten en zo kun je onbedoeld een groot deel van de beschermlaag van je huid wassen. Een beschadigd microbioom kan leiden tot een droge, geïrriteerde huid.

Zorg voor het microbioom van je huid

Met jouw dagelijkse schoonheidsrituelen zorg je ervoor dat je microbioom gerespecteerd blijft. NIVEA-producten met de Microbioom gerespecteerd* -sticker zijn extra mild en zacht voor de huid, en respecteren het microbioom van je huid. Onze onderzoeken laten zien dat de natuurlijke balans van het microbioom van je huid gerespecteerd blijft, zonder deze te beïnvloeden, wanneer je je wast met NIVEA Microbioom gerespecteerd* -doucheproducten. Daarnaast verbeteren onze NIVEA Microbioom gerespecteerd* bodylotions zoals Repair & Care Body Lotion het vochtgehalte van de huid significant.

* Formule die het microbioom van de huid respecteert. Onze producten hebben geen invloed op het natuurlijke evenwicht van het microbioom.


ONDERZOEK NAAR HET MICROBIOOM VAN DE HUID

NIVEA begrijpt dat een natuurlijk mooie huid jou helpt om je op je best te voelen. Daarom doen we continu onderzoek om onze kennis van het microbioom van je huid te verbreden en te leren hoe onze producten werken met jouw huid.

Wetenschapper-doet-onderzoek-in-lab

Wetenschapper-bestudeert-bacteriën-afbeelding-op-computerscherm