NIVEA MicellAIR® Skin Breathe-flessen gemaakt van 96% gerecycled plastic

NIVEA MicellAIR® Skin Breathe: LAAT JE HUID ADEMEN!

LIEF VOOR JE HUID EN HET MILIEU
De flessen van onze populaire NIVEA MicellAIR®-productfamilie zijn nu gemaakt van 96% gerecycled plastic en vegan. Onze formules verwijderen effectief alle make-up en onzuiverheden zonder residu achter laten op het gezicht.

NIVEA MICELLAIR®: EFFECTIEVE MAKE-UP VERWIJDERING ZONDER RESIDU ACHTER TE LATEN

Voor verschillende huidtypes en zelfs voor gebruikers van zware make-up: onze vegan formule met micellen van natuurlijke oorsprong zorgt voor een zachte en effectieve gezichtsreiniging.

ONZE MICELLAIR®-FLESSEN ZIJN GEMAAKT VAN 96% GERECYCLED PLASTIC

Wij nemen de verantwoordelijkheid voor het beperken van afval. De flessen van de NIVEA MicellAIR® Skin breathe Micellair water en Double Effect oogmake-up Remover en Micellair Expert oogmake-up remover zijn gemaakt van 96% gerecycled plastic (exclusief dop en labels)

 

Waarom 96% gerecycled plastic?

Door gerecycled plastic te gebruiken, levert NIVEA een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van nieuwe, duurzame verpakkingsoplossingen. Door dit te doen, kunnen we helpen de hoeveelheid verpakkingen te verminderen en de hoeveelheid gerecycled materiaal die wordt gebruikt om onze verpakkingen te produceren te verhogen.

 

Waarom zijn de nieuwe flessen beter voor het milieu?

De nieuwe flessen dragen bij aan een beter milieu. Door gerecyclede materialen te gebruiken, stimuleren we een stap naar een circulaire economie en vermijden we de productie van nieuw plastic.

Effectieve make-up verwijdering


Hoeveel plastic besparen we?

Dankzij ons initiatief en de duurzame veranderingen in het productieproces van verpakkingen voor NIVEA Gezichtsreiniging, kunnen we wereldwijd 1.115 ton plastic per jaar besparen.
Infographic: Hoeveel plastic besparen we?

Hoe werkt het recycle proces?

Originele plastic fles

Stap 1: Originele plastic fles

Ons gerecyclede PET-materiaal is afkomstig van gerecyclede waterflessen.

Plastic fles wordt weggegooid

Stap 2: Correct weggooien

Na gebruik wordt de lege plastic fles weggegooid en in het recyclingsysteem gevoerd.

Snippers van plastic flessen

Stap 3: Plastic flessen worden versnipperd

Op de recycle locatie worden de flessen versnipperd en worden de vlokken gewassen om ervoor te zorgen dat ze helemaal schoon zijn.

Plastic vlokken worden grondstofgranulaat

Stap 4: De plastic vlokken worden grondstof

De plastic vlokken worden gesmolten en gevormd tot gladde, korrelige stukjes - het granulaat, dat de nieuwe grondstof wordt voor de productie van gerecyclede flessen.

Flessen gemaakt van gerecycled plastic

Stap 5: Flessen gemaakt van gerecycled plastic

Het gerecyclede kunststofgranulaat wordt gesmolten en in de specifieke mallen geblazen waar ze worden gevormd tot de uiteindelijke flessen.

Kleuring van gerecyclede plastic flessen

Stap 6: Zo zien de flessen eruit

Op deze foto kun je de hoeveelheid gerecycled plastic herkennen aan de lichtgrijze kleur. Hoe meer gerecycled plastic er wordt gebruikt, hoe grijzer de fles. Van 0% gerecycled PET aan de linkerkant, gaat NIVEA direct over naar 96% gerecycled PET aan de rechterkant.


DE VELE VOORDELEN VAN NIVEA MicellAIR® Skin Breathe

NIVEA MicellAIR® staat voor effectieve diepe reiniging, verwijdert vuil en make-up voorzichtig en grondig – zonder residu achter te laten. Laat je huid ademen met MicellAIR® Skin Breathe – Je huid voelt schoon, zacht en soepel aan.
Vegan incoon

Vegan formule

Al onze formules bevatten geen dierlijke ingrediënten of ingrediënten van dierlijke oorsprong. De micellen in de formule zijn afkomstig van natuurlijke oorsprong en zorgen voor een zachte reiniging.

Microbioomicoon

Microbioom balans

Het microbioom is een laagje op je huid die deze extra beschermt en een belangrijke rol speelt bij het natuurlijk mooi houden van de huid. Onze formules zijn zeer mild en zacht en reinigen je huid effectief zonder je natuurlijke microbioom balans te schaden.


PRODUCTIE EN EEN NIEUW UITZIENDE VERPAKKING

Heike Georg, Global Packaging Manager bij NIVEA, onthult wat er zo speciaal is aan de nieuwe verpakking en wat er nog meer uniek is aan het gewijzigde ontwerp van de flessen.
Heike Georg, Global Packaging Manager NIVEA

Heike Georg, Global Packaging Manager NIVEA, Beiersdorf AG

NIVEA MicellAIR® Skin Breathe water flessen

Wat is er zo speciaal aan de nieuwe NIVEA MicellAIR® Skin Breathe water verpakking?

 

De flessen van de NIVEA MicellAIR® Skin Breathe water- en NIVEA MicellAIR® Skin Breathe Expert water zijn nu gemaakt van 96 procent gerecycled plastic, exclusief dop en labels. Dit staat in lijn met onze 4R strategie, die bestaat uit de aspecten Reduce, Reuse, Recycle and Replace. We richten ons vooral op recycling.

 

Het ontwerp van de flessen is ook iets veranderd. Waarom was dit nodig?

 

We hebben het ontwerp van de fles wat kleurrijker gemaakt. Gerecycled plastic kan leiden tot een grijs uiterlijk omdat het niet helemaal kleurloos is zoals nieuw plastic. Onze duurzaamheidspictogrammen op de achterkant leggen uit dat de formule vegan is en dat de micellen van natuurlijke oorsprong zijn.

 

Waarom worden de flessen slechts voor 96% gerecycled en niet voor 100%?

 

De NIVEA MicellAIR® water flessen bevatten UV-filters om de formule te beschermen. Bovendien bevatten De NIVEA MicellAIR® Expert flessen ook kleurstoffen die worden opgelost in nieuw plastic en tijdens de productie van de fles aan het granulaat worden toegevoegd. Omdat we bij NIVEA zo transparant mogelijk willen zijn naar de consument, hebben we deze delen van de fles uitgesloten van de berekening. Daarom is de fles gemaakt van 96% gerecycled plastic in plaats van 100%.

OVER HET NIVEA MicellAIR® Skin Breathe DUURZAAMHEIDSINITIATIEF

De formule is microbioom-vriendelijk. Wat betekent dat?

 

Het microbioom van de huid is het onzichtbare verdedigingsschild voor de huid, bestaande uit natuurlijke bacteriën die onze huid beschermen tegen invloeden van buitenaf en deze in balans houden. Ze zijn belangrijk voor het behoud van de gezondheid en schoonheid van de huid. Onze NIVEA MicellAIR® Skin Breathe water de formule zijn zo zacht dat ze het natuurlijke microbioom van de huid niet schaden en de microbioombalans van de huid niet verstoren.

 

Zijn de formule 100% vegan en dierproefvrij?

 

Onze NIVEA MicellAIR® water formules zijn 100% vegan wat betekent dat ze geen dierlijke ingrediënten of ingrediënten van dierlijke oorsprong bevatten. Ook bevat het productieproces van de afzonderlijke ingrediënten en de uiteindelijke ze geen dierlijke ingrediënten of ingrediënten van dierlijke oorsprong.

 

Als NIVEA gaan we een toekomst tegemoet zonder dierproeven. We investeren al jaren actief in de ontwikkeling van alternatieve testmethoden om de goede verdraagbaarheid en effectiviteit van NIVEA-producten te kunnen valideren.

 

Waar komt het gerecyclede plastic vandaan?

 

We gebruiken plastic uit zogenaamde post-consumer recycling (PCR) - dat wil zeggen van het plastic afval dat door consumenten thuis en / of op kantoor wordt gegenereerd. De rPET die wordt gebruikt voor de NIVEA MicellAIR® water flessen is afkomstig van waterflessen. Het gerecyclede PET is afkomstig van recyclingfaciliteiten en wordt door leveranciers van kunststofmaterialen omgezet in nieuwe hars.

Waarom is de dop niet gemaakt van gerecycled materiaal?

 

De dop is gemaakt van een ander material namelijk Polypropylene (PP). De beschikbaarheid en veiligheid van gerecycled materiaal hiervoor is nog niet zo ver gevorderd dat we dit kunnen gebruiken voor onze flessen. We werken aan het implementeren van rPP in onze caps bij aankomende lanceringen en herintroducties.

 

Heeft de nieuwe verpakking invloed op het product in termen van duurzaamheid of bewaring?

 

Omdat de chemische structuur van het gerecyclede materiaal dezelfde is als die van nieuwe materialen, heeft dit geen invloed op het product. Bovendien hebben we de compatibiliteit met onze formules in de loop van de tijd en onder verschillende omstandigheden getest.

 

Bent u van plan om de milieu-impact van de flessen nog meer te verbeteren?

 

Ja, we hebben verschillende initiatieven waar we hard aan werken. Zo ontwikkelen we een manier om ook gerecyclede materialen, kleurstoffen en labels in onze flessen te integreren. Bovendien werken we ook aan de labels in het algemeen om de recycleerbaarheid van de totale verpakking te verbeteren.