Medium close up of a woman and man, both of their faces show clear, blemish-free skin. They

Werk samen met je huid om puistjes voorgoed te verslaan.

De NIVEA DERMA Skin Clear-formules werken zachtjes samen met je huid om onzuiverheden te verminderen, met de eerste zichtbare resultaten in slechts 7 dagen*. Dit geeft je het vertrouwen dat je huid in goede handen is.

*Consumententest van Dagelijkse Verzorgende Nacht Exfoliant, 97 vrijwillgers, na 7 dagen dagelijks gebruik.

NIEUWE DERMA SKIN CLEAR DAGELIJKSE VERZORGENDE NACHT EXFOLIANT

Waarom scrubben als je ook met je huid kunt samenwerken? Onze formule met 8% exfoliërende zuren (Salicyl- en Glycolzuur), in combinatie met Niacinamide ondersteunt het natuurlijke vernieuwingsproces van je huid, vermindert onzuiverheden en voorkomt nieuwe.

ONDERSTEUN JE HUID OM ONZUIVERHEDEN DOELTREFFEND TE VERMINDEREN

De nieuwe DERMA Skin Clear-lijn van huidwetenschappelijke formules is dermatologisch en klinisch getest* op doeltreffendheid bij het verminderen en voorkomen van puistjes en zorgt voor een gavere en meer verfijnde huid.

*Huidverdraagzaamheid en doeltreffendheid getest op de onzuivere huid getest in een klinische studie.

Close up of a woman

DE NIEUWE DERMA SKIN CLEAR-FORMULE: KRACHTIG, MAAR ZACHT

skin-clear

 

Hoe ondersteunt de nieuwe DERMA Skin Clear-formule je huid? Door het huideigen vernieuwingsproces te activeren, met tot 8% exfoliërende zuren (Salicyl- en Glycolzuur) in combinatie met Niacinamide*.

*Geldt voor Dagelijkse Verzorgende Nacht Exfoliant.

WERK SAMEN MET JE HUID MET DE DERMA SKIN CLEAR-LIJN

Nivea Skin Clear Wash Gel sitting on a tile bathroom counter next to a sink.

DERMA SKIN CLEAR REINIGINGSGEL

Begin je routine met onze zachte en effectieve Reinigingsgel. Gedurende de dag en nacht hoopt zich een teveel aan talg op de huid op, wat de poriën verstopt en het ontstaan van onzuiverheden bevordert. De DERMA Skin Clear Reinigingsgel zorgt voor een intense reiniging, verwijdert overtollige talg en voorkomt dat onzuiverheden opnieuw verschijnen.

Nivea Skin Clear Scrub sitting on a tile bathroom counter next to a sink.

DERMA SKIN CLEAR SCRUB

De DERMA Skin Clear Scrub maakt de poriën vrij, verfijnt de huidstructuur en vermindert mee-eters en puistjes. Gebruik de scrub 2-3 keer per week.

Nivea Skin Clear Night Exfoliator laying on a tile bathroom counter.

DERMA SKIN CLEAR DAGELIJKSE VERZORGENDE NACHT EXFOLIANT

Neem de controle over je huid terug met een exfoliant voor 's nachts! DERMA Skin Clear Dagelijkse Verzorgende Nacht Exfoliant, met 8% exfoliërende zuren (Salicyl- en Glycolzuur) in combinatie met Niacinamide, versnelt het huideigen vernieuwingsproces voor zichtbare resultaten in slechts 7 dagen*!

*Consumententest van Dagelijkse Verzorgende Nacht Exfoliant, 97 vrijwilligers, na 7 dagen dagelijks gebruik.

GENIET VAN DE VOLLEDIGE DERMA SKIN CLEAR ROUTINE VOOR EEN ZICHTBAAR GAVERE HUID

NIVEA DERMA Skin Clear Reinigingsgel onder het label

Gebruik 's morgens en 's avonds altijd eerst de Reinigingsgel: masseer zachtjes op een nat gezicht en spoel af. Vermijd het gebied rondom de ogen. Breng 's avonds, aan het einde van je routine, de Dagelijkse Verzorgende Nacht Exfoliant aan op een goed gereinigd gezicht, zonder af te spoelen*.

Als alternatief voor de Dagelijkse Verzorgende Nacht Exfoliant kun je af en toe (het advies is 2-3 keer per week) de Scrub gebruiken. Masseer na gebruik van de Reinigingsgel de Scrub zachtjes in op een nat gezicht en spoel af met water. Vermijd het gebied rond de ogen.

*Er kan een licht prikkend gevoel optreden. Niet aanbrengen op een geïrriteerde huid; stop het gebruik als irritatie optreedt; raadpleeg een arts als de irritatie aanhoudt; vermijd contact met de ogen. Dit product bevat alfahydroxyzuren die de gevoeligheid van je huid voor de zon en met name de kans op zonnebrand kunnen vergroten. Gebruik een zonnebrandcrème, draag beschermende kleding en beperk blootstelling aan de zon tijdens het gebruik van dit product en gedurende een week daarna.

Q&A

Waardoor worden onzuiverheden veroorzaakt?

De belangrijkste oorzaak van puistjes is een overmatige talgproductie, bekend als seborroe in combinatie met een abnormale verdikking van de buitenste huidlagen. De vakterm voor dit laatste verschijnsel is hyperkeratose en het leidt tot onvoldoende afschilfering van dode huidcellen. Beide verschijnselen leiden samen tot verstopping van de poriën, waardoor comedonen ontstaan: mee-eters en puistjes. Deze verstopte poriën vormen de perfecte omgeving voor bacteriën (meestal Cutibacterium acnes). Zichtbare ontstekingen en roodheid komen dan ook vaak voor. En of ze nu groot of klein zijn, puistjes zijn altijd vervelend.

Wat is het verschil tussen AHA en BHA en hoe werken ze?

AHA staat voor alfhahydroxyzuren. Deze natuurlijke stoffen zitten onder andere in fruit, daarom worden ze ook wel fruitzuren genoemd. De belangrijkste AHA’s op het gebied van huidverzorging zijn Glycolzuur, Amandelzuur en Melkzuur. Ze werken vooral aan het huidoppervlak, door de celvernieuwing te ondersteunen en dode huidcellen op te lossen. Glycolzuur helpt bij een vette, onzuivere huid, omdat het de huid exfolieert. BHA (betahydroxyzuur) is Salicylzuur. Deze in vet oplosbare stof dringt dieper in de huidlagen door dan AHA’s doen. BHA dringt door in de poriën, reinigt de talgklierbuisjes van binnenuit en bevrijdt ze zo van overtollige talg. Tegelijkertijd werkt het ontstekingsremmend en vermindert het roodheid. Omdat AHA’s minder effectief exfoliëren, maar daarom zachter zijn, gebruiken we er meer van. Bovendien hebben ze meestal ook een hydraterend effect. BHA is een zeer effectieve exfoliant, dus daar hebben we niet veel van nodig. Salicylzuur heeft ook een antibacteriële werking.

Zuur op de huid klinkt een beetje gevaarlijk…

Salicylzuur wordt al heel lang gebruikt in de geneeskunde. Bij uitwendig gebruik kan het de hoornlaag oplossen, wat het gebruik bij acne en likdoorns verklaart. De menselijke huid regenereert voortdurend. Oudere huidcellen sterven af, keratiniseren en exfoliëren uiteindelijk. Deze verwijdering wordt bevorderd door uitwendig aangebracht Salicylzuur. Dat heeft een keratolutische werking, wat betekent dat het de hoorncellen van de buitenste huidlaag dwingt om los te laten en af te schilferen. Het maakt de poriën vrij van onzuiverheden en ondersteunt het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid.

Welke totale concentratie AHA en BHA bevatten de nieuwe producten?

NIVEA DERMA Skin Clear Dagelijkse Verzorgende Nacht Exfoliant bevat in totaal 8% AHA en BHA. In deze dosering kan het actieve ingrediënt zonder aarzeling langdurig worden gebruikt.

En hoe helpt Niacinamide bij een onzuivere huid?

Niacinamide is een in water oplosbaar afgeleide van Vitamine B3. Het wordt beschouwd als een ingrediënt dat bijzonder goed wordt verdragen in de huidverzorging en geschikt is voor het verminderen van een vette huid. Met name de gecombineerde en de vette huid, die gevoelig zijn voor onzuiverheden, profiterenn van de ontstekingsremmende en talgregulerende werking van Niacinamide. Een ander onschatbaar voordeel is dat het makkelijk kan worden gecombineerd met andere ingrediënten in huidverzorgingsproducten.

Wat is het resultaat van deze combinatie?

De producten zijn bijzonder effectief en tegelijkertijd mild. Gebruikers ervaren een gavere huid in slechts 7 dagen*. Ze hoeven zich geen zorgen meer te maken over mee-eters en puistjes, of over roodheid en een droge huid.

*Consumententest van Dagelijkse Verzorgende Nacht Exfoliant, 97 vrijwilligers, na 7 dagen dagelijks gebruik.

Kun je dit bevestigen?

Absoluut. We hebben al onze producten getest in klinische studies en dermatologen de onzuiverheden bestrijdende en preventieve eigenschappen van onze producten laten beoordelen, evenals hun goede huidverdraagzaamheid. Maar uiteindelijk zijn het niet de deskundigen die tevreden moet zijn, maar de consumenten. Daarom hebben we een aanvullend onderzoek* opgezet om hun feedback te vragen. En we konden duidelijk zien dat de producten helpen bij het bestrijden van onzuiverheden. 107 consumenten hebben onze Dagelijkse Verzorgende Nacht Exfoliant dagelijks getest. 93% bevestigde een zichtbaar gavere huid in slechts 7 dagen. Na 4 weken bevestigt 93% dat onzuiverheden zijn verminderd.

*Zelfevaluatie, studie van 8 weken met 100 vrouwen en mannen die Dagelijkse Verzorgende Nacht Exfoliant gebruiken, 2022.

Raad je aan de hele lijn te gebruiken?

Absoluut. De ingrediënten en de producten zijn perfect op elkaar afgestemd. En is het geen fijne gedachte dat deze drie producten je helpen om je onzuivere huid te verbeteren?