Niacinamide - NIVEA

NIACINAMIDE: WAT IS HET EN WAAROM IS HET GOED VOOR JE HUID?

Niacinamide, ken jij het al? We leggen je zo uit wat dit stofje precies is, maar één ding verklappen we alvast: het heeft een zeer positieve werking op je huid! Lees hier meer over niacinamide en waar niacinamide de huid mee kan helpen.

WAT IS NIACINAMIDE?

Niacinamide is onderdeel van de vitamine B3. Een heel fijn ingrediënt als het gaat om huidverzorging, want niacinamide is effectief tegen veel kwaaltjes. Roodheid? Niacinamide helpt. Pigmentvlekken? Niacinamide biedt de oplossing. Grove poriën? Ook daar weet niacinamide raad mee. Oftewel: er kunnen verschillende redenen zijn om niacinamide toe te voegen aan je huidverzorgingsroutine.

HET VERSCHIL TUSSEN NIACINAMIDE EN NIACINE

Niacinamide hebben we al besproken, maar wat is niacine dan? Niacinamide en niacine zijn allebei vormen van vitamine B3. De werking is ook veelal hetzelfde, maar het belangrijkste verschil is dat niacine de bloedvaatjes kan verwijden. Hierdoor kan de huid tijdelijk rood worden. Niacinamide heeft dit effect niet, en om deze reden is niacinamide populairder als het om huidverzorging gaat.

HET EFFECT VAN VITAMINE B3 EN NIACINAMIDE OP JE HUID

Niacine

Waar is niacinamide precies goed voor? Of eigenlijk kunnen we beter vragen: waar is deze vitamine B3 niet goed voor? Dit ingrediënt heeft namelijk veel voordelen voor de huid! Om er een paar te noemen:

 1. Niacinamide verhoogt het aantal antioxidanten in je lichaam
  Antioxidanten beschermen je huid tegen invloeden van buitenaf. Maar helaas: hoe ouder je wordt, hoe minder antioxidanten de huid van nature bevat. Gelukkig kun je antioxidanten aanvullen, en wel met niacinamide. 
 2. Niacinamide helpt tegen roodheid
  Is je huid geïrriteerd en heb je last van roodheid in het gezicht? Doordat niacinamide het aantal antioxidanten verhoogt, is dit middel ook van nut op de beschermlaag van je huid. Op deze manier wordt je huid minder snel geïrriteerd en zo wordt roodheid ook automatisch minder.
 3. Niacinamide remt de talgproductie
  Talg is een olieachtige en wasachtige substantie dat op je huid zit. In principe is talg goed voor je huid, maar als er te veel talg wordt aangemaakt kan dat zorgen voor een vette huid en acné. Heb je last van acné, dan is niacinamide een goed middel om de talgproductie af te remmen. 
 4. Niacinamide kan helpen tegen grove poriën
  Doordat dit stofje de talgproductie vermindert, kunnen grove poriën minder worden. Grove poriën ontstaan namelijk door talgophoping in de huid. 
 5. Niacinamide vermindert pigmentvlekken
  Heb je last van pigmentvlekken? Ook dan kan niacinamide de oplossing zijn. Niacinamide remt namelijk het proces waarbij deze vlekken worden gevormd. 
 6. Niacinamide houdt vocht vast
  Niacinamide heeft de eigenschap om vocht vast te houden. Heb je een vochtarme huid, dan kan vitamine B3 heel voordelig zijn. Met dit stofje verliest je huid minder vocht. Zo voorkom je droogtelijntjes en een geïrriteerd gevoel op je huid.

WAAR ZIT VITAMINE B3 IN?

Veelal haal je vitamine B3 uit voeding. Het is te vinden in vlees, vis, volkoren granen, noten, zaden, groenten en aardappelen. Als we het hebben over fruit, is perzik een bron van vitamine B3. Daarnaast kan je lichaam zelf ook vitamine B3 aanmaken uit eiwitten.

Vitamine B3

NIVEA PRODUCTEN MET NIACINAMIDE

Ben je overtuigd van de kracht van vitamine B3? Goed nieuws, want in de volgende NIVEA producten is dit stofje opgenomen. Probeer bijvoorbeeld eens NIVEA Energy Micellair Water. Een fijn product om je make-up eraf te halen, maar ook om je huid meteen te verzorgen. Het ingrediënt vitamine B3 zorgt er onder andere voor dat je huid wordt verfrist en er bovendien egaler uitziet. Vitamine B3 is ook voordelig voor je haar en om deze reden vind je niacinamide ook terug in diverse producten voor het haar. Neem bijvoorbeeld de Ultra Strong Styling Spray!