Welke zonnebrand voor je baby? Veilig in de zon


DE ZOMER EN DE ZON: DE BESTE BESCHERMING VOOR JE BABY
De huid van baby’s is bijzonder gevoelig. Met de juiste zonnebrandcrème kun je de huid van jouw baby beschermen tegen de schadelijke gevolgen van UV-straling. NIVEA Baby zonbescherming biedt kleintjes effectieve bescherming tegen de zon.

Baby’s houden van de zon – zorg voor voldoende bescherming

Direct zonlicht vormt een gevaar voor de jonge, tere babyhuid. Baby’s kun je het beste volledig aankleden als zij naar buiten gaan. Het is erg belangrijk dat je een speciale zonnebrandcrème voor baby’s gebruikt om hen te beschermen tegen schadelijke UV-straling. Vergeet niet dat zelfs indirecte zonnestralen de huid kunnen beschadigen. Het is niet alleen de huid van kinderen die zeer gevoelig is. Ook hun ogen moeten beschermd worden tegen UV-licht. Een leuke zonnebril voor je kleintje is dan ook geen overbodige luxe.
Lees hier wat je nog meer kunt doen om kinderen tegen de zon te beschermen.

Vanaf welke leeftijd mag ik zonnebrandcrème gebruiken om mijn baby te beschermen?

Verzorgende Zonnemelk Baby beschermt baby’s al vanaf de leeftijd van 3 maanden. Dermatologen adviseren echter om baby’s en peuters tot drie jaar nooit langdurig aan direct zonlicht bloot te stellen.

Baby in de zon? Uw baby’s huid tegen de zon beschermen is kinderspel

  • Altijd handig: Verzorgende Zonnemelk Baby voor baby’s met SPF 50+.
  • Breng meerdere keren per dag zonnebrandcrème aan op het gezicht en lichaam van je baby.
  • Houd het hoofdje van je baby koel met een hoedje of een pet met bescherming in de nek.


Tegen de zon

Beschermingsfactor in zonnebrandcrème voor baby’s

Bij kinderen is de zelfbeschermende werking van de huid nog niet volledig ontwikkeld; de huid kan zichzelf maar ongeveer 5 minuten beschermen voordat hij verbrandt. Zonnebrandcrème kan deze beschermingsperiode verlengen. Gebruik voor kinderen een zonnebrandcrème met minstens factor 30. Dit zal de beschermingstijd tot ongeveer twee en een half uur verlengen. Nog beter is het om factor 50+ te gebruiken voor kinderen.

Breng de zonnebrandcrème voor je baby meerdere keren per dag aan. Belangrijk: wanneer je de crème opnieuw aanbrengt, wordt de beschermingstijd niet verlengd, de bestaande bescherming blijft alleen behouden.