Zonnebrand voor de gevoelige huid


LANGDURIGE BESCHERMING TEGEN UVA & UVB STRALING
Hoe geweldig de zon ook voor onze geest is, de stralen kunnen veel schade aanrichten op onze huid. Vooral mensen met een gevoelige huid zouden daarom geen enkel risico moeten nemen als het gaat om betreft de zon.

Zonbescherming voor de gevoelige huid

De gevoelige huid heeft speciale bescherming nodig tegen de zon en niet alleen in de zomer of in direct zonlicht. Met de juiste verzorging en beschermende maatregelen, zoals zonnebrandcrème voor de gevoelige huid, kunnen zelfs mensen met een lichte huid van de zon genieten.

De gevoelige huid heeft speciale aandacht nodig

Gevoeligheid voor zonlicht kan veel oorzaken hebben. Kinderen hebben een intensievere zonbescherming nodig dan volwassenen, omdat hun huid nog niet genoeg ontwikkeld is en daardoor gevoeliger is. Lees hier meer over zonbescherming voor kinderen

Mensen met een zeer lichte huid, die je vaak herkent aan hun blonde of rode haar, sproeten en blauwe ogen, moeten zonbescherming ook erg serieus nemen. Dit geldt ook voor patiënten met acne of neurodermitis, omdat hun huid gespannen is door de medicatie en meestal extreem gevoelig reageert op zonlicht. Daarnaast is er ook bij zwangere vrouwen sprake van een gevoeligere huid, omdat de huid vaak uitgerekt en dus dunner is. Hierdoor is de huid gevoeliger voor de zon.

Niet vergeten: hoe meer de huid is beschadigd door UV-straling, des te groter de kans op schade op latere leeftijd is. Een goede zonnecrème voor de gevoelige huid moet net zo veel bescherming tegen UVA- als UVB-straling bieden. De lange UVA-stralingsgolf dringt diep door in het bindweefsel en beschadigt het collageen, wat belangrijk is voor de elasticiteit van de huid. UVA-stralen zijn daarom ook vooral verantwoordelijk voor het vroegtijdig verouderen van de huid. Ondanks dat UVB-stralen niet zo diep de huid binnendringen als UVA-stralen, zijn ze extreem agressief en kunnen ze erg snel zonverbranding veroorzaken.

Lees hier meer over de juiste zonbescherming.

De gevoelige huid

Bescherm de gevoelige huid in de zon

Mensen met een extreem lichte huid of diegenen die last hebben van zonneallergie hebben een huid die veel gevoeliger is voor schade veroorzaakt door stralingen.

De zon schijnt niet alleen op een heldere dag

De huid die gevoelig is voor zonlicht heeft niet alleen tijdens je zomervakantie of onder een helderblauwe hemel bescherming nodig. Ondanks dat plekken in de schaduw beter zijn, ben je hier nog steeds niet beschermd tegen verbranden. 
De UVA-straling heeft in principe nagenoeg dezelfde intensiteit, zelfs als het bewolkt is.

Een licht wolkendek laat nog steeds 90% van de UV-straling door en sneeuw kan tot 80% van de UV-straling reflecteren. En zelfs een halve meter onder water bedraagt de UV-straling nog steeds 40%. Daarom moet je jezelf altijd beschermen wanneer je buiten bent. 

Als je kunt, vermijd dan direct zonlicht, net als de extreem intensieve zon midden op de dag. Laat je kinderen nooit zonder zonbescherming naar de speeltuin of school gaan. Ook moeten personen die gevoelig zijn voor zonlicht en buiten in de frisse lucht zijn nooit vergeten zich regelmatig in te smeren en de juiste kleding te dragen. En zelfs tijdens een zomerse wandeling door de stad of bij een ijskarretje verbrandt de zon de onbeschermde delen van de huid erg snel.

Lees hier meer over wat je tegen zonverbranding kunt doen.


Goed beschermd in de zomer

Als je een gevoelige huid hebt, moet je eerste doel de bescherming van je huid tegen zonnestralen en het vermijden van verbranding zijn. Vergeet niet: zelfs een beetje roodheid is een aanwijzing voor te veel zonlicht en initiële schade aan de huid. 

Speciale bescherming van speciale kleding

Het is beter het zekere voor het onzekere te nemen en je huid zo min mogelijk bloot te stellen aan direct zonlicht. Vermijd spaghettibandjes en draag in plaats daarvan T-shirts die het bovenste gedeelte van je borst en schouders bedekken. Dikke geweven stoffen bieden de beste bescherming en speciale kledingstukken met UV-bescherming zijn heel handig. 

Deze zijn oorspronkelijk afkomstig uit Nieuw-Zeeland en Australië, maar zijn nu ook hier ruim verkrijgbaar. Er zijn shirts, broeken en T-shirts te vinden, maar ook badkleding. Deze kledingstukken zijn extreem licht, drogen snel en vormen daardoor de ideale outfit voor een vakantie in het zuiden, voor alle buitenactiviteiten en vooral voor baby's en peuters.

Lees hier meer over zonbescherming voor kinderen. Ook is het beter om bij een nieuwe tattoo de zon tijdelijk te vermijden. De gevoeligere huid heeft namelijk voldoende tijd nodig om te genezen.

Zonnehoed

Vergeet je zonnehoed niet

Een zonnebril en een zonnehoed zijn in de zomer onmisbaar. Je zonnehoed heeft bij voorkeur een brede rand en bescherming voor de nek. Zo kun je de gevoelige gezichtshuid altijd in de schaduw houden.

Blijf smeren met zonnebrandcrème voor de gevoelige huid

Zonbeschermingsproducten bieden een effectieve bescherming tegen zonverbranding en huidschade op de lange termijn. Maar ze moeten wel geschikt zijn voor de behoeften van je kwetsbare, gevoelige huid. Zonlotions voor de gevoelige huid (zoals Protect & Sensitive-zonbescherming) zijn vrij van geur-, kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Ze zijn zeer huidvriendelijk en verminderen het risico op huidallergie veroorzaakt door zonlicht. Er zijn producten die speciaal zijn ontwikkeld voor de gevoelige huid van kinderen (zoals Kids Protect & Sensitive Zonnespray), die heel eenvoudig worden opgenomen en goed aan te brengen zijn. En vergeet niet de bescherming elke 2 uur opnieuw aan te brengen! Smeer alle plekken die worden blootgesteld aan de zon ruim in, vooral de neus, schouders, bovenkant van de voeten en het bovenste gedeelte van de onderarmen.

Lees hier meer over wat je moet weten over zonbescherming.

Geniet van de zon - zonnebrand voor gevoelige huid

Ontspan en geniet van de zon – met de juiste bescherming

Wanneer het beschermingsfactoren betreft, moeten mensen met een gevoelige huid minstens SPF 30 gebruiken, of beter nog, SPF 50. Voor kinderen is SPF 50+ essentieel, zoals waterproof zonnebrand. Vooral voor de kleintjes adviseren we waterproof producten, die het mogelijk maken plezier en bescherming te combineren, zelfs tijdens het zwemmen en spelen in het water.

product-stage-bg