vrouw lacht

WAT DOET VITAMINE C VOOR DE HUID?

Vitamine C is misschien wel de bekendste vitamine. Niet geheel onterecht, want het stofje draagt bij aan veel aspecten van onze gezondheid. Ook je huid kan veel baat hebben bij vitamine C.

DE POSITIEVE EFFECTEN VAN VITAMINE C OP JE HUID EN GEZICHT

Vitamine C ondersteunt de huid bij het aanmaken van collageen. Collageen is een eiwit dat een belangrijke rol speelt in het strak en stevig houden van de huid. Als je ouder wordt, neemt de hoeveelheid collageen in je huid langzaam af, met verlies van de huideigen elasticiteit als resultaat. Vitamine C kan dit, door de aanmaak te stimuleren, deels voorkomen. 

Naast dit grote voordeel doet vitamine C nog veel meer voor je huid. Doordat het zo’n krachtig antioxidant is, beschermt het de huid tegen vuil, ontstekingen en irritaties. Ook ondersteunt vitamine C het genezingsproces. 

Vitamine C speelt een belangrijke rol in bescherming tegen schadelijke zonnestralen. Bij blootstelling aan uv-straling worden vrije radicalen aangemaakt die de huidcellen kunnen beschadigen. Ook kan vitamine C de zichtbare schade van de zon verminderen. Denk bijvoorbeeld aan pigmentvlekken in het gezicht. Vitamine C zorgt ervoor dat een zonnebrandproduct beter werkt en je dus beter beschermt.

Hoeveel vitamine C is goed voor je huid?

Vitamine C is al werkzaam in een concentratie vanaf 0,6%. Echter worden vanaf 4% de beste resultaten geboekt. Let er wel op dat de werking van vitamine C afneemt als deze wordt blootgesteld aan zuurstof en licht. Daarom zitten de producten van NIVEA in ondoorzichtige verpakkingen, zodat ze hun werking tot het einde behouden.

vrouw in de zon glimlachend

HOE JE VITAMINE C IN JOUW ROUTINE VOOR HUIDVERZORGING KUNT VERWERKEN

NIVEA heeft een exclusieve lijn met vitamine C en Q10. De effectieve antioxidanten Q10 en Vitamine C helpen de huid te beschermen, te herstellen en geven de huid nieuwe energie. Ook zorgt de combinatie ervoor dat de huid meer voedingsstoffen en zuurstof opneemt.

VITAMINE C VOOR JE GEZICHT

Op zoek naar een goede skincare routine voor gezichtsverzorging? Dan zijn drie producten belangrijk om in huis te hebben. Begin de dag, na het reinigen van je gezicht, met oogcrème. Smeer rondom de ogen NIVEA Q10PLUSC Anti-rimpel + Energy Oogcontourcrème. Kraaienpootjes worden zichtbaar verminderd dankzij deze crème. Ook zorgt het voor een frisse en stralende huid en verdwijnen tekenen van vermoeidheid als sneeuw voor de zon. Gebruik vervolgens een dagcrème, zoals de NIVEA Q10PLUSC Anti-rimpel + Energy Dagcrème. Deze crème bevat naast Q10 en vitamine C ook SPF15 en biedt dus bescherming tegen de zon. In de avond gebruik je NIVEA Q10PLUSC Anti-rimpel + Energy Verkwikkende Nachtcrème. De volgende ochtend word je wakker met een uitgeruste huid die direct frisser oogt. 

VITAMINE C ALS HUIDVERZORGING VOOR JE LICHAAM

Kan ook de rest van jouw lichaam wel een stevigheidsboost gebruiken? Smeer je dan na het douchen in met NIVEA Q10 Bodymilk. Intensieve hydratatie en versterking zorgen ervoor dat je huid elastischer aanvoelt. Resultaten zijn al na twee weken zichtbaar. Voor een optimaal effect smeer je je ’s avonds in met de bodymilk, zodat het ’s nachts goed in kan werken.