vrouw die de poriegrootte verkleint

Verkleinen van grote poriën

Alles wat je moet weten over poriegrootte en welke NIVEA-producten kunnen helpen

HOE GROTE PORIËN BEHANDELEN EN VERKLEINEN

Kleine poriën, grote poriën, we hebben ze allemaal, in alle vormen en maten, en hoe dan ook, ze zijn volkomen natuurlijk. Mensen met grotere poriën vragen zich misschien af hoe je van grote poriën afkomt en of er producten zijn die je erop kunt aanbrengen.

Grote poriën kunnen de kans op mee-eters vergroten en make-up kan anders op je huid zitten dan bij kleinere poriën.

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om grote poriën in je gezicht minder zichtbaar te maken. Lees verder om tips en trucs van NIVEA te ontdekken die passen bij de behoeften van je huid.

HOE KOM JE VAN GROTE PORIËN AF: WAT VEROORZAAKT ZE?

GROTE PORIËN GEZICHT , GROTE PORIËN NEUS: ALLE VORMEN EN MATEN

De grootte van de poriën wordt bepaald door de hoeveelheid talg die je lichaam produceert, en dat kan van persoon tot persoon sterk verschillen. Talg is olie die wordt geproduceerd door de talgklieren in de huid, en die dient om de huid en het haar op ons lichaam te smeren. Sommigen van ons produceren meer talg dan anderen, en onze poriën moeten de hoeveelheid die we produceren kunnen opvangen. Hoe meer talg je produceert, hoe groter je poriën zullen zijn.

PORIËNGROOTTE VERANDERT NAARMATE JE OUDER WORDT

Zonneschade en andere omgevingsfactoren kunnen ervoor zorgen dat je poriën groter worden naarmate je ouder wordt, omdat je huid minder elastisch en veerkrachtig wordt, waardoor je poriën hun vorm minder goed kunnen vasthouden, waardoor ze groter en wijder worden.

Daarom is het zo belangrijk om in de lente- en zomermaanden zonnebescherming op je lichaam te gebruiken, en het hele jaar door SPF voor je gezicht. Dit helpt niet alleen je huid gezond te houden, maar ook als je wilt dat je poriën na verloop van tijd minder groeien. Ontdek de NIVEA zonnebrandcrème voor het gezicht

vrouw die lacht

TONER GEBRUIKEN

Een toner gebruiken voordat je een moisturizer aanbrengt, reinigt en sluit de poriën effectief voordat je zwaardere producten op je gezicht aanbrengt, en geeft je huid een essentiële hydratatieboost om er gezond uit te blijven zien. Lees onze gids over het creëren van een huidverzorgingsroutine.

OLIEVRIJE MOISTURISERS

Oil Free Moisturiser voorziet je huid van de hydratatie die ze nodig heeft, zonder dat er overtollige oliën aan je gezicht worden toegevoegd die later je poriën verstoppen, waardoor ze groter worden. Dit is vooral nuttig voor mensen met een vette huid.

blonde vrouw die lacht

JE GEZICHT STOMEN

Een stoombehandeling opent je poriën en stelt je in staat ze diep te reinigen om vuil te verwijderen. Stomen kun je thuis doen. Zet een kom met kokend water op een vlakke ondergrond voor je neer.

Drapeer een handdoek over je hoofd en plaats je gezicht boven het stomende water en houd het 5 minuten vast. Nadat je gereinigd hebt, kun je een koud kompres op je gezicht aanbrengen om de poriën te sluiten en te voorkomen dat er weer vuil in gaat zitten.

Zorg ervoor dat je je prettig voelt bij de temperaturen. Zeer warme of zeer koude temperaturen kunnen schadelijk zijn voor sommige huidtypes.

HYDRATERENDE REINIGERS

Overtollige olie op je huid komt van vele plaatsen. Het kan worden veroorzaakt door factoren als te weinig of te veel vocht, genetische aanleg of wat je onlangs hebt gegeten. Een goede reiniger garandeert niet altijd verminderde poriën, maar reinigen blijft belangrijk. Vermijd uitdrogende formules, want die kunnen leiden tot nog meer overtollig talg. Probeer in plaats daarvan NIVEA MicellAIR Water Sensitive Skin, ontworpen om geen resten achter te laten op de huid.

VERWIJDER JE MAKE-UP VOOR JE NAAR BED GAAT

Make-up tip 101: verwijder je make-up met een zachte gezichtsreiniging voor je naar bed gaat om ophoping te voorkomen. Probeer je te concentreren op de bekende probleemgebieden en dit zal helpen om de poriën op je neus en kin te verkleinen, vaak twee van de belangrijkste gebieden waar poriën verstopt raken.

KLEI MASKERS

Met een kleimasker wordt overtollige olie uit de huid geabsorbeerd, terwijl ook vuil uit grote, verstopte poriën wordt verwijderd. De NIVEA Urban Skin Detox 3-in-1 Claywash is hier perfect voor.

VERMIJD PRODUCTEN DIE JE HUID STIMULEREN OM MEER OLIE TE PRODUCEREN

Producten die bedoeld zijn om je huid uit te drogen, zullen de hoeveelheid olie die je huid produceert alleen maar doen toenemen, omdat ze proberen dit tegen te gaan en de huid opnieuw te smeren. Hoe meer olie je produceert, hoe groter je poriën eruit zullen zien.

ALOE VERA

 

Aloë vera heeft natuurlijke poriënverstevigende eigenschappen en bevat geen agressieve chemicaliën die de huid kunnen irriteren. Het heeft ook uitstekende verzachtende eigenschappen waardoor je huid verjongd aanvoelt en het is ook perfect voor mensen met een gevoelige huid.