De schoonheid van lachrimpels - NIVEA

DE SCHOONHEID VAN LACHRIMPELS

Veel lachen zorgt ervoor dat je fijne lijntjes krijgt in de hoek van je mond en rondom je ogen. Ze zijn een teken van een gelukkig leven. Ontdek meer over deze lachrimpels en hoe je ze het beste kunt verzorgen.

LACHRIMPELS ROND DE MOND

Sommige vrouwen vinden ouder worden en de rimpels die daarbij horen helemaal niks en proberen het proces zoveel mogelijk te verlangzamen. Bekijk je ouder worden eens vanaf de andere kant, dan zie je ook de positieve aspecten die erbij horen. Vergeet niet dat bij ouder worden ook een lang en gelukkig leven vol bijzondere ervaringen hoort. De lachrimpels rondom je mond laten zien welke emoties je hebt gekend en hoeveel leuke momenten je hebt meegemaakt. Door anders naar ouderdom te kijken, voel jij je zelfverzekerder en leer je van je natuurlijke zelf te houden.

Blonde vrouw met lichte lachrimpels – NIVEA

LACHRIMPELS ROND DE OGEN

Niet alleen fijne lijntjes rond je mond zijn onderdeel van ouder worden, ook lachrimpels rond je ogen horen erbij. Je huid is hier dun en beweegt veel. Kijk maar eens hoe je ogen iets dichtknijpen als je lacht. Hierdoor zullen hier vaak de eerste rimpels ontstaan, de zogenoemde kraaienpootjes.


LACHRIMPELS ZICHTBAAR VERMINDEREN? LEES DEZE TIPS

Hoewel fijne lijntjes niks zijn om je voor te schamen, wil je misschien toch die lachrimpels zichtbaar verminderen. Ga in dat geval aan de slag met gezichtsyoga. Herhaal de volgende tips met regelmaat en het resultaat zal voor zichzelf spreken!
Lachrimpel oefeningen – NIVEA

BOLLE WANGEN

Vouw je lippen naar binnen houd ze strak op elkaar. Blaas je wangen op terwijl je lippen in dezelfde positie blijven. Tel tot vijf, laat los en herhaal de oefening daarna nog enkele keren.

Lachrimpel oefeningen – NIVEA

VISSENGEZICHT

Zuig je wangen naar binnen en tuit je lippen, waardoor je een vis imiteert. Houd dit vijf seconden vast en laat dan los. Herhaal de oefening enkele keren.

Lachrimpel oefeningen – NIVEA

WANGEN KNIJPEN

Maak een brede lach waarbij je jouw tanden laat zien. Knijp in je wangen om je mondhoeken aan te spannen. Hierdoor ga je aan de slag met de specifieke plek waar lachrimpels kunnen ontstaan. Herhaal deze oefening vijf keer.

Lachrimpel oefeningen – NIVEA

MAAK EEN O-VORM

Deze oefening is perfect om de spieren in je wangen aan te spannen. Maak een kleine O-vorm met je lippen een klein beetje uit elkaar. Probeer, terwijl je dit doet, te glimlachen. Hierbij hoor je de spieren in je wangen te voelen. Houd een paar seconden vast voordat je weer ontspant.

Lachrimpel oefeningen – NIVEA

JUKBEENDEREN OMHOOG

Houd je lippen op een ontspannen manier op elkaar. Lach breeduit waardoor (de huid bovenop) je jukbeenderen omhoog wordt getild. Houd deze houding een paar seconde vast en ontspan dan weer. Door deze oefening train je jouw gezichtspieren en verminder je lachrimpels.

VERZORGING VAN LACHRIMPELS

Met de juiste gezichtsverzorging kun jij lachrimpels zichtbaar verminderen. Smeer in de ochtend altijd een dagcrème om je huid te beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Een crème met Q10 gaat daarnaast ook rimpels te lijf. De krachtige Q10 formule ondersteunt de huid bij vitale functies, zoals bescherming, verjonging, herstel en vernieuwing van huidcellen. Reinig ’s avonds je huid en ontdoe het van alle make-up, talg en ander vuil. Gebruik daarna een goede nachtcrème. De huid rondom je ogen is dunner en heeft speciale verzorging nodig. Smeer deze huid daarom in met een oogcrème voor optimaal resultaat.

ANDERE TIPS OM LACHRIMPELS TE VERMINDEREN

  • Zorg dat je voldoende water drinkt om je huid goed gehydrateerd te houden.
  • Eet voldoende voeding dat vitamine E bevat. Vitamine E is een belangrijke antioxidant die helpt om je huid er jong en fris uit te laten zien.
  • Probeer te stoppen of te minderen met roken als je dat vaak doet. Roken zorgt ervoor dat je huid zijn elasticiteit verliest.
  • Smeer je altijd in met een zonnebrandcrème om je te beschermen tegen schadelijke UV-A-stralen.