Maar wat is 'normaal'?

De kwaliteit van onze huid wordt bepaald door genetische aanleg, omgevingsfactoren of onze leeftijd. De normale huid is bijna perfect. Door het feit dat deze huid net strak genoeg is, is ze zacht en soepel. Ze is niet gevoelig en heeft een goede bloedcirculatie. Maar ook een normale huid heeft vocht en bescherming nodig om er gezond te blijven uitzien.
Bescherming van de huid

Behoud de natuurlijke beschermlaag van je huid

Als je vaak een douche of bad neemt, wordt je huid overbelast en de natuurlijke beschermfunctie beschadigd. De huid verliest vocht en wordt droog en ruw. Ook kunnen schadelijke stoffen en bacteriën de huid makkelijker binnendringen, waardoor puistjes en mee-eters ontstaan.


De natuurlijke beschermlaag van de huid 

De bovenste huidlaag vormt een beschermlaag tegen omgevingsinvloeden en zorgt ervoor dat er geen vocht uit de huid verdampt. 
De beschermende zuurmantel bestaat oorspronkelijk uit de lichaamseigen lipiden. De stevige structuur van de lipiden garandeert voldoende vocht en zorgt ervoor dat de huid er gezond en stralend uitziet. 
Dankzij de stevige beschermende zuurmantel wordt de huid eveneens beschermd tegen schadelijke micro-organismen, infecties, irritaties en allergieën. Om te voorkomen dat een normale huid geen droge of gevoelige huid wordt, moet de vocht- en vetbalans in evenwicht worden gehouden. Door middel van een consequent schoonheidsritueel ondersteun je je huid en zorg je er tevens voor dat deze langdurig gezond, sterk en elastisch blijft. 

 

Wat is een pH-waarde? 

Een pH-waarde is de waarde van de concentratie aan zuren in vloeistoffen. Omdat onze huid voornamelijk uit water bestaat, heeft ze haar eigen pH-niveau. Onze huid is licht zuurhoudend als gevolg van de combinatie van de huideigen stoffen zoals talg, transpiratievocht en water. De pH-waarde speelt een belangrijke rol bij de juiste huidverzorging: de gemiddelde pH-waarde van de beschermende zuurmantel bedraagt 5,5.

Maar normale zeep heeft een veel hogere pH-waarde, waardoor de pH-waarde van de huid stijgt als deze wordt gereinigd. Alleen een gezonde en normale huid slaagt erin om in korte tijd het pH-niveau te verlagen tot het natuurlijke niveau. Lees hier meer over je huid en haar werking.


Het schoonheidsritueel voor lichaam en gezicht

Een normale huid blijft alleen langdurig gezond als deze correct wordt gereinigd en gehydrateerd, zodat deze er elke dag opnieuw fris en stralend uitziet. Het schoonheidsritueel voor de normale huid is vrij eenvoudig – het enige waar een huid niet tegen kan, is een verkeerde verzorging.

Gezichtsverzorging voor de normale huid

 • Een normale huid moet ook grondig worden gereinigd, zowel 's morgens als 's avonds. Je hoeft geen extra milde reinigers te gebruiken, maar voor de zekerheid kun je het beste een reinigingsmelk of een alcoholvrije tonic gebruiken.
 • Als je een normale huid hebt, gebruik dan wekelijks een exfoliërende reinigingsgel. De schurende deeltjes in de scrub verwijderen dode huidschilfers. Bijvoorbeeld de Essentials Dagelijkse Reinigingsscrub.
 • Een vochtinbrengende crème met vitamine E en zonbeschermingsfactor beschermt de normale huid tegen omgevingsinvloeden en voorkomt vroegtijdige veroudering. NIVEA Essentials +24h Hydraterende Dagcrème met SPF 30 heeft een aangenaam frisse geur en hydrateert je huid. 
 • Of kies voor de NIVEA Care, die diep hydrateert zonder vettig aan te voelen. Je kunt de NIVEA Care trouwens op je gezicht en je lichaam gebruiken.
 • Een normale huid heeft behoefte aan veel vocht, zodat ze de hele dag fris en aangenaam zacht aanvoelt. 
 • Belangrijk: als je een normale huid hebt, let er dan op dat je de juiste vochtinbrengende crème gebruikt.
 • Lees hier onze geweldige tips over gezichtsverzorging.
Gezichtsverzorging
Personal hygiene

Lichaamsverzorging voor de normale huid

 • Zeep beschadigt de natuurlijke beschermlaag van de huid. Gebruik daarom reinigingsproducten met synthetische wasmiddelen in plaats van zeep. Bijvoorbeeld NIVEA's Creme Soft met zacht parfum en amandelolie is heel huidvriendelijk en pH-neutraal.
 • Crèmes die snel in de huid dringen en een licht hydraterende werking hebben, zijn ideaal voor de normale huid. NIVEA's Express Body Lotion werd speciaal ontwikkeld voor de behoeften van de normale huid. Deze formule, verrijkt met zeemineralen en Hydra IQ, ondersteunt de huideigen vochtbalans en maakt de huid zacht en glad. Een ander geschikt product is NIVEA Care, dat lichte hydrowax bevat die je huid diep hydrateert zonder ze vettig te doen aanvoelen.
 • Een natte huid kan een vochtinbrengende formule sneller opnemen: NIVEA's Hydraterende Onder de Douche Body Lotion zal je huid verwennen, zelfs terwijl je onder de douche staat – op die manier hoef je je huid na het douchen niet meer te hydrateren.
 • Een normale huid moet ook tegen de zon worden beschermd, want UV-straling versnelt het verouderingsproces. De huid verliest haar elasticiteit, wordt droog en ruw, en ontwikkelt rimpels. NIVEA’s Protect & Hydrate Hydraterende Zonnemelk beschermt de huid zodra je de melk hebt aangebracht.
 • Lees hier meer over huidverzorging in de zon.
product-stage-bg

Lichte vochtinbrengende crème voor een zachte, normale huid

Fit en gezond voor een stralende huid

Het hele jaar door consequent je huid verzorgen, gezond eten, voldoende bewegen, en je ontspannen zijn de beste manieren om een prachtige normale huid te bereiken.
Gezond eten
Verwen jezelf en je huid

Voeding voor een schitterende huid

In vers fruit en verse groenten zitten belangrijke vitamines, sporenelementen, en antioxidanten voor de huid. Deze zorgen ervoor dat de huid er stralend uitziet en beschermen ons tegen rimpels.
Voldoende drinken
Verwen jezelf en je huid

Vocht uit het lichaam

Naast evenwichtige voeding heeft onze huid ook voldoende water nodig – drink ten minste twee liter water per dag!
Gezond slapen
Verwen jezelf en je huid

Schoonheidsslaapje

Voldoende slaap en een rijke nachtcrème zorgen ervoor dat je huid optimaal kan herstellen en geven de juiste vochtbalans aan je normale huid. Het ideale aantal uren slaap is 7 tot 8 uur per nacht.
Sporten
Verwen jezelf en je huid

Bewegen voor een gezonde teint

Veel bewegen in de buitenlucht geeft het lichaam zuurstof, stimuleert de bloedcirculatie en zorgt voor een gezond kleurtje op je wangen – het lijkt wel magie.
Sauna
Verwen jezelf en je huid

De tijd nemen om af en toe te ontspannen

Verwen jezelf en je huid op wat ontspanning in een sauna of stoombad: door te zweten, worden giftige stoffen en onzuiverheden uit je huid verwijderd.