Hoe gezichts-
masker
gebruiken?

CREËER EEN RUSTMOMENT VOOR JEZELF EN LAAT JE HUID HERSTELLEN.

Gezichtsmaskers voor alle huidtypes

Stress, direct zonlicht, luchtverontreiniging en onvoldoende rust zijn allemaal factoren die de huidkwaliteit negatief kunnen beïnvloeden. Door regelmatig een masker voor je gezicht te gebruiken, creëer je een rustmoment voor jezelf en geef je je huid de kans om te herstellen. NIVEA heeft een grote verscheidenheid aan goede gezichtsmaskers voor verschillende huidtypes en leeftijden. Zo hebben we speciale maskers voor de vette huid, maar ook voor de droge of verouderde huid. Wil je je masker aanbrengen, hou je dan altijd aan simpele basisregels. Maak eerst je huid goed schoon en verwijder alle make-up. Met stoom of een warme handdoek over je gezicht zorg je dat je poriën goed geopend zijn, zodat je masker zijn reinigende werking kan doen. Naderhand verwijder je het masker en spoel je na met koud water, zodat je schone poriën zich sluiten.

Welk gezichtsmasker past bij jouw huid?

Wil je een goed gezichtsmasker waar je huid écht van profiteert, dan is het nodig om te bepalen welk huidtype je hebt. Een droge huid, een verouderde huid of een vettige huid hebben elk hun eigen eisen. NIVEA heeft voor ieder huidtype een uitstekend gezichtsmasker. Zoek je een gezichtsmasker voor de droge huid, denk dan aan een sterk hydraterend masker. Een sterke hydratatie is ook belangrijk bij een masker voor de verouderde huid. Als je huid goed gehydrateerd is, zullen rimpels minder opvallen. Kies je daarnaast voor een masker met hyaluronzuur, dan zal je masker helpen je natuurlijke collageen- en elastineproductie te stimuleren. Je huid voelt elastischer en soepeler en maakt een verjongde indruk. Een vettige huid is een uitstekende voedingsbodem voor bacteriën en andere micro-organismen die in je poriën gaan zitten en huidproblemen kunnen veroorzaken. Een masker voor de vette huid moet dan ook reinigend zijn en een antibacteriële werking hebben.


Hoe kun je het beste een gezichtsmasker aanbrengen?

Wil je een masker aanbrengen, zorg dan voor een rustige omgeving waarin je niet gestoord wordt en ook echt kunt ontspannen. Veel mensen brengen hun gezichtsmasker aan met de vingertoppen en masseren het in. Echter, zorg ervoor dat je handen écht schoon zijn. Je wilt immers geen bacteriën in je poriën gemasseerd krijgen. Je kunt je masker daarom beter met een schoon kwastje aanbrengen. Je kunt ook verschillende maskers tegelijkertijd gebruiken. In dat geval werkt een masker aanbrengen met een kwast ook nog veel efficiënter.


Hoe vaak moet ik een gezichtsmasker gebruiken?

Hoe vaak je een gezichtsmasker kunt gebruiken, hangt af van je huid en de bestanddelen van je masker. Op de verpakking of de gebruiksaanwijzing van goede gezichtsmaskers staat vermeld hoe vaak per week je het mag aanbrengen. In de gebruiksaanwijzing staat niet alleen hoe vaak je een gezichtsmasker mag gebruiken, maar ook hoe lang. NIVEA heeft bijvoorbeeld voedende gezichtsmaskers die je als een nachtcrème aanbrengt en ook de hele nacht mogen blijven zitten. Daarnaast kun je ook een masker gebruiken dat al binnen één minuut zijn werking doet.