Gezichtszeep

GEZICHTSZEEP: REINIG JE GEZICHT MET EEN CLEANSING BAR

Creëer een plasticvrije reinigingsroutine met de nieuwe cleansing bars van NIVEA. Gebruik de gezichtsreiniger, make-up remover en/of scrub en geniet van vele voordelen voor jezelf én het milieu.

WAT IS GEZICHTSZEEP?

Een blok zeep bij de kraan is nog steeds op veel plekken de standaard. Maar waar het bij veel huishoudens al jaren in de wc of keuken ligt, verschijnt het nu ook steeds vaker in de badkamer: in de vorm van gezichtszeep. Maar wat is het eigenlijk? Gezichtszeep, dat ook wel bekend staat als cleansing bar of face bar, is een reinigingsmiddel voor je gezicht. Maar in plaats van dat het product vloeibaar is en in een flesje zit, zoals bij een reinigingsmelk of tonic het geval is, heeft gezichtszeep een vaste vorm. Daardoor lijkt het op de ‘klassieke’ zeep waarmee je jouw handen wast. 

Toch verschilt gezichtszeep wel degelijk van normale zeep. Zeep waarmee je jouw handen wast is vaak wat agressiever, omdat het vele bacteriën en bacillen van je handen moet verwijderen. Gezichtszeep is milder, omdat het anders kan resulteren in een droge huid. Daarnaast moet het ander vuil verwijderen van handzeep: zweet, talg, stof, make-up en ander vuil.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN GEZICHTSZEEP?

Wat is het beste aan zeep voor je gezicht? De NIVEA cleansing bars hebben enkele voordelen ten opzichte van klassieke gezichtszeep of gezichtsreinigers. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor het milieu. Lees hieronder waarom het een goed idee is om te kiezen voor een plasticvrije skincare routine.

Beste zeep voor gezicht

BETER VOOR JE HUID

De face bars van NIVEA zijn geen echte gezichtszeep. Ze bevatten namelijk geen zeep. Dat klinkt gek, want hoe wordt je huid dan gereinigd? Dat gebeurt met syndets: synthetische reinigingsmiddelen. Je gezicht reinigen met echte zeep is namelijk helemaal niet zo goed. De pH-waarde van zeep ligt veel hoger dan die van je huid, waardoor het een trekkerig en droog gevoel kan achterlaten. De pH-waarde van syndets ligt juist in lijn met je huid. Het resultaat? Een milde reiniging waardoor je huid fris, schoon én zacht aanvoelt.

BETER VOOR HET MILIEU

De cleansing bars en scrub van NIVEA Naturally Clean hebben meerdere voordelen voor het milieu. Zo zijn ze volledig plasticvrij, bevatten ze geen ingrediënten van dierlijke afkomst (en zijn dus helemaal veganistisch) en zijn ze voor 99% van natuurlijke oorsprong. Denk bijvoorbeeld aan bosbesexract en amandelolie, die je huid zachter en soepeler maken. Dankzij al deze voordelen mag de natuurlijke gezichtszeep van NIVEA het COSMOS NATURAL-certificaat voor milieuvriendelijke producten van Ecocert Greenlife dragen.

Natuurlijke gezichtszeep

ONTDEK DE NIVEA CLEANSING BARS

In het NIVEA Naturally Clean-assortiment vind je vier verschillende reinigingsbars: twee voor dagelijks gebruik, een make-up remover en een scrub. 

NIVEA cleansing bar

VERFRISSENDE REINIGINGSBAR

Ontdek de nieuwe manier om je gezicht te reinigen met de NIVEA Naturally Clean Verfrissende Reinigingsbar. De cleansing bar reinigt diep, zonder dat de pH-waarde van de huid uit balans wordt gebracht. De formule bevat amandelolie en bosbessen en zorgt dagelijks voor een gehydrateerd en zacht huidgevoel.

NIVEA cleansing bar

VERZACHTENDE REINIGINGSBAR

Op zoek naar een milde face bar? Dan is de NIVEA Naturally Clean Verzachtende Reinigingsbar iets voor jou. De gezichtszeep met druivenpitolie is geschikt voor de droge en gevoelige huid, want hij reinigt grondig maar mild.

NIVEA face bar

MAKE-UP REMOVER

Make-up verwijderen, maar wel op een duurzame manier? Probeer dan de NIVEA Naturally Clean Make-up Remover met zwarte thee-extract. Hiermee haal je in een handomdraai jouw make-up eraf, van zowel je huid als je ogen en lippen. De cleansing bar laat geen olieresten achter en is extra zacht voor je wimpers.

NIVEA face bar scrub

ZUIVERENDE SCRUB

Je gezicht scrubben doe je natuurlijk met de NIVEA Naturally Clean Zuiverende Scrub. Deze face bar met actieve houtskool exfolieert, reinigt grondig en laat een matte huid achter. Gebruik de scrub eens per week voor extra schoonheid en een zacht huidgevoel.

ZO GEBRUIK JE DE NIVEA REINIGINGSBARS

Benieuwd hoe je jouw gezicht op de juiste manier reinigt met zeep? Bekijk hieronder de video’s om te leren hoe je de gezichtsreiniger, make-up remover en scrub gebruikt voor het beste resultaat: een schone en zachte huid.

1 GEZICHTSREINIGER
In deze instructievideo van 30 seconden leer je hoe je de NIVEA gezichtsreinigingsbar
2 MAKE-UP REINIGER
In deze instructievideo van 30 seconden leer je hoe je de NIVEA make-up remover bar
3 SCRUB BAR
In deze instructievideo van 30 seconden leer je hoe je de NIVEA scrub bar gebruikt.