Je gezicht reinigen bij een gevoelige huid

Niet elk huidtype is hetzelfde. Mensen met een gevoelige huid ervaren vaker huidirritaties. De huid kan droger aanvoelen en sneller rood worden. Je kunt je leven lang last hebben van een gevoelige huid, maar het kan ook opkomen en weer verdwijnen.

Heb ik een gevoelige huid?

Heb je last van een schilferende huid, een erg droge huid of kleur je snel rood? Dan zou je een gevoelige huid kunnen hebben. Omdat reguliere reinigingsproducten de huid enigszins uitdrogen, heb je nu gezichtsreiniging nodig die je huid wel reinigt, maar niet aantast.

Wat zijn de mogelijke oorzaken van mijn gevoelige huid?

Er zijn een aantal factoren die een gevoelige huid kunnen veroorzaken of gevoeligheid kunnen versterken:

 • Een gevoelige huid kan erfelijk bepaald zijn
 • Hormonale veranderingen kunnen gevoeligheid beïnvloeden
 • Stress
 • Weersinvloeden, zoals kou en wind
 • Externe invloeden zoals UVA- en UVB-straling, maar ook luchtverontreiniging
 • Niet goed afgestelde airconditioning
 • Slechte eetgewoontes en te weinig vochtopname
 • Het gebruik van verzorgingsproducten die niet bij je huidtype passen
 • Te harde en intensieve reiniging


Denk bijvoorbeeld eens aan scrubben. Afhankelijk van je huidtype en de scrub, is eens per week scrubben vaak voldoende. Met sommige scrubs kun je dit gerust vaker doen. Het neemt dode huidcellen weg en geeft je huid een gezonde uitstraling. Doe je het vaker dan 4 keer per week, dan kan het ook levende huidcellen beschadigen, met irritatie en een rode huid als gevolg. 

 

Eenvoudige leefstijltips voor mensen met een gevoelige huid

Neem je douchegewoontes eens onder de loep. Veel mensen douchen lang en met heet water. Je kunt beter kort douchen met lauwwarm water, om roodheid in het gezicht en huidirritatie te voorkomen.
Tijdens de zomermaanden gebruik je een zonnebrandcrème als je buiten komt. Heb je een gevoelige huid, doe dat dan ook in andere jaargetijden. Ook dan kunnen UVA- en UVB-stralen van de zon je huid negatief beïnvloeden. Een voedende én beschermende crème zoals NIVEA Sun Anti-Age gezichtszonnecrème SPF 30  is dan een weldaad voor je huid.

Blijf altijd goed gehydrateerd. Dit doe je niet alleen van binnenuit door voldoende te drinken. Werk ook van buitenaf met een vochtinbrengende crème die bovendien vocht goed vasthoudt. NIVEA Naturally Good dagcrème sensitive is hiervoor zeer geschikt.

Heb je een gevoelige huid en ben je ook gevoelig voor bepaalde ingrediënten? Dan kun je beter je gezicht reinigen met producten die ingrediënten van natuurlijke oorsprong bevatten, die zacht zijn voor je huid en je huidbalans in stand houden. De NIVEA Naturally Good reinigingsmelk zorgt voor een zeer effectieve natuurlijke gezichtsreiniging.

*Ingrediënten afkomstig uit de natuur die na verwerking meer dan 50% van hun natuurlijke staat behouden, inclusief water.

Hoe kan ik mijn gevoelige gezichtshuid reinigen op natuurlijke wijze?

Is het nodig om je gezicht zowel 's ochtends als 's avonds te reinigen? Ja, dit is nodig. Na een nacht kunnen dode huidcellen, zweet, huidvetten en micro-organismen van je huid op je hoofdkussen komen komen. Begin de dag goed met producten voor huid reiniging die:

 • vochtinbrengende en rustgevende bestanddelen bevatten
 • effectief zijn in het verwijderen van vuil, maar zacht zijn voor je huid omdat je niet hoeft te wrijven
 • de natuurlijke vochtbalans van je huid intact houden
 • vrij zijn van zeep en andere agressieve bestanddelen
 • het liefst voorzien zijn van goede en natuurlijke ingrediënten
 

Make-up verwijderen van een gevoelige huid

De Naturally Good reinigingsmelk van NIVEA is zeer goed in het verwijderen van make-up resten, ook bij de ogen. Door zijn vochtinbrengende eigenschappen voelt je huid niet droog of strak aan. Een snelle en zachte gezichtsreiniging krijg je ook met het innovatieve NIVEA Micellair Water. Zijn er momenten dat je snel resultaat wilt, zonder je gevoelige huid te belasten? Zorg dan dat je altijd reinigingsdoekjes bij je hebt.