zoete amandelolie huid

DE WERKING VAN ZOETE AMANDELOLIE

De positieve effecten van zoete amandelolie op het gezicht, haar en huid zijn al eeuwen bekend. Amandelolie heeft uitstekende voedende eigenschappen en voelt aan als een weldaad voor je huid. Door de invloed van zoete amandelolie gaat je huid zachter aanvoelen. En wie wil dat nou niet?

ZOETE AMANDELOLIE: WAAR KOMT HET VANDAAN?

De naam verraadt het al: zoete amandelolie wordt gewonnen uit rauwe amandelen. De amandelboom, die tegenwoordig in het gehele gebied rond de Middellandse Zee groeit, komt oorspronkelijk uit het westen van Azië en Noord-Afrika. Door middel van koude persing wordt amandelolie dan ook al heel lang gewonnen. Vroeger had het voornamelijk medicinale toepassingen. Amandelolie werd bijvoorbeeld gebruikt om darmkrampen te verlichten. Door het op de huid aan te brengen en in te masseren, had het een pijn verlichtende werking. In de middeleeuwen ontdekte men vele culinaire toepassingen en werd amandelolie veel verhandeld. Tegenwoordig gebruiken we deze natuurlijke olie vooral voor cosmetische doeleinden. De werking van amandelolie, vaak in combinatie met andere natuurlijke ingrediënten, is bijzonder heilzaam voor je haren, je lichaamshuid en de huid van je gezicht.

De positieve werking van zoete amandelolie komt onder andere dankzij de ingrediënten:

  • Vitamine E
  • Kalium
  • Zink
  • Eiwitten
  • Onverzadigde vetzuren
zoete amandelolie

DE WERKING VAN ZOETE AMANDELOLIE OP HUID EN HAAR

ZOETE AMANDELOLIE VOOR HET GEZICHT

Breng gezichtsproducten met zoete amandelolie op je gezicht aan en je voelt meteen dat het niet vettig is en gemakkelijk in je huid trekt. Omdat amandelolie van nature hypo-allergeen is, zijn producten met amandelolie ook zeer geschikt voor mensen met een gevoelige of droge gezichtshuid. In het assortiment van NIVEA vind je een nachtcrème met ingrediënten van natuurlijke oorsprong zoals amandelolie, jojobaolie en arganolie. Het aanbrengen op de huid is heel gemakkelijk.

ZOETE AMANDELOLIE VOOR HET HAAR

Masseer regelmatig zoete amandelolie in je haar en op je hoofdhuid. Je kapsel krijgt een natuurlijk ogende glans. Door de voedende eigenschappen worden je haren weer veerkrachtig en soepel. Amandelolie is zeker aan te raden als je last hebt van roos of beschadigd haar, zoals gespleten haarpunten.

ZOETE AMANDELOLIE VOOR DE HUID

Je wilt niet dat een olie of crème je poriën verstopt. Dat risico loop je niet met natuurlijke zoete amandelolie. Amandelolie houdt het vocht van je huid vast, zorgt voor souplesse en geeft je huid een gezonde glans. Gebruik amandelolie voor je huid in geval van jeuk, huidirritatie en als je huid droog of strak aanvoelt.

ZOETE AMANDELOLIE VOOR DE VOETEN

Heb je wel eens last van een overmaat aan eeltvorming, bijvoorbeeld bij je hielen? Of heb je droge voeten? Vaak is je huid dan beschadigd en kan het pijnlijk aanvoelen. Amandelolie geeft al snel verlichting. Door zijn hoge zinkgehalte levert amandelolie een bijdrage aan het natuurlijke herstelproces van je voeten.

Amandelolie tegen wallen

AMANDELOLIE TEGEN WALLEN ONDER DE OGEN

Wallen onder je ogen geven je een vermoeid uiterlijk. Wil je jouw wallen verminderen? Masseer voordat je gaat slapen de huid rond je ogen in met zoete amandelolie. Je zult merken dat je fris en jonger oogt als je weer wakker bent!