Vermoeid gezicht

5 TIPS OM EEN
VERMOEID GEZICHT OP TE PEPPEN

Genoeg slaap en ontspanning is een van de oplossingen voor een uitgeruste uitstraling, maar met een drukke planning is daar helaas niet altijd tijd voor. Gelukkig kun je een vermoeid gezicht met deze 5 tips snel oppeppen.

EEN VERMOEIDE HUID VERZORGEN

Een lange dag, een korte nacht, weinig tijd voor ontspanning en een vermoeid gezicht als resultaat. De vraag of je moe bent is dan wel het laatste wat je wilt horen. Hoe graag we ook fris en fruitig voor de dag komen, als we eenmaal moe zijn dan tekenen lijntjes of een doffe teint ons gezicht. Een anti-age crème helpt fijne lijnen en rimpels zichtbaar verminderen. Maar er zijn dagen waarop je rondom de ogen wel wat extra hulp voor donkere kringen kunt gebruiken. Of ochtenden waarop je jouw gezicht graag een boost wilt geven. En dat kan! Ook al heeft een vermoeid gezicht nog zo veel verschillende oorzaken, met deze tips en producten laat je jouw huid en gezicht binnen no-time weer stralen.

Vermoeid gezicht oorzaak

WAT ZIJN DE OORZAKEN VAN EEN VERMOEID GEZICHT?

Naarmate we ouder worden verliest de huid haar elasticiteit en volume. Maar dat is niet het enige waardoor de huid haar veerkracht verliest. Ook erfelijkheid, onze gewoontes, leefstijl en het uitblijven van huidverzorging hebben invloed op onze uitstraling. Zo weten we dat roken en alcohol niet goed zijn voor de gezondheid én de huidconditie, maar dat geldt ook voor het eten van veel bewerkt voedsel. Daarnaast ontstaat een vermoeide huid vaak door stress, een slechte nachtrust, kou, vervuiling, uitdroging en ophopingen van dode huidcellen.

HEB JIJ VAAK LAST VAN EEN VERMOEIDE HUID?

Kan stress jouw reden zijn voor een vermoeid gezicht? Probeer dan, waar het kan, een stapje terug te nemen. Rust is niet alleen belangrijk voor de huid, maar ook voor onze fysieke en mentale weerbaarheid. Een paar kleine aanpassingen in onze dagelijkse gewoontes kunnen al een verfrissend verschil maken. Doe nieuwe energie op en verwen jezelf bijvoorbeeld eens met een innerlijke schoonheidsmassage. Een hoofd- of een gezichtsmassage is goed voor de spieren. En je creëert ook nog eens een heerlijk ontspanningsmomentje, gewoon bij jou thuis!

WAT KUN JE DOEN BIJ EEN VERMOEIDE HUID?

Niet alle oorzaken van een vermoeid gezicht kunnen we helemaal zelf beïnvloeden, maar een doffe teint of bleek gezicht zijn tekenen van vermoeidheid die jouw aandacht vragen. Gelukkig kunnen we een vermoeide huid in een handomdraai oppeppen. Dus zeg maar dag tegen die grauwe gloed, want met deze 5 tips ga jij alsnog stralend de deur uit!

Vermoeid gezicht oppeppen

1. START DE DAG MET EEN GLIMLACH

Ja, dit is echt een slimme tip! Zelfs op de vroege morgen en mét een vermoeid gezicht. Uit onderzoek blijkt namelijk dat onze hersenen het gelukshormoon endorfine afgeven zodra wij lachen. Het klinkt misschien raar, maar door een lach te forceren kunnen we ons brein laten geloven dat we blij zijn. Hierdoor voel je je niet alleen beter, je ziet het ook!

Vermoeide huid

2. FRIS & SCHOON

Kickstart de ochtend met een plens ijskoud water in je gezicht. Het vermindert de opgezwollen of vermoeide huid onder de ogen én je bent meteen wakker. Eenmaal fris is het tijd voor een reiniging. Onze huid scheidt afvalstoffen uit en herstelt zich als we slapen. Een verfrissende facewash of scrub voorkomt dat we het opgestapelde vuil weer terug de huid insmeren.

Vermoeide huid door stress

3. HYALURON ALS PERFECTE ENERGIZER

Heb je in de ochtend nog tijd? Dan geeft een masker met hyaluronzuur jouw vermoeide uitstraling een echte boost. Of gebruik een oogcrème met hyaluronzuur. We denken vaak dat de huid onder onze ogen donker kleurt, maar eigenlijk is de huid gedehydrateerd waardoor het donkerder lijkt. Hyaluronzuur helpt de vermoeide huid haar vochtgehalte aan te vullen. En dat is precies wat je zoekt!

Vermoeid gezicht tip

4. SMEER ALTIJD EEN DAGCRÈME

Na de verzorging is het tijd om de huid te beschermen met een voedende dagcrème. Extra tip: masseer ‘m in, zo stimuleer je de doorbloeding! Heb je een dagcrème die snel intrekt en niet te vettig is? Dan kun je deze prima onder je make-up dragen. De crème werkt als een beschermlaag en helpt het vocht in de huid te houden. Iets waar een vermoeide huid snel tekort aan heeft.

Vermoeide uitstraling

5. EEN LAATSTE TOUCH

Als je nog niet bekend bent met BB-crèmes, dan is dit hét moment om het te proberen. BB-cream is vergelijkbaar met foundation, maar doet net ietsje meer. Naast het camoufleren van onzuiverheden, hydrateert en beschermt het de huid ook. Het resultaat is een egaal, verzorgd gezicht met een gezonde glow. Een klein beetje mascara voor een frisse blik en jij bent klaar om de dag te beginnen!

HOE VOORKOM JE EEN VERMOEIDE UITSTRALING?

Iets voorkomen doen we natuurlijk liever dan genezen. Alleen weet je van tevoren niet altijd of je uitgerust wakker wordt of met een vermoeide uitstraling. Daarentegen is het sowieso goed om de huid te verzorgen en een gebalanceerde levensstijl te onderhouden. Als je dan een keertje minder uren slaapt of drukke dagen hebt op werk, kun je jouw huid beter opvangen. Maar je kunt nog meer doen om een vermoeide uitstraling te voorkomen!

VERGEET JOUW MAKE-UP NIET TE VERWIJDEREN

Het lijkt onschuldig om je make-up er voor een nachtje op te laten zitten, maar niets is minder waar. Omdat de huid ’s nachts ademt en herstelt, zit make-up dit proces flink in de weg. Probeer daarom altijd je gezicht te reinigen voor het slapengaan. Zo geef je de huid ruimte om zich te vernieuwen.

VOED DE HUID

Helaas hoort het erbij: onze huid verslapt als we ouder worden. Een rijke nachtcrème daarentegen verstevigt, ondersteunt het herstel, voedt en houdt de huid elastisch. De huid heeft ’s avonds alle tijd om uit te rusten, zonder invloeden van buitenaf. Anders dan dagcrèmes zijn nachtcrèmes daarom ook rijker en romiger in textuur.

GEBRUIK ZOETE AMANDELOLIE

Zoete amandelolie heeft veel voedende eigenschappen. Het is heilzaam voor zowel ons haar, als het lichaam en ons gezicht. Zoek je iets wat helpt tegen wallen? Masseer zachtjes voordat je gaat slapen de huid rondom de ogen met amandelolie. De volgende morgen zal je jezelf dankbaar zijn!

WERK AAN EEN GEZONDE BASIS

Een goede nachtrust, huidverzorging, dagelijks twee liter water drinken, de juiste voeding met veel antioxidanten uit groenten en fruit, ontspanningsoefeningen... Het zijn de succes-ingrediënten voor een goede huidconditie. Daarvoor hoef je jouw leven niet drastisch om te gooien. Kleine stapjes maken al snel een verschil.

Vermoeid gezicht tip
Vermoeide huid onder ogen

Dus, wil jij wakker worden met een fris gezicht en stralende ogen, zelfs na een feestje? Een uurtje eerder naar bed, goede gezichtsreiniging en verzorging, gezichtsmassages, iets meer vitaminen en mineralen bij het eten en 2 flesjes water opdrinken voordat het middag is… Die uitdaging durven wij wel aan! Jij ook?