vrouw met roodheid in het gezicht

Hoe rode huid in het gezicht te verminderen

Alles wat je moet weten over roodheid in het gezicht, de oorzaken, zorgen en de vele manieren om hardnekkige rode vlekken op je gezicht te verwijderen.

HOE ROODHEID IN HET GEZICHT TE VERMINDEREN

Roodheid in het gezicht is vaak een reden tot zorg voor velen. Irriterende rode vlekken op het gezicht kunnen aanhoudend en zelfs pijnlijk worden, afhankelijk van de ernst. Maar wat veroorzaakt roodheid in het gezicht en hoe kunnen we roodheid op het gezicht verminderen?

Lees verder om antwoorden te vinden op uw zorgen over dit onderwerp, inclusief de belangrijkste oorzaken van een rood gezicht en de vele efficiënte manieren om het te behandelen.


WAT ZIJN DE RODE VLEKKEN OP MIJN GEZICHT?

De rode vlekken op uw gezicht, bekend als gezichtsroodheid, worden geïdentificeerd door een roode huid op uw wangen, verdikte en ongelijkmatige huid rond uw neus, of het verschijnen van kleine zichtbare bloedvaatjes op uw gezicht.

De verschijningsvormen van roodheid in het gezicht kunnen verschillen, afhankelijk van de oorzaak, en kunnen worden bepaald door een afwijking in het veneuze systeem van het gezicht (zoals verwijde gezichtsbloedvaten). Sommige mensen kunnen kortdurende roodheid in het gezicht ervaren door emotionele reacties zoals blozen, terwijl sommige meer intense vormen van roodheid in het gezicht kunnen wijzen op een onderliggende medische aandoening.


WAT VEROORZAAKT EEN ROOD GEZICHT

WAAROM IS MIJN GEZICHT ROOD?

Roodheid in het gezicht wordt veroorzaakt door verschillende aandoeningen, waaronder medische en emotionele reacties. Rode vlekken op het gezicht kunnen ontstaan door blootstelling aan de zon, allergische reacties, acne-uitbarstingen of zelfs ongecontroleerde temperatuurveranderingen.

Als uw gezicht constant geïrriteerd aanvoelt en u de pijn wilt verlichten, is het uitermate belangrijk om te begrijpen wat roodheid in het gezicht veroorzaakt. Roodheid in het gezicht kan worden veroorzaakt door de volgende aandoeningen:

  1. Overmatige exfoliatie: Exfoliatie kan helpen om vuil en verontreinigende stoffen van de huid te verwijderen, maar overmatige exfoliatie kan leiden tot beschadiging van de beschermende barrière van de huid, wat vaak leidt tot roodheid in het gezicht en een strak gevoel. Overmatige exfoliatie ontneemt de huid van zijn natuurlijke oliën, dus het is belangrijk om je huid de kans te geven te herstellen tussen de exfoliaties.

  2. Alcohol flush reacties: Gezichtsroodheid kan optreden wanneer sommige mensen alcohol drinken. Dit is een teken van alcoholintolerantie en wordt veroorzaakt door verschillen in onze genen. Sommige mensen krijgen het en sommige niet.

  3. Overmatige blootstelling aan de zon: Zonnebrandcrème is belangrijk! De zon in gaan zonder je huid te beschermen, kan op korte en lange termijn tekenen van gezichtsroodheid veroorzaken. Het is beter om je huid te beschermen tegen verdere schade door zonnebrandcrème aan te brengen om overmatige blootstelling aan de zon te voorkomen in plaats van te proberen het te herstellen.

  4. Spataderen: Spataderen ontstaan wanneer je je huid niet beschermt tegen de zon. Naarmate je ouder wordt, hoopt de schade aan je huid zich op, waardoor rode aderen rond je neus ontstaan.

  5. Warmte: Wanneer je lichaam oververhit raakt, kan dit ervoor zorgen dat je huid rood wordt, omdat het bloed dichter bij het huidoppervlak komt om je af te koelen.

  6. Allergische reacties: Allergische reacties op je huid kunnen worden veroorzaakt door verschillende stoffen of specifieke huidverzorgingsingrediënten waar je allergisch voor bent. Als irritaties van rode uitslag of netelroos blijven verschijnen op je huid, zoek dan professionele hulp.

  7. Eczeem: Dit kan verschijnen als rode, witte of paarse bultjes, afhankelijk van je huidskleur. Eczeem is een medische aandoening die ervoor zorgt dat de huid jeukerig, droog en gebarsten wordt en kan worden veroorzaakt door allergische reacties en genetica.

  8. Acne-uitbraken: Ontsteking ontstaat door acne-uitbraken, wat de reden kan zijn dat je gezicht vervelend rood is. Wanneer overtollige olie, bacteriën en dode huidcellen je huid binnendringen, veroorzaakt dit roodheid en zwelling van de huid. Je kunt uiteindelijk kleine, rode bultjes zien ontstaan op je gezicht. Gelukkig zijn er veel manieren om acne-uitbraken te bestrijden.

  9. Roodheid in het gezicht: Dit treedt op wanneer je bloedvaten verwijden en je gezicht tijdelijk rood wordt. In vergelijking met blozen is roodheid in het gezichtg veel intenser en is het vaak het gevolg van emotionele stressoren zoals angst of schaamte. Het kan ook worden veroorzaakt door medische aandoeningen, zoals hoge koorts of rosacea. Als je je zorgen maakt over gezichtsroodheid, bezoek dan je arts voor advies.

WAT VEROORZAAKT EEN ROOD GEZICHT

GEZICHTSFLUSHING

Huidflushing ontstaat door een verhoogde bloedstroom en kan worden veroorzaakt door verschillende huidaandoeningen. Een veelvoorkomende huidaandoening die gezichtsflushing veroorzaakt, is rosacea. De oorzaak van rosacea is nooit vastgesteld, maar er zijn een aantal factoren die erop wijzen dat rosacea bij mensen kan zijn ontstaan door overactieve immuunsystemen, afwijkingen in de bloedvaten of erfelijke oorzaken.

Veelvoorkomende triggers die rosacea-opstoten veroorzaken zijn:

Alcohol
Cafeïne
Stress
Intensieve lichaamsbeweging
Te veel zonlicht / hitte
Pittig eten
Koud weer
Vochtigheid
Zuivelproducten
Medicijnen

Als je gezichtsflushing en aanhoudende roodheid in het gezicht opmerkt door een van de genoemde veelvoorkomende triggers, kan het zijn dat je rosacea ervaart. Andere symptomen die de moeite waard zijn om op te merken, zijn een droge of gevoelige huid en gezichtszwelling.

Als je continu goed voor je huid zorgt, kun je deze symptomen gemakkelijk verlichten en je gezichtsteint verjongen. Als je je zorgen maakt over rosacea, raadpleeg dan een arts.

Vrouw met roodheid in het gezicht

BEHANDELING VAN ROODHEID IN HET GEZICHT

Hoewel make-up is gemaakt om onvolkomenheden op je gezicht te bedekken, is het slechts een tijdelijke manier om tekenen van roodheid in het gezicht te verminderen. De optimale manier om roodheid in het gezicht te behandelen, is door het uiterlijk ervan te beperken door goed voor je gezondheid en je huid te zorgen. Dit kan worden gedaan door een aantal veranderingen in levensstijl, waaronder:

1. LICHAAMSBEWEGING:

Lichaamsbeweging is essentieel voor je welzijn en stressmanagement, maar het kan kortstondige roodheid in het gezicht veroorzaken. Als je je zorgen maakt over een rood gezicht, kun je proberen de manier waarop je traint aan te passen, inclusief de duur van je sessies of de omgeving waarin je traint.

2. ZONNEBRANDCRÈME AANBRENGEN:

Naarmate je ouder wordt, kan zonneschade ervoor zorgen dat je gezicht na verloop van tijd rood wordt. Dit komt omdat de zon in staat is om permanente uitrekking van kleine bloedvaten te veroorzaken, wat na verloop van tijd je huid een roodachtig uiterlijk geeft. Dus begin met het aanbrengen van zonnebrandcrème wanneer je het huis verlaat! Ontdek het assortiment zonbeschermingsproducten van NIVEA, ideaal voor het verminderen van .

3. ONTSPANNING:

Stress kan je teint veranderen, dus neem wat tijd om te ontspannen. Eenvoudige technieken zoals diepe ademhaling, meditatie of iets eenvoudigs als glimlachen kunnen helpen om ongewenste niveaus van roodheid in het gezicht te verminderen.

4. KOELE BADEN:

Een koel bad kan helpen rode uitslag te verminderen, vooral bij hitte- of rosacea-gerelateerde roodheid.

5. DIEET:

Er is een hele lijst met voedingsmiddelen en dranken die bijdragen aan roodheid in het gezicht. Voedsel dat histamine bevat (tomaten, chocolade en noten) kan ervoor zorgen dat je rode bloedvaten verwijden, wat rosacea veroorzaakt. Een dieet met veel suiker kan ook de hormonen van een persoon veranderen, wat op zijn beurt acne en kan verergeren.

6. GEPARFUMEERDE SCHOONHEIDSPRODUCTEN VERMIJDEN:

Roodheid in het gezicht hangt vaak samen met een gevoelige huid en het kan zijn dat je huid gevoelig of geïrriteerd is door geparfumeerde producten. Je kunt proberen geparfumeerde producten te vermijden en kijken of je verbeteringen in je gezichtsteint opmerkt.
Als je echter weet dat je roodheid in het gezicht is ontstaan door huidaandoeningen, of als het je langdurig irriteert, raadt NIVEA je aan om een dermatoloog te bezoeken.
BEHANDELING VAN ROODHEID IN HET GEZICHT

HOE ROODHEID OP HET GEZICHT 'S NACHTS TE GENEZEN MET DE JUISTE INGREDIËNTEN

Een andere effectieve manier om gezichtsroodheid 's nachts te genezen, is het gebruik van huidverzorgingsproducten met de juiste ingrediënten. De drie ingrediënten die vaak voorkomen in huidverzorging en die sterk worden aanbevolen bij de behandeling van gezichtsroodheid zijn aloë vera, salicylzuur en glycolzuur.
vrouw die roodheid in het gezicht vermindert

Aloë Vera:
Aloë Vera is een ingrediënt dat in staat is om tekenen van gezichtsroodheid te verminderen vanwege zijn antioxidatieve, antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Aloë Vera kan worden gebruikt als middel tegen zonnebrand en het helen van wonden en is uiterst effectief in het aanpakken van huidaandoeningen zoals eczeem, rosacea en acne-uitbarstingen. De NIVEA Naturally Good Dagcrème Sensitive, verrijkt met biologische aloë vera, is een uitstekende keuze voor mensen die hun huidteint willen verbeteren door rode vlekken op het gezicht te verminderen en tegelijkertijd hun huid gehydrateerd te houden.

Salicylzuur:
Salicylzuur komt vooral voor in huidverzorgingsproducten die onzuiverheden verminderen. Salicylzuur is een uitstekend chemisch exfoliërend ingrediënt en kan helpen dode huidcellen op je gezichtshuid te verwijderen. Dit houdt je huid fris en vermindert de kans op acne-uitbraken, waardoor het een optimaal ingrediënt is voor het verminderen van gezichtsroodheid.

Glycolzuur:
Glycolzuur is een fruitzuur dat je huid zichtbaar kan verbeteren door dode huidcellen te verwijderen. Hierdoor kun je een gezonde huid behouden en voorkomen dat overtollige olie of verontreinigende stoffen diep in je huid doordringen, wat de belangrijkste oorzaken zijn van gezichtsroodheid.

BEHANDELING VAN ROODHEID IN HET GEZICHT

PRODUCTEN VOOR HET VERMINDEREN ROODHEID IN HET GEZICHT - DERMA SKIN CLEAR

Als acne-uitbraken voor jou een belangrijke oorzaak zijn van rode gezichten, kijk dan eens naar het NIVEA DERMA Skin Clear-assortiment. Dit assortiment combineert salicylzuur en glycolzuur met andere heilzame ingrediënten tot producten die puistjes bestrijden en roodheid van het gezicht verminderen. Alle producten zijn mild geformuleerd en zijn klinisch getest. NIVEA-onderzoeken tonen aan dat de teint binnen zeven dagen voor 93% zichtbaar helderder is.
vrouw zonder roodheid in het gezicht
BEHANDELING VAN ROODHEID IN HET GEZICHT

HOE RODE VLEKKEN OP HET GEZICHT TE VERMINDEREN: HUISMIDDELTJES

Als je op zoek bent naar huismiddeltjes die kunnen helpen bij het verminderen van roodheid in het gezicht, probeer dan zelf gezichtsmaskers te maken met ingrediënten zoals Aloë Vera en Komkommerextract. Door komkommers te mengen met wat havermout, kun je je eigen zelfgemaakte verkoelende masker maken dat zeer effectief is in het verminderen van roodheid. Plaats ook plakjes komkommer op rode vlekken om te koelen en roodheid te verminderen.

Klei-maskers kunnen ook zeer effectief zijn bij het bestrijden van irritatie door gezichtsroodheid. Gelukkig zijn ze eenvoudig te maken. Probeer water te mengen met gezichtsklei om een dikke pasta te maken en verspreid het over je gezicht gedurende 20 minuten voordat je het afspoelt. Als je roodheid door zonnebrand komt, meng dan wat aloë vera met witte azijn en appelazijn om de pijn te verlichten.

Andere ingrediënten die kunnen helpen om roodheid in het gezicht te verminderen zijn:
- Honing
- Kamilletheezakjes
- Lavendelolie
- Kokosolie
- Yoghurt

Huismiddeltjes kunnen helpen om symptomen van roodheid in het gezicht te verlichten, maar het aannemen van een specifieke huidverzorgingsroutine is nog steeds de beste optie wanneer beschikbaar.


JE HUID BEGRIJPEN

Het is belangrijk om te begrijpen wat de onderliggende oorzaken zijn van roodheid op je gezicht. Sommige zorgen kunnen worden aangepakt door eenvoudigere behandelingsprocessen, zoals het consequenter aanbrengen van zonnebrandcrème of het kiezen voor huidverzorgingsproducten die helpen bij het bestrijden van roodheid in het gezicht. Het is echter belangrijk om te erkennen dat, als je ooit twijfelt, het raadplegen van medische expertise altijd aanbevolen is.