vrouw met kroeshaar, glimlachend

WAT ZIJN PEPTIDEN & WAT DOEN ZE VOOR DE HUID?

Leer over peptiden en de voordelen van peptiden voor de huid met NIVEA

PEPTIDEN & WAT ZE KUNNEN DOEN VOOR DE HUID

Benieuwd naar peptiden en waarom ze tegenwoordig zo populair zijn? Laten we eens kijken naar deze kleine krachtpatsers en hoe ze je huid kunnen helpen om meer eiwitten, zoals elastine en collageen, te produceren.
vrouw met een Nivea gezichtscrème

WAT ZIJN PEPTIDEN?

Als je net hebt gezocht naar ""Wat zijn peptiden?"" en je wordt geconfronteerd met een verscheidenheid aan verwarrende wetenschappelijke antwoorden, dan staat NIVEA klaar om het voor je op te helderen.

Peptiden kunnen communiceren met de eiwitten in je lichaam. Als ze in de huid doordringen, kunnen ze andere natuurlijke eiwitten activeren die van nature langzamer gaan werken naarmate we ouder worden. Peptiden in NIVEA huidverzorgingsproducten werken specifiek samen met elastine en collageen, beide met belangrijke functies. Elastine helpt het uiterlijk van rimpels te verminderen, terwijl collageen de huid stevig en voller laat aanvoelen, voor een stralende en jeugdige look. Door deze eiwitten actief te houden, dragen we bij aan het behoud van een sterke en gezonde huid.

In vergelijking met elastine en collageen zijn peptide-deeltjes veel kleiner, waardoor ze echt door de huid kunnen worden opgenomen. Eenmaal geabsorbeerd, kunnen ze berichten sturen naar je huidcellen om meer van die nuttige eiwitten te produceren.

VERSCHILLENDE SOORTEN PEPTIDEN VOOR DE HUID

Sommige peptiden komen van nature voor in huidcellen, maar er worden nu ook verschillende soorten toegevoegd aan huidverzorgingsproducten. Deze innovatieve, huidherstellende aminozuurketens geven oude cellen en eiwitten een oppepper, zodat je er altijd op je best uitziet en je je best voelt.

Laten we enkele soorten peptiden bekijken:

- Polypeptiden: We weten nu wat een peptide is, maar wat is een polypeptide? Op moleculair niveau bestaat een peptide uit een korte keten van aminozuren. Polypeptiden daarentegen hebben meer aminozuren, waardoor ze langer en complexer zijn en verschillende functies en voordelen bieden.

- Collageenpeptiden: Collageen helpt bij het behouden van een jeugdige, volle en gezonde uitstraling van de huid. Het vertraagt in feite het verouderingsproces. Collageen is een van de meest voorkomende eiwitten in het lichaam en is ook verantwoordelijk voor het behouden van de sterkte van ligamenten en botdichtheid.

- Koperpeptiden werken als antioxidanten en ontstekingsremmers, die het herstel van kleine krasjes, roodheid, vlekjes of littekens kunnen versnellen. Dit kleine wondermiddel kan ook de productie van collageen stimuleren, waardoor de stevigheid van de huid verbetert.

vrouw die Nivea-serum op haar gezicht aanbrengt

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN PEPTIDEN?

vrouw die Nivea-crème rond haar ogen aanbrengt

Door polypeptiden, collageenpeptiden en koperpeptiden in je huidverzorgingsroutine te integreren, kun je profiteren van diverse voordelen, zoals:

Extra beschermlaag: Peptiden versterken huidcellen, waardoor de eiwitten erin hard blijven werken en tegelijkertijd UV-stralen, gifstoffen en bacteriën buiten de deur houden.

Rimpels verzachten: Door de productie van collageen te stimuleren, wordt de huid voller en krijgt deze een jeugdiger uiterlijk, waardoor rimpels minder zichtbaar worden.

Verbeterde huidelasticiteit: Peptiden stimuleren de productie van elastine, waardoor weefsels sterker en elastischer worden. Zo kunnen ze na het uitrekken weer terugkeren naar hun oorspronkelijke stevigheid.

Om een sterke huidbarrière te behouden, vermijd overmatig scrubben (niet meer dan twee of drie keer per week), roken en zorg voor voldoende slaap van goede kwaliteit. Een goede nachtrust wordt vaak onderschat als het gaat om huidverzorging, maar het geeft het lichaam de kans om schade te herstellen en meer collageen aan te maken voor een stralende huid.

PEPTIDEN IN HUIDVERZORGING

Tegenwoordig bevatten veel huidverzorgingsproducten peptiden (in de een of andere vorm) op hun ingrediëntenlijst, dus het kan overweldigend zijn om het juiste product voor jou te kiezen.

Elk type peptide heeft zijn voordelen en specifieke functies, maar bij het zoeken naar huidverzorging met peptiden is het belangrijk om te onthouden dat ze in de huid moeten worden opgenomen. Om de beste resultaten te behalen en van de voordelen te genieten, kies je voor serums en  gezichtscrèmes met peptiden die ontworpen zijn om in de huid te trekken, in plaats van een reiniger die wordt afgespoeld.

NIVEA Q10 Gerichte Rimpelopvuller maakt gebruik van peptiden om tot 10 huidlagen diep door te dringen. Dit, in combinatie met NIVEA Huididentiek Q10, helpt het uiterlijk van rimpels binnen 5 minuten te verminderen en op lange termijn. Het maakt rimpels op het voorhoofd, de lippen en de nasolabiale plooien binnen 2 weken gladder, en zorgt voor een 50% zichtbare vermindering binnen 4 weken. Ontdek hieronder meer NIVEA gezichtsserums.