hennepolie

Hennepolie voor huid

Is hennepolie goed voor de huid? Ontdek alles wat je moet weten over hennepolie en de voordelen voor de huid.

Hennepolie voor huid

Hennepzaadolie, vaak hennepolie genoemd, is een geweldig ingrediënt in huidverzorging, met talloze voordelen voor elk huidtype. In dit artikel leer je meer over hennepolie voor de huid, waar hennepolie goed voor is en hoe hennepzaad te gebruiken.  

Wat is hennepzaadolie?

Hennepzaadolie is, zoals de naam al zegt, afkomstig van de hennepplant. Het bevat geen THC of psychoactieve eigenschappen en is volledig veilig in gebruik. Hoewel ze beide afkomstig zijn van dezelfde plantensoort, verschilt hennep van CBD-olie, die wordt gewonnen uit de bloemen en bladeren van de hennepplant.

waar is hennepolie goed voor? De voordelen van hennepolie voor de huid

Met zijn hoge vetgehalte is hennepolie diep voedend en vochtinbrengend en wordt het terecht geroemd om zijn huidondersteunende eigenschappen. Huidverzorging met hennep heeft talloze voordelen - het is diep hydraterend voor de droge huid en brengt ook de vette huid in balans. Hennepolie voor huidverzorging kan de celvernieuwing bevorderen en het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels minimaliseren.  

Bekijk onze lijst met voordelen van hennepolie voor de huid:

Hennepzaadolie voor de huid - Droge huid:

De belangrijkste bron van de voordelen van hennepolie voor de huid komt van het hoge gehalte aan drie meervoudig onverzadigde vetzuren: linolzuur, alfa-linoleenzuur en gamma-linoleenzuur, met een hoge verhouding van omega-6.

Hennepzaadolie is rijk aan vetzuren die de droge huid diep voeden en beschermen tegen uitdroging. Als je een jeukende baard hebt, is hennepzaadolie een geweldig ingrediënt voor jou, omdat het bekend staat om het verminderen van droogheid en irritatie van de huid - een van de grootste problemen wanneer je een baard laat groeien.

Hennepolie dringt beter door in de huid dan sommige essentiële oliën, wat betekent dat het een probleem effectief kan aanpakken in plaats van alleen maar een laagje op de baard of huid aan te brengen. Hennepolie zinkt in de huid, waardoor het de huidcellen kan binnendringen en het haar kan verzachten zonder het vet of olieachtig te maken. 

Door je gezicht en baard dagelijks te hydrateren met een lotion verrijkt met hennepzaadolie, wordt de droge huid gevoed en gehydrateerd. Ook onze NIVEA MEN Sensitive Pro Menmalist vochtinbrengende gezichtscrème is licht genoeg om in de huid te trekken zonder een vettig laagje achter te laten, maar heeft genoeg vochtinbrengende kracht om droogheid en irritatie tot 24 uur lang te verminderen.

 
hennepolie
vrouw die in de spiegel kijkt

Hennepzaadolie voor de huid - Acne & vette huid:

Hennepzaadolie doet wonderen op de acne-gevoelige vette huid, omdat het de huid hydrateert zonder de poriën te verstoppen. We begrijpen dat olie voor de vette huid klinkt als een tegenstrijdigheid - maar een van de voordelen van hennepolie voor de huid die vatbaar is voor vettigheid is het vermogen om de olieproductie in balans te brengen. 

Hennepzaadolie helpt de talgproductie van de huid in balans te brengen, waardoor een opeenhoping van overtollig talg wordt voorkomen - wat acne en puistjes kan veroorzaken. De omega-3 en -6 vetzuren in hennepzaadolie helpen ook de huid te hydrateren en kalmeren roodheid en huidirritatie, die vaak door acne worden veroorzaakt. De omegavetzuren in hennepolie geven het ook antibacteriële eigenschappen, ideaal voor mensen die gevoelig zijn voor acne en puistjes. 

Hennepolie wordt ook beschouwd als een droge olie, wat betekent dat de vette huid er bijzonder ontvankelijk voor is, omdat het snel wordt geabsorbeerd zonder een vettige laag achter te laten. 

Hennepzaadolie voor de huid - hennepzaadolie tegen rimpels:

Hennepolie voor de huid bevat vitamine F en vetzuren zoals oliezuur en linolzuur, die een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van de tekenen van veroudering op de huid en het behandelen van fijne lijntjes en rimpels. Linolzuur en oliezuur kunnen niet door het lichaam worden aangemaakt, maar kunnen een belangrijke verdediging vormen tegen rimpels en fijne lijntjes, aangezien zij een rol spelen bij het sterker maken van de buitenste huidlaag. 

Naarmate we ouder worden, neemt de hoeveelheid collageen in onze huid af, waardoor het moeilijker wordt voor de huid om terug op zijn plaats te springen - wat rimpels veroorzaakt. Een ander voordeel van hennepolie voor de huid is het vermogen om de collageenproductie in de huid te verbeteren, wat op zijn beurt helpt om rimpels te bestrijden.

Hennepzaadolie is ook rijk aan antioxidanten die vrije radicalen bestrijden. Deze vrije radicalen kunnen de huid beschadigen en het huidverouderingsproces versnellen.

Hennepzaadolie voor de huid - Gevoelige huid:

Hennepzaadolie heeft unieke ontstekingsremmende eigenschappen, samen met het hoge vetzuurgehalte, waardoor het bijzonder nuttig is bij de verzorging van de gevoelige huid. Hennepolie verzacht niet alleen de gevoelige huid, maar versterkt deze ook, waardoor ze minder gevoelig wordt en beter bestand is tegen infecties. 

Voor een vergelijkbaar effect vermindert onze NIVEA MEN Deep After Shave Lotion huidstress, zoals droogheid en irritaties, terwijl het de huid verzacht en hydrateert. Deze snel intrekkende, niet-vette lotion is ook baardvriendelijk en helpt irritaties als gevolg van het scheren te kalmeren, terwijl het de huid eronder penetreert.

 

Hennepzaadolie tegen scheerirritaties:

Scheren kan een van de grootste oorzaken van huidirritatie zijn. Regelmatig scheren kan de huid rood, droog en ontstoken maken. Huidverzorging met hennepzaadolie kan de irritatie aanpakken en tegelijkertijd zorgen voor een gladder scheerresultaat, waardoor de huid in de toekomst minder wordt belast. Hennepolie huidverzorging verzacht de baardharen en zorgt ervoor dat het scheermes moeiteloos glijdt, zodat je huid wordt beschermd tegen scheerirritaties. 

Hennepzaadolie voor het groeien van je baard:

De vetzuren in de olie helpen het haar te versterken en de baardgroei te verbeteren. Het bevordert ook de groei van nieuw haar, wat gunstig kan zijn als je een wat vlekkerige baard hebt.
 

Hennepolie huidverzorging - Hoe hennepolie te gebruiken

Zoals je kunt zien, heeft hennepolie voor de huid veel voordelen, die ook zeer relevant zijn voor gezichtsverzorging. We hebben een aantal tips voor het aanbrengen van hennepolie op het gezicht uitgelicht:

1) Masseer na het reinigen een hennepzaad creme in je gezicht. Dit zal helpen om vocht vast te houden en je gezicht gehydrateerd te houden.

2) Gebruik voor het scheren een scheercrème met hennepolie. Dit helpt de baardharen te verzachten, waardoor irritatie vermindert en het comfort voor je gezicht maximaal is.

3) Breng na het scheren een balsem met hennepolie aan. Deze balsem hydrateert en verzacht je huid onmiddellijk, zodat je huid na het scheren niet onaangenaam of droog aanvoelt.

Hennepzaad, hoe te gebruiken? Nog meer manieren

- Masseer op nagels - masseer een kleine hoeveelheid hennepzaadolie op je nagels en nagelriemen om ze sterker te maken; dit werkt goed voor zowel vingernagels als teennagels.

- Kleine snij- en schaafwonden genezen - net als andere ontstekingsremmende oliën, zoals tea tree olie en kokosolie, heeft hennepzaadolie een natuurlijk vermogen om gebarsten en geschaafde huid te helpen herstellen.

- Oraal gebruik - hennepzaadolie kan ook worden gegeten! Het is rijk aan gezonde vetten zoals omega-3 en omega-6, die niet alleen goed zijn voor de huid, maar ook voor de hersenen, het hart en de lever. Besprenkel de olie over salades, geroosterde groenten of voeg toe aan soepen om een nootachtige smaak toe te voegen. Verhit de olie alleen niet, want dan gaat de voedingswaarde verloren.