Gezichtsverzorging voor een frisse en gezonde Huid

Je make-up verwijderen, je gezicht reinigen, neutraliseren met een tonic en vocht inbrengen: we laten je zien wat hierbij belangrijk is, zetten geschikte producten op een rij en vertellen je waar je bij jouw huidtype op moet letten.

Je dagelijkse reinigingsritueel

Dagelijkse gezichtsverzorging betekent reinigen, neutraliseren met een tonic en vocht inbrengen. Volg deze drie stappen zodat je huid er elke dag fris en stralend uitziet.
Gezichtsverzorging

Gezichtsverzorging: twee keer per dag?

Het is essentieel dat je je gezicht ook 's morgens reinigt, want de huid herstelt 's nachts. Tijdens deze gezichtsverzorging moeten eerst de dode huidcellen worden verwijderd.


Make-up correct verwijderen moet je leren

Verwijder altijd je make-up voor je gaat slapen. Je gezicht 's avonds reinigen is heel belangrijk, want je wimpers kunnen afbreken en make-up resten kunnen puistjes en rode plekjes veroorzaken als je dit niet doet. Om je oogmake-up te verwijderen kun je het beste producten speciaal voor de ogen gebruiken.

Het product dat het beste bij jou past, is afhankelijk van de oogmake-up die je hebt gebruikt. Een lichte oogschaduw of eyeliner kan voorzichtig worden verwijderd met een vetvrij product. Waterproof mascara verwijder je het beste met een olieachtig alternatief, zoals de zachte Waterproof Oogmake-up Remover. Make-up op je wangen, neus, voorhoofd en kin kan eenvoudig worden verwijderd met reinigingsdoekjes of een reinigingsmelk. Ook als je geen make-up draagt, zou je je gezicht toch elke avond moeten reinigen, omdat stof, zweet en huidlipiden zich overdag op je huid verzamelen. Deze kunnen spontaan irritaties en vlekken veroorzaken.

Verfrissen van de gelaatskleur
Na het reinigen volgt het neutraliseren met een tonic. Producten die de huid neutraliseren, verwijderen wateroplosbare restanten, zoals zweet, vuil, en de resten van reinigingsproducten. Belangrijk om te weten: Gebruik nooit alleen een tonic – deze is alleen bedoeld om de huid te verfrissen en te kalmeren en om de huid voor te bereiden op een verdere hydratatie. Zorg er wel voor dat de tonic past bij jouw huid.


De juiste gezichtsreiniger: tips voor elk huidtype

Elke huid is anders. We hebben de juiste gezichtsreinigers voor je op een rijtje gezet, net als waar je op moet letten wanneer je een droge, vette, gevoelige, of gemengde huid hebt. 

Tips voor je gezichtsverzorging door NIVEA – gezichtsreiniging 

Droge en gevoelige huid

Droge huid
Een droge huid bevat te weinig vet en vocht. Als je het verkeerde product gebruikt, kan er snel irritatie optreden of er kunnen zich zelfs schilfertjes vormen. Daarom is een zachte reinigingsmelk met vochtinbrengende ingrediënten geschikt voor de droge huid.  Gebruik alleen alcoholvrije tonics, want alcohol kan je huid nog meer uitdrogen. Lees hier meer over een droge huid.

Gevoelige huid
Een gevoelige huid raakt snel geïrriteerd en moet heel voorzichtig worden behandeld. Gebruik een zachte reinigingsmelk of micellair water om je gezicht te reinigen, bijvoorbeeld NIVEA MicellAIR® Skin Breathe Micellair Water met dexpanthenol, druivenpitolie en een speciale micellaire technologie verlaagt actief de drie tekenen van een gevoelige huid, namelijk een huid die rood, gespannen, en droog is. Dit product reinigt tevens grondig en heeft een vochtinbrengende werking. 

Normale huid en gemengde huid

Normale huid
Op een gezonde, normale huid komen rode plekjes, puistjes en droge zones zelden voor. Om ervoor te zorgen dat je deze goed aanvoelende huid lang behoudt, kun je het beste milde en vochtinbrengende producten gebruiken om je gezicht te reinigen. Een reinigingsmelk of een verfrissende reinigingsgel is geschikt voor de normale huid. Als je weinig tijd hebt om je gezicht schoon te maken, zijn zachte reinigingsdoekjes een goed alternatief. Crème Care Reinigingsdoekjes met vitamine E verwijderen gemakkelijk make-up en waterproof mascara. Lees hier meer over een normale huid.

Gemengde huid
De gemengde huid kent twee varianten: droge wangen en een vettige T-zone. Producten die vocht toedienen aan de droge zones maar die deze niet vettig maken, zijn ideaal voor jou. Een milde reinigingsgel reinigt je gezicht grondig maar mild. Gebruik een reinigingsgel met vitamine E en hydra IQ, die voldoet aan de behoeften van jouw gemengde huid. Deze reinigt niet alleen je gezicht, maar heeft bovendien een verfrissende en vochtinbrengende werking. Lees hier meer over een gemengde huid.
Gevoelige huid

Draag zorg voor je huid

De huid van je gezicht is heel gevoelig. Wrijf dus niet te hard met een handdoek en gebruik geen te warm water, maar verwijder je mascara en andere make-up langzaam en voorzichtig met een wattenschijfje.

Vette en rijpe huid

Vette huid
Een vette huid bevat meestal onzuiverheden en moet daarom grondig worden gereinigd. Een antibacteriële reinigingsscrub, zoals NIVEA's Essentials Dagelijkse Reinigingsscrub met het extract van magnolia is hier een goede keuze. Ook micellair water helpt om de onzuiverheden te verwijderen. Vermijd altijd producten die olie bevatten wanneer je een vette huid hebt!

Rijpe huid
Een rijpe huid vraagt veel aandacht. Naarmate we ouder worden, wordt onze huid droger, dunner en minder elastisch. Daarom heeft de huid een extra dosis vocht nodig – zelfs tijdens het reinigen. Lees hier meer over de rijpere huid.


Dit moet je weten over scrubs

Scrubs, maskers en andere behandelingen

Werk je grondige reinigingsritueel af met een zachte scrub. Verschillende scrubingrediënten zoals microkorrels of zout reinigen tot diep in de poriën. De bovenste huidlaag wordt zacht gemaakt door de dode huidcellen te verwijderen. De bloedcirculatie wordt zo gestimuleerd en de huidcellen worden vernieuwd. Maar met scrubs is "minder" beter. De bovenste huidlaag vormt namelijk een belangrijke barrière – te vaak een scrub gebruiken kan de beschermende hoornlaag beschadigen. Als je een droge huid hebt, gebruik dan maximaal één keer per week een scrub. We adviseren mensen met een normale huid NIVEA's Essentials Verfrissende Peeling met vitamine E en hydra IQ twee of drie keer per week gebruiken. Lees hier meer over scrubs en hun werking.
Gezichtsscrubs

Het beste moment van de dag voor een gezichtsscrub

Onze tip: gebruik een scrub bij voorkeur 's avonds. Dan heeft je huid genoeg tijd om 's nachts te herstellen en begin je de volgende dag met een stralende teint.


Dode huidcellen correct verwijderen. Zo gaat dat

  • Reinig je huid en neutraliseer deze met een tonic voordat je een scrub gebruikt. 
  • Masseer het product zachtjes in de vochtige gezichtshuid en vermijd hierbij de huid rond je ogen en mond. 
  • Let goed op hoe lang het product moet inwerken.  Let goed op hoe lang het product moet inwerken. 
  • Spoel daarna je gezicht goed af met voldoende lauw water.