Huidverslapping bij vrouwen- NIVEA

TIPS OM HUIDVERSLAPPING TEGEN TE GAAN

Als je ouder wordt, ontkom je er bijna niet aan: huidverslapping. Heb jij er last van en wil je het tegengaan? Of wil jij juist informatie om het te voorkomen? In dit artikel lees jij alles over huidverslapping in het gezicht, wat de oorzaken zijn en praktische tips hoe je het kunt aanpakken.

HUIDVERSLAPPING IN HET GEZICHT: WAT IS HET?

Als je ouder wordt, verandert er van alles aan je lichaam. Je krimpt, je valt minder makkelijk af en je krijgt rimpels. Ook huidverslapping kan zijn intrede doen. In het gezicht herken je dit bijvoorbeeld aan hamsterwangen, hangende oogleden en oorlellen, een dunnere bovenlip en sterke gezichtsplooien.

 

Niet alleen in je gezicht kan huidverslapping voorkomen, ook op andere plekken in het lichaam kan slappe huid ontstaan. Denk maar aan je buik, onderkin, hals en bovenarmen.
Huidverslapping - NIVEA

OORZAKEN VAN HUIDVERSLAPPING

Je huid bestaat uit allerlei componenten die allemaal een eigen functie hebben. Tijdens het natuurlijke verouderingsproces vindt er bij sommige van hen een wijziging of afname in hoeveelheid plaats. Zo ook bij collageen, elastine en hyaluronzuur. Zij zorgen voor de elasticiteit, een strakke huid en daardoor een jeugdige uitstraling. Zodra ze verdwijnen wordt de huid minder stevig. Vet begint onder invloed van zwaartekracht te zakken, met huidverslapping als resultaat.

Andere factoren

1

Een gebrek aan essentiële voedingsstoffen

2

Stress

3

Een slecht slaapritme

4

Te weinig beweging

5

Roken

6

Alcohol

7

Blootstelling aan de zon

De belangrijkste oorzaak van huidverslapping is dus natuurlijke veroudering. Maar er zijn ook andere factoren die een rol kunnen spelen.

WAT KUN JE DOEN OM HUIDVERSLAPPING TEGEN TE GAAN?

Huidverslapping tegengaan, kan dat? Ja en nee. Het is onderdeel van het natuurlijke huidverouderingsproces. Het hoort er nu eenmaal bij, zou je kunnen stellen. Wel zijn er enkele dingen die je kunt ondernemen om vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan, zoals goede verzorging van de huid. Voorkomen is beter dan genezen, ook op het gebied van huidverslapping.

 

GEZONDE LEVENSSTIJL

Eet gezond en gevarieerd. Zorg dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Ook voldoende drinken, stoppen met roken, minderen of stoppen met alcohol hebben een groot effect. Probeer elke nacht echt die acht uur slaap te pakken, ook al lijkt het soms lastig. En breng regelmatig een bezoekje aan de sportschool of ga een rondje hardlopen. Het zijn allemaal kleine puntjes, maar bij elkaar hebben ze een groot effect op je gezondheid.
Huidverslapping in het gezicht - NIVEA
Oefening tegen huidverslapping - NIVEA

GOEDE VERZORGING

Verzorg ook je huid goed. Het is aan te raden om hier al halverwege je twintigste mee te beginnen. Gebruik een dag- en nachtcrème, oogcrème en gebruik wekelijks een masker voor een extra verzorgende boost.

 

Beginnen rond je dertigste de eerste fijne rimpeltjes te ontstaan? Dan is het moment aangebroken om voor extra verzorgende producten te kiezen met anti-rimpel effect. Deze bevatten bestandsdelen die de aanmaak van hyaluronzuur en collageen bevorderen, waarmee je rimpels en huidverslapping tegen kunt gaan.

 

Start de dag door je gezicht te reinigen met een mild reinigingsproduct. Hiermee verwijder je al het vuil en talg dat ’s nachts op je gezicht is gekomen. Verzorg de dunne huid rondom je ogen met een eigen product: NIVEA Cellular Hyaluron Filler + Verstevigend Oogcontourcrème. Dit product verbetert de huidstevigheid direct en hydrateert je huid intensief. Smeer daarna de rest van je gezicht en hals in met NIVEA Cellular Hyaluron Filler + Verstevigende Dagcrème.