RIMPELS IN HET DECOLLETÉ BESTRIJDEN

Een jeugdige uitstraling bestaat uit meer dan alleen een gezicht zonder rimpels, zoals op je voorhoofd of onder de ogen. Ook je nek en rimpels in je decolleté spelen hierbij een rol. Verzorg deze gebieden daarom goed om vroegtijdige tekenen van ouderdom tegen te gaan. 

WAT ZIJN RIMPELS IN HET DECOLLETÉ?

Je decolleté is het gebied vanaf je nek tot je borsten. Deze huid is dun en erg gevoelig en wordt veel blootgesteld aan de zon. Zonder de juiste bescherming en verzorging kunnen er relatief snel tekenen van ouderdom ontstaan, waaronder lossere huid in je nek en rimpels in je decolleté.
Vrouw met decolleté

5 MANIEREN OM RIMPELS IN HET DECOLLETÉ TE BESTRIJDEN

Bestrijd rimpels in het decolleté met deze handige tips.
Slaap op je rug om je huid te ontlasten – NIVEA

SLAAP OP JE RUG

Door op je buik of zij te slapen ontstaat er druk op de huid van je borst en nek. Dit kan het ontstaan van rimpels in de hand werken. Om dit te voorkomen, is het aan te raden om op je rug te slapen.

Sporten is goed voor de doorbloeding - NIVEA

BEWEEG VOLDOENDE

Door beweging wordt de doorbloeding in je huid beter, waardoor je huidcellen voldoende zuurstof en voedingsstoffen krijgen. Er is zelfs bewijs dat regelmatig sporten ervoor zorgt dat je huid jong blijft en huidveroudering langer op zich laat wachten.

Bescherm je huid tegen de zon - NIVEA

BESCHERM JE TEGEN DE ZON

Veel mensen denken eraan om hun gezicht in te smeren met een zonnebrandproduct, maar vergeten vaak hun nek en decolleté. En dat terwijl UV-A-stralen de belangrijkste oorzaak zijn van huidverslapping bij je decolleté. Smeer je daarom altijd in met zonnebrandcrème als je naar buiten gaat, of draag kleding met een hoge hals of een sjaal. 

Eet gezond voor een stralende huid - NIVEA

LET OP JE VOEDING

Het is essentieel om je lichaam van de juist voedingsstoffen te voorzien. Eet daarom gebalanceerd en let erop dat je voldoende vitaminen, mineralen en gezonde vetten binnenkrijgt. Hiermee voed je de huid van binnenuit.

Draag een corrigerende BH - NIVEA

DRAAG EEN CORRIGERENDE BH

Heb je zwaardere borsten, dan kan dit ook invloed hebben op de huid. Draag daarom een beha die voldoende support geeft. Zo voorkom je dat de huid wordt uitgerekt en geef je potentiële rimpels geen kans.


KUN JE RIMPELS IN HET DECOLLETÉ COMPLEET VERWIJDEREN?

Geef je huid de verzorging die het nodig heeft om rimpels in je decolleté te bestrijden. Compleet verwijderen zal hiermee niet lukken, maar je zorgt er wel voor dat de huid zo gezond mogelijk is en de rimpels mogelijk vervagen.  

 

GOEDE HUIDVERZORGING

Reinig je de huid van je nek en decolleté dagelijks. Masseer de huid goed in, bijvoorbeeld als je bodylotion smeert. Kies een product met anti-rimpelformule om de huid te verstevigen, zoals NIVEA Q10 Body Milk Pomp. Of ga voor NIVEA Q10 Firming + Bronze Body Lotion om een natuurlijk gebruinde look op te bouwen.

Plan wekelijks een momentje in om de huid te scrubben, zodat dode huidcellen worden verwijderd en de doorbloeding wordt gestimuleerd. Wil je de huid een oppepper geven, breng dan een keer in de zoveel tijd een hydraterend masker aan.