HENNEPZAADOLIE: WAT DOET HET VOOR JE HUID?

Heb jij hennepzaadolie al opgenomen in jouw skincare routine? Dit middel is om meerdere redenen gunstig voor je huid! Benieuwd wat hennepzaadolie precies is, wat het doet voor je huid en welke crèmes NIVEA met hennepzaadolie in het assortiment heeft? Lees dan snel verder!

WAT IS HENNEPZAADOLIE PRECIES?

Hennepzaadolie wordt gemaakt van de zaden van de hennepplant. Deze zaden worden geperst tot olie, en op deze manier ontstaat hennepzaadolie. Deze olie bevat bestanddelen die verzachtend en helend zijn voor de huid. Aangezien hennepzaadolie wordt gewonnen uit de zaden van de hennepplant, vraag je je misschien af of je high kunt worden van hennepzaadolie. Het antwoord is nee. Er zijn namelijk twee soorten cannabisplanten: de wietplant en de hennepplant. Van de wietplant kun je high worden, van de hennepplant niet. Aangezien de stof waar je high van wordt (THC) niet in hennepplanten te vinden is, hoef je dus niet bang te zijn dat je high wordt van hennepzaadolie. Je kunt het dus rustig gebruiken. Goed nieuws, want zoals gezegd is dit een fijn middel voor je huid. We vertellen je zo meer over de werking van hennepzaadolie.

HENNEPZAADOLIE EN HENNEPOLIE: EEN BELANGRIJK VERSCHIL

Hennepzaadolie huid - NIVEA

Hoewel deze namen erg op elkaar lijken, is hennepzaadolie wel degelijk anders dan hennepolie. Hennepzaadolie komt zoals gezegd uit de zaden van de hennepplant. Hennepolie daarentegen is afkomstig uit de hele bloemen en bladeren van de hennepplant. De twee zijn dus wel afkomstig van dezelfde plant, maar komen uit andere gedeeltes.

DE WERKING VAN HENNEPZAADOLIE

Hennepzaadolie zit vol met voedingsstoffen, vitamines en mineralen. Doordat hennepzaadolie koud wordt geperst, blijven al deze gunstige stoffen in de olie zitten. Dat is dus heel voordelig voor je huid! Een greep uit de lijst met ingrediënten:

  • Vitamine B1, B2, B3 en B6;
  • Vitamine C;
  • Vitamine E;
  • Eiwitten;
  • Calcium;
  • Magnesium;
  • Diverse vetzuren, zoals Omega 3 en Omega 6.

Hennepzaadolie gezicht - NIVEA

HET EFFECT VAN HENNEPZAADOLIE OP DE HUID

Wat doen al deze gunstige stoffen dan voor de huid? Nou, veel goeds! Dit is de werking van hennepzaadolie op de huid:

1HET WERKT ONTSTOPPEND

Deze werking van hennepzaadolie is voordelig om mee-eters en puistjes tegen te gaan. Puistjes en mee-eters ontstaan namelijk door ophoping van talg en onzuiverheden in de poriën. Doordat hennepzaadolie een ontstoppende werking heeft, vermindert dit dus de kans op puistjes, pukkeltjes en acne.

2HET WERKT ONTSTEKINGSREMMEND

De vetzuren Omega 3 en 6 in de olie hebben samen een ontstekingsremmende werking. Daarnaast geeft de grote hoeveelheid eiwitten jouw immuunsysteem een boost, waardoor deze optimaal functioneert en ontstekingen te lijf kan én gaat.

3HET HYDRATEERT DE HUID

Hydratatie is heel belangrijk voor elke huid. Fijn dus dat hennepzaadolie ook die fijne hydraterende werking heeft. Dit maakt het een fijne moisturizer. Hennepzaadolie is geschikt voor de hydratatie van het gezicht en lichaam.

4HET HEEFT EEN HUIDVERSTERKENDE WERKING

Hennepzaadolie versterkt de natuurlijk huidbarrière. Erg voordelig, want zo is de huid minder snel geïrriteerd en minder vatbaar voor onzuiverheden.

5HET HOUDT VOCHT VAST

Nog een fijne eigenschap van hennepzaadolie voor de huid is dat het vocht vast houdt. Vocht is namelijk erg belangrijk voor de huid. Heeft je huid een tekort aan vocht, dan voelt deze ruw en strak aan. Ook heb je meer kans op huidirritaties en droogtelijntjes in de huid.
Hennepzaadolie is dus ideaal voor de vochtarme huid.

WAAR ZIT HENNEPZAADOLIE IN?

Je kunt hennepzaadolie toevoegen aan je voeding. Het heeft een nootachtige smaak, waardoor het lekker is als saladedressing. Ook kun je het gebruiken in soepen en smoothies. Hennepzaadolie kan dus van pas komen in de keuken, maar ook in schoonheidsproducten wordt hennepzaadolie langzaamaan populair. Zo vind je steeds vaker hennepzaadolie in crèmes en lotions. Benieuwd welke NIVEA producten hennepzaadolie bevatten?

Hennepolie huid - NIVEA

ONTDEK NIVEA PRODUCTEN MET (BIO) HENNEPZAADOLIE

Bio hennepolie - NIVEA

Hennepzaadolie toevoegen aan je huidverzorgingsroutine is heel gemakkelijk dankzij deze NIVEA items met hennepzaadolie. Wil je het gezicht met hennepzaadolie voeden? Probeer dan eens onze Naturally Good Dagcrème met biologische hennepzaadolie. Deze fijne dagcrème kalmeert de huid en vermindert roodheid. Of wat dacht je van hennepzaadolie voor de huid? De NIVEA Naturally Good Bio Hennepzaadolie Body Lotion kun je gebruiken voor het hele lichaam. Hierdoor voelt je huid voor 24 uur gehydrateerd en glad aan. Ook fijn: beide producten zijn gemaakt van veelal natuurlijke ingrediënten.