Wat groene thee voor je huid kan doen

Groene thee voor je huid: een krachtige antioxidant vol positieve effecten

Dat groene thee goed is voor de inwendige mens is al lang bekend. Maar wist je ook dat groene thee je huid een handje helpt? Via verzorgingsproducten werken de ontstekingsremmende eigenschappen en antioxidanten namelijk ook aan de buitenkant.

Ontdek de positieve werking van groene thee

Groene thee heeft tal van voordelen. Die zijn zo groot dat het echt de moeite waard is om hier dagelijks een paar koppen van te drinken. Vervang om te beginnen bijvoorbeeld een kop koffie door een mok groene thee. De theïne in de thee zorgt ervoor dat je net als bij cafeïne een opkikker krijgt. Alleen heeft groene thee nog een bonus, en dat is EGCG ofwel epigallocatechinegallaat. Dit plantaardige stofje heeft een krachtige antioxidatieve werking waardoor het kan helpen bij de preventie van ziektes en tegen beschadiging van huidcellen. Groene thee versterkt dus je immuunsysteem. Zeker als je een kopje van deze drank combineert met de vitamine C van een beetje citroensap. EGCG heeft overigens nóg een fijne eigenschap. Het vermindert je stressniveau. Dus een kopje groene thee geeft je energie, ontspanning en weerstand. Gebruik je via verzorgingsproducten ook groene thee voor je huid? Dan profiteer je dubbel van de positieve werking.

Wat doet groene thee voor je gezichtshuid?

De antioxiderende werking van groene thee helpt bij diverse huidproblemen. Zo is er een positief effect van groene thee bij een huid met acne dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen. Ook zorgen de antioxidanten ervoor dat de huid minder snel veroudert. Groene thee werkt namelijk preventief op huidveroudering doordat het de beschadiging van de huid door zonlicht kan verminderen. Om de voordelen van groene thee voor je huid te ervaren, kun je heel eenvoudig de NIVEA Naturally Good gezichtsverzorgingsproducten* gebruiken. Zorg ook dat je je gezichtshuid op de juiste manier reinigt. Begin bijvoorbeeld met een hydraterende reinigingsmelk op basis van 99% ingrediënten van natuurlijke oorsprong* waaraan biologische groene thee is toegevoegd.

 

De NIVEA Naturally Good hydraterende gezichtsreinigingsmelk reinigt diep en haalt onzuiverheden weg. Bovendien verwijdert het waterproof make-up en mascara, terwijl het zacht is voor je wimpers. Ook kun je je gezichtshuid reinigen de NIVEA Naturally Good verfrissende reinigingstonic met biologische groene thee-extract. Deze tonic verwijdert make-up- en vuilresten en laat je huid zacht en soepel aanvoelen. Ook krijgt je gezichtshuid een lekker fris en schoon gevoel. Wil je dus huidveroudering voor zijn, een huid met acne goed verzorgen of gewoon je huid verwennen met de werking van groene thee? Zorg dan dat je de Naturally Good-producten van NIVEA gebruikt en geef de nodige antioxidanten aan je huid.

 

*Ingrediënten afkomstig uit de natuur die na verwerking meer dan 50% van hun natuurlijke staat behouden, inclusief water.