meisje met zwart krullend haar

Gezichtsyoga

Alles wat je moet weten over gezichtsoefeningen en waarom ze het waard zijn om ze aan je dagelijkse routine toe te voegen

GEZICHTSYOGA: GEZICHTSOEFENINGEN VOOR EEN JONGERE UITSTRALING

Yoga is goed voor je geest, lichaam en ziel, maar wist je dat het ook wonderen doet voor je gezicht? Werken gezichtsoefeningen tegen hangwangen? Zowel gezichtsyoga als de juiste gezichtsoefeningen kunnen ervoor zorgen dat je huid jong, stevig en fris aanvoelt. Leer hoe je je gezicht kunt trainen met oefeningen die zijn ontworpen om je huid steviger en stralender te maken.

WERKEN ANTI-RIMPEL GEZICHTSOEFENINGEN?

Naarmate we ouder worden, wordt onze huid ook ouder - je gezicht kan minder stevig worden en beginnen te verslappen. Maar je gezicht bevat meer dan 50 verschillende spieren en in tegenstelling tot de rest van je lichaam, worden veel van die spieren zelden gebruikt. 

Werken gezichtsoefeningen dan wel? Door regelmatig gezichtsoefeningen te doen, kun je deze spieren laten werken om de bloedcirculatie naar de verschillende delen van het gezicht te verbeteren, waardoor de zuurstoftoevoer naar de spieren en de huid wordt aangevuld. Dit zal resulteren in een heldere teint en een mooie gezonde gloed, en zal tevens de verstrakking en verslapping van de huid verminderen.

Door regelmatig oefeningen te doen om de gezichtsspieren dunner en strakker te maken, blijft je gezicht er op de lange termijn fit uitzien. Bovendien verbeteren regelmatige gezichtsspieroefeningen de bloedtoevoer naar het gezicht en voorzien ze je huidcellen van voedingsstoffen, waardoor de regeneratie van huidcellen wordt gestimuleerd en rimpels worden voorkomen. Wij raden je aan regelmatig een gezichtstraining te volgen voor de beste resultaten.


meisje dat aan de linkerkant kijkt

HOE VAAK MOET JE GEZICHTSOEFENINGEN DOEN?

Als je snel resultaten wilt zien, moet je ernaar streven de gezichtsoefeningen 3-5 keer per week uit te voeren, van ongeveer 20 minuten per keer. Als je geen 20 minuten tijd hebt, probeer de tijd dan op te splitsen in sessies van 10 minuten zodat je het flexibeler in je schema kan toepassen.
meisje trekt een dom gezicht
meisje dat haar ogen bedekt

5 VOORDELEN VAN GEZICHTSOEFENINGEN

Gezichtsoefeningen zijn een geweldige manier om je gezicht er jong en fris te laten uitzien en aanvoelen. Je gezicht bestaat uit meer dan 50 spieren en deze worden, net als alle andere spieren, sterker naarmate je ze meer gebruikt. Bovendien stimuleert dit de toevoer van nieuw bloed naar het gezicht, dat weer kan worden aangevuld. Hier zijn enkele voordelen van gezichtsoefeningen:


Versterkt de spieren in je gezicht.
Vermindert het verschijnen van rimpels.
Verhoogt de bloedcirculatie naar de gezichtsspieren.
Ontspant het gezicht en de hals.
Versterkt en verstevigt de gezichtshuid.


VERSCHILLENDE GEZICHTSOEFENINGEN OM JE TEINT TE VERBETEREN

Of je nu onderweg bent of thuis ontspant, je kunt deze gezichtsafslankoefeningen overal doen.
meisje lacht

5 EENVOUDIGE GEZICHTSVERKLEINENDE OEFENINGEN:

LIFT DE PLOOIEN ROND JE NEUS
Lach zo breed mogelijk en druk met je vingertoppen in de plooien tussen je neus en lippen. Til de spieren op terwijl je je vingertoppen op de spieren drukt voor weerstand. Hierdoor worden je wangspieren versterkt en krijg je vollere, ronde wangen - een klassiek teken van jeugdigheid.

EEN VERSLAPTE NEK STRAKKER MAKEN
Je hals is vaak een van de eerste plaatsen die tekenen van veroudering vertonen. Gebruik deze gezichtsoefeningen voor het gebied rondom uw kaak en nek. Druk met het puntje van uw tong tegen het gehemelte. Kijk met uw kin omhoog naar het plafond, glimlach en slik. Ga hiermee door gedurende 30-60 seconden.

MAAK JE VOORHOOFD GLAD
Om de huid van je voorhoofd strak te trekken, frons je eerst zo hard mogelijk, waarbij je probeert je wenkbrauwen over je ogen te trekken en deze dichter bij elkaar te brengen. Doe dan het tegenovergestelde en til je wenkbrauwen zo hoog mogelijk op, terwijl je je ogen wijd opent. Herhaal deze bewegingen vijf keer.

WERK DE SPIEREN ROND DE MOND
Ga zitten en kantel je hoofd naar achteren. Tuit je lippen en duw ze naar voren. Houd 8-10 seconden vast en herhaal vijf keer voor een strakker lipgebied.

VOOR GELIFTE WANGSPIEREN
Sluit je lippen en glimlach zachtjes, voordat je je wangen zo ver mogelijk naar binnen trekt. Houd deze positie 8-10 seconden vast voordat je ze loslaat en herhaal deze oefening vijf keer.

Q10 VERSTEVIGENDE CRÈME
Als je je huid nog een extra boost wilt geven, is onze Q10 Power Anti-Rimpel + Verstevigende Dagcrème precies wat je nodig hebt om je huid er strakker en jeugdiger uit te laten zien. Gevuld met het co-enzym Q10 dat de cellen van energie voorziet, zodat ze gestimuleerd en fris blijven.VOOR GELIFTE WANGSPIEREN
Sluit je lippen en glimlach zachtjes, voordat je je wangen zo ver mogelijk naar binnen trekt. Houd deze positie 8-10 seconden vast voordat je ze loslaat en herhaal deze oefening vijf keer.
Q10 VERSTEVIGENDE CRÈME
Als je je huid nog een extra boost wilt geven, is onze Q10 Power Anti-Rimpel + Verstevigende Dagcrème precies wat je nodig hebt om je huid er strakker en jeugdiger uit te laten zien. Gevuld met het co-enzym Q10 dat de cellen van energie voorziet, zodat ze gestimuleerd en fris blijven.


Q10 VERSTEVIGENDE CRÈMEAls je je huid nog een extra boost wilt geven, is onze Q10 Power Anti-Rimpel + Verstevigende Dagcrème precies wat je nodig hebt om je huid er strakker en jeugdiger uit te laten zien. Gevuld met het co-enzym Q10 dat de cellen van energie voorziet, zodat ze gestimuleerd en fris blijven.GEZICHTSYOGA VOOR BEGINNERS

TIPS OM GEZICHTSOEFENINGEN OP DE JUISTE MANIER TE DOEN

 Gezichtsoefeningen liggend uitvoeren is de meest effectieve aanpak.

Zorg ervoor dat je handen schoon zijn voordat je je gezicht aanraakt.

Probeer je gezichtsoefeningen elke dag op hetzelfde tijdstip te doen, zodat je het niet vergeet en een routine begint te ontwikkelen.

Trek nooit agressief aan je huid - dit kan rimpels accentueren.

Combineer gezichtsoefeningen met cardiovasculaire oefeningen om je teint de best mogelijke boost te geven.

vrouw die serum op haar gezicht aanbrengt
vrouw die haar huid controleert

WERKEN GEZICHTSYOGA OEFENINGEN ECHT?

Het gezicht is net als elke andere spier. Om een verschil te kunnen zien, moet je er aan werken. Hetzelfde geldt voor gezichtsyoga - het handhaven van een consistente routine van gezichtsoefeningen is de sleutel tot de bevordering daarvan.
Yoga-oefeningen voor het gezicht zijn vooral goed voor het strakker maken en verjongen van de delen van het gezicht die gevoelig zijn voor de eerste tekenen van veroudering, zoals de ogen, het voorhoofd en de wangen. Als je kunt, doe dan 15-20 minuten gezichtsyoga per dag om verschil te merken. 


VOORDELEN VAN GEZICHTSYOGA

Gezichtstrainingen die gebruik maken van gezichtsoefeningen voor vrouwen en mannen bieden een reeks voordelen, zoals:
blonde vrouw portret

 

Verbeterd zelfvertrouwen
Het verschijnen van rimpels en tekenen van veroudering kunnen een negatief effect hebben op iemands zelfvertrouwen, ook al is dit een mooi en natuurlijk proces. Door de huid strakker te maken, kunnen gezichtsyoga en gezichtstrainingen de tekenen van veroudering helpen bestrijden. Gezichtsoefeningen voor vrouwen in het bijzonder kunnen helpen om het zelfvertrouwen te vergroten, want als je er goed uitziet, voel je je vaak ook goed.

Natuurlijke facelift
Een facelift is een cosmetische ingreep die het gezicht strakker maakt en de huid helpt er jonger uit te zien. Gezichtsyoga is hiervoor een natuurlijk alternatief. Gezichtsyoga helpt de spieren in je gezicht aan te spannen, waardoor fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar worden - en je er steviger en strakker uitziet. Minder duur dan cosmetische ingrepen
Cosmetische procedures die helpen bij het strakker maken van de gezichtshuid kunnen erg duur en invasief zijn - maar gezichtsyoga kost niets. Hoewel de resultaten niet zo direct zijn als bij cosmetische chirurgie, bespaart gezichtsyoga je veel geld en tijd. 

Algeheel welzijn
Net als traditionele yoga, kan gezichtsyoga zeer rustgevend, therapeutisch en kalmerend zijn. Door het verminderen van stress en het verbeteren van het gevoel van eigenwaarde, kunnen gezichtsyoga oefeningen prachtige resultaten hebben op zowel je algehele fysieke als mentale welzijn.GEZICHTSOEFENINGEN VOOR DE OOGZONE

GEZICHTSOEFENINGEN VOOR DE OOGZONEFIJNE LIJNTJES ONDER DE OGEN BESTRIJDEN

Knipoog gedeeltelijk met één oog, terwijl je het andere oog open houdt. Houd deze positie een seconde vast, terwijl je ervoor zorgt dat je alle spieren rond het oog aanspant. Laat dan los en herhaal 20-25 keer.

KRAAIENPOOTJES VERBANNEN


Deze oefening is perfect om fijne lijntjes in de ooghoeken te verminderen. Ontspan eerst uw gezicht, houd vervolgens uw ogen open en til uw onderste oogleden op zonder de bovenste te bewegen. Houd de oefening 1-2 seconden vast, laat dan los en herhaal de oefening 20-25 keer.
Lees meer over het verlichten van kraaienpootjes.STIMULEER DE BLOEDCIRCULATIE

Plaats je drie middelvingers onder elk oog en trek zachtjes naar beneden om elk oog verder te openen. Terwijl je dit doet, probeer je je ogen te sluiten, waarbij je alle spieren eromheen laat werken. Houd de oefening 8-10 seconden vast, laat dan los en herhaal dit vijf keer.


BOVENSTE OOGLID WORK-OUT

Om te beginnen til je met je vingertoppen je wenkbrauwen zachtjes naar boven en naar buiten. Gebruik vervolgens je spieren om deze beweging tegen te gaan door je wenkbrauwen weer naar beneden te duwen. Houd deze oefening 8-10 seconden vast. Herhaal deze oefening vijf keer voor een natuurlijke wenkbrauwlift.
VOORKOM HET ONTSTAAN VAN RIMPELS


Druk twee vingers op elk van je slapen en open en sluit snel je oogleden in een knipperende beweging voor een periode van 8-10 seconden. Rust even uit en herhaal dit vijf keer.

vrouw met krullend haar, glimlachend

2 MINUTEN OM JE HUIDVERZORGINGSROUTINE OP MAAT TE MAKEN

Of je nu een perfecte imperfectie hebt of huidproblemen waar je echt last van hebt, probeer onze routine bouwer voor een echt op maat gemaakte, nuttige huidverzorgingsroutine. Het enige wat je hoeft te doen is een paar simpele vragen beantwoorden over je huidproblemen en levensstijl. Onze tool analyseert vervolgens je unieke huidkenmerken en stelt een persoonlijke routine samen, aangepast aan jouw behoeften.

Wat krijg je van NIVEA Routine Bouwer:

Verzorgingsroutine op maat voor uw huidtype
Product suggesties op maat
Probleemgebied analyse

HEB JE OOK WAT HULP NODIG OM DE LICHAAMSHUID TE VERSTEVIGEN?

Q10 levert de energie die onze cellen nodig hebben om goed te regenereren. We produceren van nature Q10, maar naarmate we ouder worden, vermindert de productie van dit vitale co-enzym. Onze Q10 Rich Firming Body lotion is perfect om tekenen van huidveroudering en cellulitis te verminderen. Lees meer over hoe je de elasticiteit van de huid op je lichaam kunt verbeteren.