Bruin zonder zon - NIVEA

BRUIN ZONDER ZON

Een zomers kleurtje heb je het liefst het hele jaar door. We associëren het met gezondheid, vakantie en ontspanning. Helaas verdwijnt de bruine kleur van onze huid met verloop van tijd. Gelukkig is er bruiningscrème om ook zonder zon een mooi bruin lichaam te hebben.

HOE WORD JE BRUIN ZONDER ZON?

Om bruin te worden zonder zon heb je een enkele opties. De allereerste is de zonnebank. Dit raden we echter niet aan. Niet alleen in de zon moet jij je altijd goed beschermen tegen UV-stralen, ook onder de zonnebank loop je kans op huidbeschadiging doordat deze stralen je huid binnendringen.

 

Een andere, veilige optie is om zelfbruiner te gebruiken. Met een getinte bodylotion of bruiningscrème op je benen, armen of lichaam ben jij binnen een paar minuten al klaar. Snel bruin worden zonder zon is dus zeker mogelijk. Perfect om zonder moeite dat zomerse kleurtje langer vast te houden – of om in de lente vol zelfvertrouwen een jurk met blote benen te dragen (al heeft bijna iedereen in het voorjaar nog geen kleurtje, dus niks om je voor te schamen!).

HOE WERKT ZELFBRUINER?

Hoe zelfbruiner werkt, is eigenlijk heel simpel. In de crème zitten natuurlijke pigmenten die de huid direct een stralende teint geven. Gebruik je een bruinende bodylotion, dan sla je twee vliegen in een klap. De NIVEA Q10 Firming + Bronze Body Lotion geeft je bijvoorbeeld niet alleen een mooi kleurtje. De verstevigende formule met Q10 verbetert ook de huidelasticiteit al in 10 dagen. Hierdoor is deze bodylotion een van de beste zelfbruiners voor je lichaam. Daarnaast neemt de kleurintensiteit toe naar mate je de lotion vaker op je lichaam smeert

HOE LANG BLIJFT ZELFBRUINER ZITTEN?

Het is afhankelijk van het type zelfbruiner hoe lang deze blijft zitten. Zo zijn er zelfbruiners die onder de douche weer verdwijnen. NIVEA Q10 Firming + Bronze Body Lotion zorgt er juist voor dat de huid een natuurlijk gebruinde teint opbouwt.

 

Ook zijn er enkele tips die je kunt opvolgen om langer van je bruine teint te genieten. Wacht minstens 4 tot 6 uur na het aanbrengen van de bruiningscrème op je lichaam met douchen. Of, nog beter, laat het product de hele nacht intrekken. Douche vervolgens, zowel deze als alle andere douchebeurten, niet te heet. Hoe heter je doucht, hoe meer je huid uitdroogt, hoe minder mooi de kleur op je lichaam wordt.

 

Gebruik je een reguliere zelfbruiner? Dan kun je elke dag een hydraterende bodylotion gebruiken om de teint langer mooi te houden.

TIPS BIJ HET GEBRUIKEN VAN BRUININGSCRÈME

STAP 1: ONTHAREN

Ga jij je huid waxen of ontharen met een ontharingsmiddel? Doe dit dan minimaal 24 uur van tevoren, zodat je huid voldoende tijd heeft om te herstellen.

 

STAP 2: SCRUBBEN

Zorg dat je jouw huid scrubt voordat je aan de slag gaat met een bruiningscrème. Hiermee verwijder je alle dode huidcellen en zorg je ervoor dat de zelfbruiner mooi pakt.

 

STAP 3: HANDSCHOEN

Gebruik een ‘self tan applicator glove’ om de zelfbruiner verticaal en in draaiende bewegingen aan te brengen. Blijf bewegingen maken tot het volledig is ingetrokken. Gebruik bij je enkels en andere droge plekken wat minder bruiningscrème. Hier wordt de zelfbruiner beter geabsorbeerd.

 

STAP 4: HANDEN WASSEN

Heb je geen handschoen gebruikt? Zorg er dan voor dat je jouw handen goed wast. Ook tussen je vingers en onder je nagels, zodat je niet eindigt met bruine handen.

BRUIN MET ZON

Is de zomer aangebroken en ga jij voor een natuurlijk kleurtje door de zon? Gebruik dan altijd een zonnebrandproduct met SPF, zoals onze zonnemelk. Vergeet niet om ook je gezicht goed en regelmatig in te smeren, omdat deze het meest zon pakt. Dit kun je doen met een regulier zonnebrandproduct of speciale zonnebrand voor het gezicht.