Geniet zorgvrij van de zon met zonnecrème!

Goed beschermd: met een goede zonnecrème kunnen jij en je gezin zorgeloos genieten van de zon.

Van de zon worden we vrolijk

Wanneer de zon schijnt, zijn we gelukkig. De energie van de zon is van invloed op ons leven: het helpt gewassen groeien, houdt ons warm, maakt ons vrolijk en heeft een positief effect op ons lichaam. Geniet van al het goede dat de zon ons te bieden heeft.
Strand

De zon houdt ons gaande

Wanneer de zon schijnt zijn wij gelukkiger – en daar is een goede reden voor: UV-straling laat ons lichaam de gelukshormonen dopamine en serotonine aanmaken. Serotonine zorgt voor een beter humeur, verhoogt onze motivatie en ons verlangen om actief dingen te ondernemen..

Protect & Bronze Zonnemelk – voor een natuurlijke en langdurig gebruinde huid

Protect & Bronze Zonnemelk – voor een natuurlijk en langdurig gebruinde huid

Een natuurlijke teint ziet er mooi en gezond uit. Zonnen zonder zorgen: Protect & Bronze Beschermende Olie bevat een natuurlijk plantenextract dat de huideigen melanineproductie stimuleert. Melanine is een pigment dat door ons lichaam wordt aangemaakt en ervoor zorgt dat onze huid bruin wordt en beschermd is. Het resultaat: een langdurige en diepbruine teint. 

Zonbescherming van NIVEA: onmiddellijke bescherming na het aanbrengen

Bescherming tegen UV-straling en vroegtijdige huidveroudering in combinatie met een mooie teint – dit is wat NIVEA zonbescherming voor je doet. De waterproof NIVEA zonbescherming is ook verkrijgbaar als hydraterende NIVEA zonbescherming met beschermingsfactor 10, 20, 30 en 50+. Dermatologisch getest en goedgekeurd.

De beste NIVEA zonbescherming voor mijn huid

Zonnemelk, -lotion, -spray of -olie? Hydraterend of verfrissend? Welke NIVEA zonbescherming past bij jou?

De Protect & Hydrate zonnecrèmes bieden onmiddellijk bescherming tegen verbranden en vroegtijdige huidveroudering. De hydraterende formule voedt de huid intensief en langdurig. 

De Protect & Bronze producten zorgen voor een langdurige, mooie teint. Ze activeren de aanmaak van melanine en ondersteunen zo het natuurlijke bruiningsproces van de huid. De lichte formules zijn verkrijgbaar in de vorm van lotion, olie, spray of gezichtscrème. 

De Protect & Refresh producten zorgen voor een aangenaam verkoelend effect. De extra lichte formules verfrissen de huid onmiddellijk na het aanbrengen. Ze zijn beschikbaar als lotion, transparante spray en aerosol.

De gevoelige huid heeft speciale bescherming nodig; de Protect & Sensitive producten bieden deze bescherming. Door de bijzonder effectieve UVA-bescherming verminderen deze producten ook de kans op door licht veroorzaakte allergieën. 

Alle producten voor kinderen zijn speciaal ontwikkeld voor de >tere kinderhuid die goed moet worden beschermd. Het uiterst effectieve UVA-/UVB-beschermingssysteem biedt betrouwbare bescherming tegen verbranden en beschadiging van de huid op lange termijn. Het product is eveneens direct werkzaam en extra waterproof.

Lees hier meer over de juiste zonnecrème voor kinderen.


Zonnebrandcrème – zorgeloos zwemmen in de zee

Waterbestendige bescherming tegen de zon

Toe aan verkoeling?

Geniet zorgeloos van die heerlijke zomerdagen: waterproof zonnecrèmes zijn de juiste keuze als je wilt gaan zwemmen.

Hoe betrouwbaar zijn waterbestendige zonnebrandcrèmes?

Wij testen de waterbestendige eigenschappen van onze producten volgens de COLIPA-richtlijnen. De zonnecrème wordt aangebracht op de rug van een proefpersoon. Vervolgens brengt deze persoon twee periodes van 20 minuten in een jacuzzi door. Na afloop moet de zonnebrandcrème minstens 50% van het oorspronkelijke beschermingsniveau behouden. Voor de toevoeging ‘extra waterproof’ dienen de producten nog minstens 50% van het oorspronkelijke beschermingsniveau te behouden na 4 maal 20 minuten in de jacuzzi. Waterproof zonnecrèmes worden daarom speciaal ontwikkeld om de huid bij de aanraking met water te beschermen. Wij adviseren om de crème na het zwemmen en afdrogen steeds opnieuw aan te brengen.Zonbescherming van NIVEA

NIVEA – de nr. 1 op het gebied van zonnebescherming

Als leider op het gebied van zonnecrèmes is ons doel om jou zorgeloos van de zon te laten genieten. Daarom hechten wij veel waarde aan onderzoek en de ontwikkeling van onze producten. NIVEA producten bevatten UVA- en UVB-filters die voorkomen dat schadelijke UV-straling de huid bereikt en schade kan aanrichten.

Bron: Euromonitor International Limited, NIVEA as a global brand in the sun care category, including sun protection, after-care and self tanning products, turnover in 2011 (Euromonitor International Limited, NIVEA als wereldwijde merknaam in de categorie sun care, waaronder sun protection, after-care en self tanning products, omzet in 2011)

DE NORMEN VAN DE COSMETISCHE INDUSTRIE

Net als andere internationale zonnecrèmemerken voldoet NIVEA SUN aan de testnormen opgesteld door Cosmetics Europe – The Personal Care Association (voorheen COLIPA). Deze omvatten de testprocedures voor SPF (bescherming tegen UVB-straling), waterbestendigheid en efficiënte bescherming tegen UVA-straling.

Zonnebrandcrèmes dienen te voldoen aan de internationale normen

Er bestaan verschillende richtlijnen voor zonbeschermingsproducten. Hieronder vind je een selectie van de EU-richtlijnen: 
 • Geen enkel product kan 100% bescherming garanderen.
 • Producten met een SPF lager dan 6 mogen niet als zonbeschermingsproduct worden aangeduid.
 • De SPF-waarde moet makkelijk te begrijpen informatie verschaffen over het niveau van het beschermende effect (laag, medium, hoog, zeer hoog).
 • Bescherming bieden tegen UVB- en UVA-straling. 
 • Een adequate balans tussen UVA- en UVB-filters is vereist. De UVA-bescherming dient minimaal 1/3 te zijn van de totale beschermingsfactor te omvatten, en effectief zijn tegen de kritische golflengte van 370 nm. 
 • Consumenten moeten er op gewezen worden dat de effectiviteit van de zonnecrème afhangt van het correcte gebruik ervan. 
 • De verpakking dient toepassingsinstructies te bevatten, die moeten worden opgevolgd om volledige bescherming te garanderen.

Verantwoord zonnen – EU-aanbevelingen

De Europese Commissie heeft richtlijnen opgesteld om burgers te wijzen op de schadelijke effecten van de zon en hen te informeren over de correcte bescherming: Het gebruik van goede zonnecrèmes is slechts één van de manieren om beschermd te zijn tegen de zon. Andere voorbeelden zijn: 
 • Zorg dat baby’s en peuters nooit worden blootgesteld aan direct zonlicht .
 • Vermijd langdurige blootstelling aan de zon, vooral tijdens de middaguren tussen 11:00 en 15:00 uur.
 • Als het niet mogelijk is om de zon te vermijden, zorg er dan voor dat je geschikte kleding draagt. Dat wil zeggen een pet, hoed, T-shirt of andere kleding die de schouders bedekt en een zonnebril met UV-bescherming.
 • De juiste hoeveelheid zonnecrème aanbrengen is net zo belangrijk als het kiezen van de juiste beschermingsfactor. Om beschermd te zijn volgens de aangegeven SPF-waarde, moet een hoeveelheid van 2 mg/cm² worden aangebracht. Voor een volwassene komt dit neer op ongeveer 36 gram (zes theelepels). Men gebruikt echter vaak de helft van de aangegeven hoeveelheid wat geen optimaal resultaat garandeert. Breng om constante bescherming te garanderen de zonnecrème opnieuw aan na het zwemmen, afdrogen of als je hebt getranspireerd. Breng het product elke twee uur opnieuw aan. 
 • Gebruik alleen zonnecrèmes die je zowel tegen UVB- als UVA-straling beschermen.
Zonnecrème voor kinderen

Kinderen hebben speciale bescherming nodig

Je kunt baby’s en peuters beter nooit blootstellen aan direct zonlicht. Zorg ervoor dat kinderen een hoedje dragen wanneer zij aan direct zonlicht worden blootgesteld.